Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

ahmetbeyler@noxus

9 Ekim 2014 Perşembe 21:30
Özgürlüğümüzün gerçekten özgürlük olmadığını anladığımızda, aklımıza özlem duyduğumuz eski zamanların güzel hisleri düşüveriyor. Müziğin dünyayı değiştirmeye gücü olduğuna inanmış bizler tekrar bu hisleri bulmak ve yaşamak istiyoruz. Ahmet Beyler olarak, bir zamanlar paylaşımın, dayanışmanın kısacası sıcak ilişkilerin ifade ediliş biçiminden yola çıkarak, aslında herkesin bu birlikteliğin bir parçası olduğunu vurguluyor ve herkesi bu davete ortak olmaya çağırıyoruz.

Ahmet Beyler, 2011 yılında Neşet, Eren ve Ahmet'in biraraya gelmesiyle var oldu ve 2012 yazında Cenk (perküsyon), Zeynep (keman) ve Altar'ın (trompet) eklenmesiyle son halini aldı. Kısa süre içinde tanışan ve uyum sağlayan grup elemanları o gün bugündür birlikte çalıyorlar.

2011 Roxy Müzik Günleri finalistlerinden biri olan Ahmet Beyler grubunun üyeleri, önceden yer aldıkları projelerde çeşitli yarışmalarda ödüllere layık görülmüştü. Grup elemanları bu projeler ile Halıcı Beste Yarışması 3.lük ödülü (Eren), 2009 Jack Daniel's Rock Competition 1.lik ödülü (Herkes Kırmızı), 2010 Rock'n Dark 2.lik ödülü (Biz), 2010 15. Roxy Müzik Günleri 2.lik ödülü (Viya) ve 2011 16. Roxy Müzik Günleri 1.lik ödülü (Barıştık mı-Göstembil Project) almışlardır. Grup ayrıca 2011 yılından beri Yeldeğirmeni Sokak Sanatı Festivali, Dunia Bağımsız Müzik Festivali, Roxy gibi mekan ve etkinliklerde sahne aldı.

Ahmet Beyler, parçalarında kah kıvrak belli Osman'ın ardına düşüp düğün dernek gezerken, kah Bizanslı veya Afrikalı İstanbullu kardeşlerini yad ediyor. Fethiye yollarında Jimi'nin ruhu ve muhabbetinin peşinde koşarken, bu muhabbeti bulamasa bile içi bir anda tevekkülle doluyor, aldığı her nefesin onu mutluluk, teselli ve ölümsüzlük doldurduğunu hissediyor. Hem bilirkişi olmamanın hafifliğini, hem hissettiği gibi yaşayamamanın ağırlığını bünyesinde birlikte taşıyor. Ahmet Beyler bir yaz akşamında küçük ama musiki dolu bir evde, tüm mahallenin beraber şarkı söyleyip eğleneceği bir anın hayalini kuruyor.

Ahmet Beyler olarak her koşulda kendimiz olmak ve sadece kendi müziğimizi yapmak, bunu yaparken o anın müziğini ortaya çıkarmak gibi bir amacımız var. Bizler, yaşadığımız coğrafyanın her yerinde çalmak, söylemek, her yerinde güzelleşerek var olmak istiyoruz.

Müziğimizle dolaşırken bir gün müsaitseniz size de uğramak istiyoruz.

www.dailymotion.com/ahmetbeylerofficial(LINE)
www.instagram.com/ahmetbeylerofficial(Instagram)
www.twitter.com/grupahmetbeyler(Twitter)
www.vimeo.com/ahmetbeyler(LINE)
www.ahmetbeyler.net

Yorumlar

Aynı gece