Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Nemrud @ KadıköySahne

29 Ekim 2014 Çarşamba 21:00
Gitar, vokal: Mert Göçay
Bas gitar: Aycan Sarı
Klavye: Mert Topel
Davul: Mert Alkaya

Nemrud, 2008 yılının sonlarına doğru İstanbul'da kuruldu. Uzun süren çalışmalarından ardından 2010 yılında Türkiye'de uzun aradan sonra yapılan konsept progressive rock albümüne imza atan grubun, "Journey of The Shaman" isimli albümleri dünyanın en önemli progressive rock" plak şirketlerinden Musea Records tarafından 30 ülkede yayınlanmaya başlandı.

2013 yılında ise grubun ikinci konsept albümleri "Ritual", tamamen analog ve canlı kayıt edilerek yine Fransız Musea Records etiketiyle tüm dünyada satışa sunuldu. Albüm aynı zamanda Rainbow45 etiketi ile LP formatında da dünyanın birçok ülkesinde satılıyor.

Yes, Genesis, Pink Floyd, Eloy, King Crimson, Jethro Tull ve Camel gibi efsaneler, Nemrud'un şuanki soundunun başlıca etkilendiği gruplar oldu.

Grup adını, ilk albümleri olan Journey of The Shaman'da anlatılan hikayenin en önemli bölümünün geçtiği Yer'in Göbeği'nin bulunduğu ve Mitos'un yeraltına geçtiği yer olan Nemrut dağından aldı. Bu dağ yüzlerce yıl boyunca insanların inandığı iki dünyanın; Doğu'yla Batı'nın birleştiği kutsal bir noktadır. Grubun soundu da aslında Anadolu ezgileri ile Batı dünyasının rock soundunun karışımı gibidir.

Yorumlar

Aynı gece