-
"z " yerine "s ", "v " yerine "f ", "b " yerine "p "... neden yazılır?ha bi de bunları harmanlayıp yazanlar var:örneğin "ç " yazmak için "ch " yazmak niye?tek harfe basıp olayı halletmek varken neden bu zahmete giriliyo?bunları yazan kişiler _gerçekten merak ediyorum_ ne yapmayı amaçlıyolar falan filan işte
bu yazılar forum okumayı işkence haline getiriyo. lütfen biraz özen arkadaşlar
-
ben cevabımı aldım tamam :)
-
arkandayım.. herkes yerine herkez yazanlarıda unutmamak lazım...
-
gençlik cep telefonu gençliği kısaltarak, ç yerine ch yazıp özenerek yazıyor...ilk amaç kısaltmak ama foumlar zaten sınırsız ne gereği ver ki ? bende destekliyorum ki garajın çoğu yerinde uygulanan dejenere Türkçe uygulaması gayet güzel bi ugulama
-
yalnız arkadaşlar mesajı yazdıktan hemen sonra farkettim ki yazanlarda dilmiş sorun çünkü benimde özenerek yazdığım mesajım başka bir dile çevrilip kaydedilmiş.işin özü yazanlarda diğil garajda bi acaiplik var
-
Forumların alt barında sagdaki GaRaJ logosunun solunda üzerinde DT yazan küçük düğmeye basar mısınız pek sevgili mai...
-
tamam teşekkür ederim
-
halet i ruhuye değil halet i ruhiye
diğil değil değil
acaip değil acayip acayiplik kimde bir daha düşün
-
olmamış bu! bütün forumu dolaşıp yazdığım bütün yazılara falan baksaydın daha fazla yanlış bulunca daha iyi hissederdin belki.
ben buraya istanbul türkçesiyle yazalım ,noktalama işaretlerini koyalım ,büyük harfle başlayalım falan demiyorum zatn.halk dili denen birşey var ayrıca benim söylediğim apayrı bişey ben neden "falan " yerine "fln " yazılmış tarznda bişey sölemedim bunu anlarım çünkü hızlı yazmak falan istiyordur ama "ç " yerine "ch "yazarsa bunu anlamam(ki zaten olay biraz daha farklı sen yorma kafanı bekçi sağolsun anladı beni halloldu)
-
o zaman şöyle diyeyim sen nasıl kendine türkçeyi bu şekilde kullanmayı hak görüyorsan onlarda aynı şekilde düşünüyo yani bunun garajla alakası yok