Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

CRR Caz Orkestrası & Selen BEYTEKİN

9 Ekim 2014 Perşembe 20:00
''Kızıl ve altın sarısı sonbahar yapraklarının dökülüp pencere kenarlarında biriktiği, caz şarkıları söyleyeceğimiz güz mevsimlerinde buluşmak ümidiyle.''

''SONBAHAR'DA CAZ''

Nail YAVUZOĞLU, şef

Selen BEYTEKİN,solist



CRR CAZ ORKESTRASI

Türk müzisyen ve kompozitörlerinin caz ve orkestra müziği içinde yerlerini alabilmeleri, dünya müziğine, geleneksel müziğimize ve kültürel birikimlerimize çağdaş, akademik ve araştırmacı bir gözle bakabilmekle mümkün olabileceği inancıyla CRR Bigband adıyla 2007 yılında yola çıkan orkestra, geçtiğimiz yedi yıl içinde 100'e yakın yeni eseri Türk Caz Müziği repertuvarına kazandırmıştır. Bu eserler Tonal, Modal (Makamsal) yapıda ve anonim olarak bilinen türkülerimizin orkestra düzenlemeleri şeklindedir. Eserlerin büyük bir kısmı, asırlardır teksesli olan müziğimize, çağdaşlaşma süreci içindeki çok sesli yaklaşıma yeni birer örnektir. 2013 yılında Bigband'e ilave edilen yaylı çalgılar grubuyla CRR Caz Orkestrası adını alan ve büyüyen orkestra, enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak, her biri enstrümanında virtüöz olan orkestra elemanları ile, ulusal ve uluslararası solistleri, sanatseverlerle buluşturmayı hedeflemektedir.



SELEN BEYTEKİN

1987 senesinde İstanbul'da doğan Selen Beytekin,8 yaşında piyano eğitimi almaya başladı ve yeteneği sayesinde Piyanist Ergican Saydam`ın özel öğrencisi olarak müzik eğitimini konservatuvar ile eşdüzeyli olarak devam ettirdi. Lise yıllarında müziğe amatör olarak devam ederken bir yandan da A Capella korolarda söylemeye devam etti. Europian Voices A Capella korosunda Viyana Konservatuvarı şefi Vijay Uphadhaya ile özel olarak çalıştı. Mimari yapılara ilgisinden dolayı üniversitede (İTÜ) İnsaat Mühendisliği okudu ve aynı zamanda İTÜ Matematik Mühendisliği ile çift anadala başladı. İTÜ`de A Capella koro kurdu ve şefliğini üstlenerek yönetti. Üniversite 3. sınıfta tesadüfen bir tango gecesinde İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına atıldı. Aşkın Arsunan ve ekibiyle ilk kez sahne aldıktan sonra kendi projelerIyle müziğe devam etti. 2008 senesinde İTÜ İnşaat Mühendisliğini bitirdikten sonra İTÜ`de Mimarlık okumaya başladı. Master eğitimi yaparken bir yandan konser verip bir yandan da Türkiye`nin önde gelen mimar ve mühendisleri ile önemli projelerde çalışmalarına devam etti.

Şu anda inşaat ve mimarlık alanında profesyonel olarak çalışmakta ve aynı zamanda müzik kariyerini de profesyonel olarak devam ettirmektedir.

Aşkın Arsunan, Volkan Öktem, Kent Mete, Kerem Görsev, Atilla Şereftuğ, Tony Jones, Ricci Benson, Neşet Ruacan, Eylem Pelit, İmer Demirer, Yahya Dai, Cağrı Sertel, Burak Bedikyan, Kağan Yıldız, Serkan Özyılmaz gibi değerli müzisyenlerle çalışmıştır.

Caz konserlerine Şenova Ülker (Trompet), Engin Recepoğulları (Saksafon), Uraz Kıvaner (Piyano), Ozan Musluoğlu (Kontrbas), Ferit Odman (Davul) `ın bulunduğu kendi altılısı (Sextet) ile devam etmektedir.

Sahne aldığı konserler ve mekanlar arasında Akbank Caz Festivali, Alanya Caz Festivali, İzmir Caz Festivali. Çukurova Senfoni Orkestrası, TRT Big Band (Hafif Müzik ve Caz Orkestrası), Alaçatı Caz Festivali, Altın Koza Film Festivali. İskenderun Kültür Sanat Festivali, Kanyon`da Caz, Uluslararası Caz Günü, Babylon, Nublu, Nardis, Oktoberfest, Balık Ekmek Caz gibi birçok festival ve mekan bulunmaktadır.

Yorumlar

Aynı gece

  • AÇILIŞ KONSERİ " BİFO & JUAN DIEGO FLOREZ "

    9 Ekim Perşembe - 20:00
    Şef: Sascha Goetzel Tenor: Juan Diego Florez Program Bizet: Carmen Uvertürü Bizet: La jolie fille d…
  • Adamlar

    9 Ekim Perşembe - 20:30
    Adamlar ilk albümü Eski Dostum Tankla Gelmiş'in ikinci konserini üçüncü tekil şahıslara karaköy kül…
  • CEYLAN ERTEM // IF PERFORMANCE HALL

    9 Ekim Perşembe - 21:00
    "CEYLAN ERTEM" 9 Ekim Perşembe IF PERFORMANCE HALL Sahnesinde!!! Ceylan Ertem 2006 yılınd…
  • Leman Sam @ KadıköySahne

    9 Ekim Perşembe - 21:00
    Leman Sam, 9 Ekim'de vereceği konser ile KadıköySahne'de en sevilen şarkılarını seslendiriyor... &q…
  • Super Thursday: Around the World / Balkan Beats Party

    9 Ekim Perşembe - 21:30
    Eski Beyrut, where the nights begin at, invites all international & local students to its first …
  • ahmetbeyler@noxus

    9 Ekim Perşembe - 21:30
    Özgürlüğümüzün gerçekten özgürlük olmadığını anladığımızda, aklımıza özlem duyduğumuz eski zamanları…
  • Pınar Ayhan

    9 Ekim Perşembe - 22:00
    Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22 Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No: 266 ANK. http:/…
  • Deniz Sipahi @ MASK

    9 Ekim Perşembe - 22:00
    Müzisyen, oyuncu Deniz Sipahi, son dönemin en popüler gençlik dizisi “Güneşi Beklerken”in son iki b…
  • Lindys' Party&Swıng Mama

    9 Ekim Perşembe - 22:00
    giriş 20TL TheMekan dans atölyesini Pazar gününden Perşembe gününe kadar stüdyo olarak kullanan İsta…