-
[::K.İ.L.İ.T::]Sevgili arkadaşım garaj ve içeriği konusunda seni takdir ediyorum ama inanki anlayamadığım birşeyler var. Nedendir en güzel serzeniş yolumuz olan forumlardan sosyal içerikli yazılarımızı siliyorsun? İnsanlar daha doğrusu garajın genç üyeleri sadece müzik mi konuşsun? Hayat yalnızca bundan mı ibaret? Biz hiç bir siyasi görüşün arkasında olmayan yalnızca bu vatana ve bu millete aşık türk gençleriyiz ve ülkemizin içinde bulunduğu güncel sıkıntılarıda burada konuşabilmek isteriz. Hiçbir ırka ve kültüre saldırmadık ve aşağılamadık hepimiz kardeşiz ve bizi vareden de kardeşliğimizdir dedik. Ben burada hiçbir propaganda görmüyorum küfür veya saldırı da.. Amacının ne olduğunu anlatabilirsen sevineceğim ve rica ediyorum garaj üyeleri de bu konuya iştirak edebilsinler.
-
[::K.İ.L.İ.T::]evet bana da garip gelmiyor değil.tamam müziktir odur şudur da , her sene barışarock düzenleniyor ve orda pek de tasvip etmediğim bir yoğunlukta siyasi propoganda yapılıyor ve her sene burdan duyuruluyor reklamı yapılıyorken , burda hem o kadar siyasi olmayıp hem de bu ülkenin yarını olacak gençlerin nacizane fikirlerine neden sansür geliyor ilginç tabi.siyasi içerikli müziğe evet , müzik olmayan her türlü siyasi düşünceye hayır... bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
her millet layık olduğu şekilde yönetilir.
-
[::K.İ.L.İ.T::]benim anladığım kadarıyla, bekçi eskiden genellik ve çoğunlukla kendisinin ilgilendiği bu silme düzeltme dondurma bilmem ne yapma işlerinde ki yeteneklerini başkalarıyla da paylaştı, muhtemelen forumlarda zaman geçirmişliği olan biri, ve herkesin yaptığı gibi, kurallarden kendi anladığı şeyler doğrultusunda siliyor.
ama silme işi tabi ki hoş değil, silinmesi gereken şeyler oluyor, ama onların sahipleri verdikleri tepkilerle silinmişliği haklı kılıyor. gerçekten haklı olanların tepkisi kendini belli ediyor.
-
[::K.İ.L.İ.T::]rock içi boş bir müzik değil hayata karşı duruştur. bu duruşun içinde siyasi görüş, hayata bakış, beklentiler herşey yer alır. rock müziğin icinden bu duruşu ve tavrı çıkarırsanız geriye sadece gitarı bol bir müzik kalır. içi bomboş olan bir müzik. hani mtv de çalan aptal şarkılar gibi. boyalı badanalı makyajlı kızlar ve oğlanların oynadığı kliplerdeki gibi hiçbirşey anlatmayan bir müzik. bu sitede rock müzikle uğraşan insanlar çoğunlukta. yani herkes bir şekilde hayata karşı bir bakış açısına sahip ya da oluşturmaya çalışıyor. bunu yapmanın en güzel yolları okumak ve tartışmaktır. bu da forumlar aracılığıyla sağlanır. garaj forumunda insanlar birbiriyle tartışmadıktan sonra bu forumunda anlamı kalmaz. kaliteli olan her tartışma beraberinde gelişimi getirir. tabi bunlar silinirse forum konuları "garaja kız msn i eklemeye gelenlere sonnn, garajda aşk başkadır, arkadaş arıyorum" vs olur. olanda bu siteye olur.
-
[::K.İ.L.İ.T::]şimdi o saydıgın forumların sahipleri de zıp zıp zıplar, derler ki, ozaman cırcırvırvırı geri verin :)
-
[::K.İ.L.İ.T::]Garaj: Müzik Birimi
-
[::K.İ.L.İ.T::]müzik insanın yaşayan herşeyle siaysetidir
garaj müzik birimidir
garaj yetkilileri müzisyendir
üyeleri de öyle
e :)?
-
[::K.İ.L.İ.T::]Sebep gayet açık; burası sosyal içerikli mesajlar veya ülkenin içinde bulunduğu durumu konuşmak için uygun bir yer değil. Burası bir müzik sitesi ve bu forumun açıklamasında da "GaRaJ ile ilgili eleştiriler, istekler, teklifler vesaire" yazıyor. Bu yüzden siliniyor ilgisiz mesajlar. Zaten sitenin herhangi bir yerinde siyaset, din gibi kavga gürültüye sebep olabilecek derin mevzularla ilgili içerik bulundurulmamaya da çalışılıyor. Müziğin içinde siyaset varsa o müziğin içindeki siyasetle sınırlıdır konuşulabilecek konular, örneğin müzik forumunda sık sık görülen barışarock, rock 'n coke, SOAD meseleleri gibi konular. Siyaset konuşmak için başka siteler vardır mutlaka, oralarda bu konuları konuşmak herkes için daha yararlı olacaktır, konuyla ilgili katılımcaların da sayısı ve bilgisi fazla olacağından daha sağlıklı bir paylaşım ortaya çıkacaktır. Zaten kısıtlı bilgime dayanarak diyebilirim ki herhangi bir ortamda bu gibi konuların konuşulup da yararlı bir sonuca varıldığını pek görmedim.