Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

MozART Grup

29 Kasım 2014 Cumartesi 20:00
Filip Jaslar, 1. Keman
Michal Sikorski, 2. Keman
Pawel Kowaluk, viyola
Boleslaw Blaszczyk, viyolonsel

''Biz büyük konser salonlarının ağırbaşlı resmiyetlerine, klasik müzisyenlerin sıkıcı hayatlarına, fanatik klasik dinleyicilerin haricinde klasik müzik dinlemekten korkan rock, pop ve rap dinleyicilerine rağmen varız. İlham perimize gülünç ironiler yapıyoruz ve bundan alınmayacağından eminiz.''

MozART GROUP

Bir klasik müzik eserini tuval gibi düşünün... Temasını, altyapısını, görkemli ve seçkin müzikal çağrışımlar ile çevreleyin... Ortaya çıkan eser dinleyeciler üzerinde şaşırtıcı, büyüleyici, kahkaha ve gözyaşları ile karışık bir etki bıraksın...

MozART'ın yarattığı müzikal kabarede eğlence ve kahkahanın kaynağını kelimeler yerine müzik oluşturmaktadır. Varşova ve Lodz'un en prestijli müzik akademilerinden mezun bu dört arkadaş klasik müziği esprili bir şekilde yorumlamaktadır.

MozART grubunun üyeleri 1995 yılından bu yana birlikte çalışmaktadırlar. Başlangıçta Canal Plus Televizyon için kısa müzikal skeçler hazırlayan MozART, ilk performansını 1997 senesinde genç Polonyalı kabarecilerin katıldığı PAKA yarışmasında vermişlerdir. Aynı yıl, "Mozart Hala Hayatta" şovlarını sunmaya başlayan dörtlü, o günden beri Avrupa, Kanada , ABD ve Asya'da konserler vermiştir. MozART Quartet ünlü pandomimci Irek Krosny ve 10 Gramyy ödüllü Bobby McFerrin ile performanslar gerçekleştirmiştir.

MozART grup uluslararası gala ve konserler de dahil olmak üzere sık sık TV şovlarına konuk olmaktadır. Dörtlü Lidzbark'ta düzenlenen XVIII. Hiciv ve Komedi Festivali ve RYJEK festivallerinde prestijli ödüller almıştır. Temmuz 2010'da MozART grup üstün başarıları ve sahnedeki 15. yılları sebebi ile Polonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı özel ödülüne layık görülmüştür. Slovakya'da 2011 yılında düzenlenen 31. Avrupa Mizah Festivali GAGY'de GRAND PRIX ödülünü kazanmışlardır. 2013 Mart ayında Fransa St. Etienne'de düzenlenen "Festival des Artes Burlesques" festivalinde Jüri Grand Prix ,İzleyici ve Basın ödülülerinin tümünü kazanmışlardır.

2008 ve 2009 yılında MozART grubunun iki DVD kaydı büyük bir başarı ile çıkmış ve Polonya ve yurt dışında büyük ilgi görmüştür. Best of MozART, ise Şubat 2010'da piyasaya çıkmıştır. Takiben 2011 ve 2012 yılında iki yeni DVD daha piyasaya sürmüşlerdir. 2011yılı MozART Group için çok önemli bir sanatsal yıl olmuştur. Yedi ay içinde 150'den fazla kamuya açık ve özel gösteri ile, 24 ülke , 4 kıtayı ziyaret etmişlerdir.. Quartet, Bahreyn , Letonya , Türkiye , Meksika , Kosta Rika , ABD , Estonya , Slovakya , Portekiz ve Fransa'da ilk gösterilerini düzenlemişlerdir. 2013 Ocak ayından itibaren Brezilya, Kosta Rika, Almanya, Fransa, Çin, Slovakya, Portekiz , Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Rusya ve Ukrayna'da gösteriler yapmışlardır.

MozART Group, harika bir performans sergilemek üzere hayranlarıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ikinci kez buluşuyor.

Yorumlar

Aynı gece