-
insanlar foruma yeni konu açarlarken mutlaka 'neden', 'hangisi', 'sizce' gibi başlıklar altında açıyorlar konularını. sonra insanlar fikirlerini söylediklerinde 'ama senin düşüncen ne kadar da saçma' gibi abuk subuk cevaplar geliyor. madem insanların fikirleri bu kadar önemli, neden gelen cevaplar bu eğimde olmuyor da 'kime laf sokma üzerine yoğunlaşmalıyım' eğiminde oluyor? ya da madem bu kadar önemsiz insanların fikirleri, neden 'sizce' , 'neden' gibi başlıklar açılıyor yalandan yere? çünkü sonunda kimse fikrini değiştirmiyor, sabit fikrine, sabit görüşüne devam ediyor. madem öyle, ne gerek var acaba bu kadar laf kalabalığına, merak ediyorum...
saygılar...
-
Hayatın anlamı nedir gibi bir durum bu.
Şimdi sence sana laf mı sokuyorum? doğal olarak böyledir yani fikirler trtışılır arada mantıklıları da çıkar sadece bişeyler yazmak kafa dağıtmak için yazanı da.
-
durum senin bana laf sokman değil. insanların bir soru sorup cevap alınca buna karşı çıkmalarını anlamıyorum. yani madem verilen cevaba karşı çıkacaksın, neden soruyorsun ki o soruyu? deşarj olmak için falan mı...
-
Dikkat edersen bazı insanlar takım tutar gibi grup veya müzik türü tutuyorlar. Fanatizm yani.
"Ben rockçuyum, rapçileri sevmem", "biz black metalciyiz adamı şöyle yaparız böyle yaparız", "dumancılar kurbancılara karşı" veya en çok rastlanan "bu site rockçularındır, popçular dışarı" gibi bir takım fanatik tavırlar var.
Bunların büyük kısmı bence gençlik heyecanı ve aidiyet ihtiyacından, bir şeyci olmazsa "var" olamıyor ki, ne yapsın! Ben şucuyum bucuyum diyecek, kendinden olmayanı de ezip, lafını edip rahatlayacak.
Biraz büyüyünce geçer diyip fazla üstünde durmamak lazım. Ben 20'li yaşlarının ilk yarısını tamamlamış olup hala bu tarz takılan insan pek görmedim. Tabii keşke bu yirmili yaşları biraz geriye çekip 16-18 seviyesine getirebilsek bir şekilde de etrafta daha işe yarar muhabbetler yapılsa..
-
her şeyden önce; açılan konulara yazılan cevaplarda, ortaya konan fikir değilde fikrin sahibi eleştiriliyor eh onunda eli armut toplamıyor tabi, o da döktürüyor Allah ne verdiyse. Sonunda orta da konu falan da kalmıyor zaten, bir üste çıkma savaşıdır gidiyor...(küfürler hakaretler havada uçuşuyor bazen) Halbuki yanlızca yazılan fikri eleştirsek saygıda kusur etmeden ya da gelen eleştirilerin şahsımıza değil de ordaki fikre yapılmış olduğunu farkedebilsek bu laf kalabalığı da olmaz bence.
farklı düşünceye sahip insanlardan öğrenilecek daha çok şey vardır; aynı düşünceye sahip olanlara nazaran, çünki farklı bakış açıları insanın ufkunu geliştirir, o sabit fikirliliğimizden kurtulup bir de bunu anlasak KEŞKE...
ve senin yaptığın gibi mesajlarımızı SAYGILAR dileyerek bitirebilsek
-
akıl akıldan üstündür, yaşta değil baştadır !evet.fakat nem in dediğine ek; 20 yaşından küçük bir insan maalesef ciddiye alınacak bi insan değildir.ahkamları daha düzensiz ve taraflıdır.hoşuna nefsine ne güzelgelirse onu tabulaştırır. bu sebeple -ki bu yaşı geriye çekmenin mümkünü yok, bu doğal bir süreç-garajda kimse bişeyden şikayet etmemeli ve herkes kendi yaş grubuyla muhabbet etmelidir.konulara gelirsek;her türlü konu yazlıp tartışılabilir.ama yazanda çok önemlidir.15 yaşında bir çocuğun yazdığı bir yazı kimseyi rahatsız etmemeli bence,gülüp geçmek gerek...
