Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Koloni görünümleri yenilendi!

  • GaRaJ Bekçisi • 15 Şubat 2011 18:01 • #593578
    Kolonilerde bazı yenilikler yapmaya başladık. Bugün itibarıyla genel görünümlerinde temel bazı değişiklikler oldu.

    Hepimizin bildiği hazır kodlarla hazırlanmış forum sitelerinde kazanılmış bazı alışkanlıklarımız var hepinizin. GaRaJ kullanıcılarından gelen talepler ve istekler doğrultusunda bu alışkanlıklara da cevap verecek, ama sitenin tüm içeriğiyle ilişkili, o içeriğe entegre olan bir koloni altyapısına ulaşmayı hedefliyoruz.

    Uzun yıllardır yayında olan GaRaJ Forumlarını koloni altyapısına taşımamızın da asıl nedeni buydu aslında. Önümüzdeki günlerde koloni sistemiyle ilgili olarak bazı değişikilkler yapacağız. Tüm konuların ve mesajların korunacağını tabi ki baştan bildirmek gerekli.

    Bu konu altında GaRaJ Kolonilerinden beklentilerinizi bizimle paylaşırsanız, ana amaçlarımızla örtüştüğü ölçüde, yaptığımız geliştirmelere sizin fikirlerinizi de dahil etmek istiyoruz.
  • linde_ • 15 Şubat 2011 19:47 • #593579
    Benim şahsen çok bir şey istediğim yok forumdan. Sadece arama butonu ve profile foruma dair yazdığım mesajlar hakkında bildirim veren bir buton entegre edilmesi çok kolaylaştırır işleri. Mesela nereye yorum yaptığımı görebiliyorum hangi foruma ne yazdığımı da profilimde görebilsem çok güzel olur..

    Birde foruma katılma olayı saçma gibi gözüktü gözüme. Yani koloniye katılır gibi GaRaJ forumlarına katılıyor insanlar. Eskiden böyle bir şey yoktu isteyen yazıyordu. Foruma kayıt ettirmeden de yazılabiliyor diyebilirsiniz. Tamam böyle olsa bile gereksiz değil mi sizce de? Teşekkürler şimdiden emek vereceğiniz için..
  • GaRaJ Bekçisi • 16 Şubat 2011 10:06 • #593584
    @linde_: GaRaJ Kolonileri'ni sitedeki tüm tartışmanın merkezi yapmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yoğun olarak çalışacağımız ana başlık bu olacak.

    Sitede cereyan eden tüm tartışmayı, fikirleri, sohbeti bir şekilde koloniler üzerine taşıyacağız. Bunun aşağıdaki mesajımda da yazdığım gibi birden çok faydası olacak.

    :: Öncelikle içerik konsolide edilmiş olacak, farklı yerlerden girilen mesajlar tek bir yerde: kolonide buluşacak, ve orada tartışılacak.
    :: Yönetimle ilgili işleri koloni komiserleriyle paylaşmış olacağız, kalite artacak!
    :: Koloni takipçilerinin yeni konulardan, mesajlardan haberdar olmasını sağlayacağız.
    :: GaRaJ'daki topluluğun eğilimlerini hep birlikte daha kolay izleyebileceğiz.
    :: Sürekli geliştirmeyi düşündüğümüz koloni arayüzünün tüm nimetlerinden yararlanacağız (dosya ekleme, resim galerileri gibi...)
    ... vesaire ...

    Ama GaRaJ Kolonileri'ne forum demeyeceğiz. Forum, fikrimce, ülkemiz internet içeriğinde hedefinden çok farklı kullanılan bir yapı. Forum aslında tamamlayıcı bir öğedir, tartışmanın yapıldığı ek bir bina gibi inşa edilmeli, içeriği de ona göre yönetilmelidir. Biz GaRaJ kolonileri'ni aynen bu fikrin yönlendirdiği bir tartışma platformu haline getirmek istiyoruz. Ama "Forum" kelimesinin artık altının çok boşaltılmış olması yüzünden de bu kelimeyi kullanmıyoruz.

    Bu arada henüz tüm araçları bitirmediğimiz için "Forum'a katılma saçma gibi görünmüş" olabilir gerçekten. "Nasıl olsa yazabiliyorum, nasıl olsa okuyabiliyorum" diyorsun. Ama Koloni üyelerinin orada olan bitenle ilgili takip konusunda kullanacakları bazı araçları olacak.

    Yavaş yavaş göreceğiz...
  • beklicem321 • 16 Şubat 2011 11:21 • #593585
    İsteğimize şu an için cevap verebiliyor Garaj Kolonileri. Yapılacak değişikliklerden sonra eleştirileri yapmak daha uygun olacakdır.

    GaRaJ Çalışıyor!