-
Gençliğin en önemli özelliklerinden biri kendini bir yere, bir topluluğa ait hissetmek. Çoğu da yapacak birşeyleri olmayan boş insanlar oldukları için metal, rock, hiphop hangisi daha havalı görünürse ona atlıyorlar balıklama. Asıl acınası olan şey ise 20 yaşın üstünde kendini metalci vb oılarak tanıtan sevimli insanların da hayatta olması. Hayatım boyunca hiçbir akıma girmediğim için kendimle gurur duymam umarım narsistlik sayılmaz =/
Kendi işimize bakalım, falan filan yani... Ufaklıkların konularına hiç cevap vermesek ölüp giderler bir şekilde.
-
Halbuki yanlızca yazılan fikri eleştirsek saygıda kusur etmeden ya da gelen eleştirilerin şahsımıza değil de ordaki fikre yapılmış olduğunu farkedebilsek bu laf kalabalığı da olmaz bence.
demek istediğim tam olarak bu aslında. insanlar yeni fikirleri anlamaya çalışmak yerine düşünmeden saldırıya geçiyorlar. gerçi psikolojiye göre bu 'altta kalmama güdüsü' imiş. hatta insan bir konuyu savunuyorsa ve en sonunda kendisi de görüyorsa haksız olduğunu, kabul edip 'haklısınız arkadaşlar' demek yerine eskisinden daha şiddetli savunurmuş düşüncesini. öyle diyor psikologlar ama bana hiç de mantıklı gelmediği için bu 'panikatak' davranışlar, böyle bir başlık açmak istedim. merak ettim siz neler düşünüyorsunuz diye...
saygılar...
-
neden bu çocuk konusuna takılmış durumda?
burası fikirlerin,müzik ağırlılı olarak,paylaşıldığı bi platform..
her yaştaki insanın fikrini beyan etme hakkıda var..
garaja üye alımı yaşa göre de yapılmıyo..
yani insanlar yaşlarına göre değerlendirilmemelidir diye biliyorum..
"yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır,zaman insanları değil ancak ARMUTLARI olgunlaştırır.."
başlıktaki konuyu,başlığın altına yazılan fikirlere göre değerlendirmedikten sonra paylaşmanın ne anlamı kalıyo?
yani;sen bişey söyleyeceksin ve başkasından etkilenmeyeceksin..
bence bu yanlış..
burda bi etkileşim var,ve aynı başlığın altında konunun farklı boyutlarını tartışmakta burdaki paylaşımın ve etkileşimin bi örneği..
saygı çerçevesine gelince;şimdi fikir dediğimiz olay kişisel oluyo gaLiba ve kişisel fikrimizi açıklarken de genele bi saldırı ya da ukalalık boyutunda bi genelleme yapmak bence çok saçma;özelliklede göreceli konularda..
herkese göre değişebilecek bi konuda sanki söylediği şey bilimsel bi kanunmuşçasına yapılan söylemler ne derece sağlıklıdır?
ya da bir diğer deyişle;saygı çerçevesi araken ne kadar çerçeceve dışına çıktığımızın farkındamıyız?
-
öyle tabii ki. zaten ben yaş konusuna katılmıyorum, bu başlığı da onunla alakalı olduğu için açmadım. her yaştan öğrenilebilecek bilgiler vardır kanımca. ama gelin görün ki durum farklı burda. herkes herşeyin en iyisini bildiği için(!) sorunlar çıkıyor...
saygılar...