Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Pilli Bebek Konseri

22 Kasım 2014 Cumartesi 22:30
Giriş: 35 TL
Pilli Bebek iki sürprizle karşınızda olacak..
-Konser öncesi ve sonrası Murat Meriç - Eski 45liklerle bizlerle olacak.
-Pilli Bebekin yeni single ilk defa TheMekan'da çalınacak..


Murat Meriç'in yıllardır iftiharla sunduğu "eski45likler", bütün zamanların en eğlenceli şarkılarını dinleyeceğiniz bir aktivite. Bu partilerde 45lik plaklardan CD'lere her formatta yayınlanmış (ve hatta yayınlanmamış) musiki ürünlerini çalarak eğleniyoruz. Olayı, "32 kısım tekmili birden curcuna" olarak tarif etmek mümkün. Bu konserde Murat Meriç müzik sunumunda; Neşet Ertaş'tan Beyaz Kelebekler'e, Ajda Pekkan'dan Oya-Bora'ya, Neşe Karaböcek'ten Orhan Gencebay'a, hatta Peppino Di Capri'den Ümit Besen'e her şeyi dinleyebilirsiniz.
Pilli Bebek

1993'te Cem Kısmet (vokal, gitar) tarafından Ankara'da kuruldu. 1990'ların sonlarına yaklaşıldığında, ortaya çıkan şarkılarını bir albümde toplamaya karar vererek stüdyo çalışmalarına başladı. İlk albüm "Uyandırmadan" (2000) Turgut Berkes yönetiminde 1998-1999 yıllarında kaydedildi. Bir yandan sahne ve konser programlarını devam ederken, öte yandan ilk albümünde yayımlanması Pilli Bebek dinleyicisinin artmasını sağladı. Pilli Bebek, ikinci albümü "Olsun" (2007) ile yeni bir Türk müziği anlayışını benimsedi. Pilli Bebek, Türkiye'nin henüz oluşmakta olan müziğine, gelecekte de değerlendirilebilir müzikal açılımlarını, özenli bir Türkçe ile sunuyor.Şarkılarında Türkçe kullanımına özel bir hassasiyet gösteren grup, sözsüz parçalarında da aynı hassasiyeti müzikal biçimleri içerisinde uygulamaktadır.

"Tuhaf Temaslar" Behzat Ç. Dizi ve Film Müzikleri adlı 2 CD'lik Soundtrack albüm ise ağustos 2012 itibari ile satışa sunulmuştur.

Pilli Bebek başarıyı, "Tasarlanmış olanla hayata geçirilmenin örtüşmesi" olarak tanımlıyor.

Kadro

Bugün farklı oluşumlarla gelen Pilli Bebek'in altı kişilik kadrosu;
Gitar ve vokalde Cem Kısmet, bas ve geri vokalde Volkan Topakoğlu, gitar ve geri vokalde: Emre Yalçıntaş, davulda Emre Günaydın, klavyeli çalgılarda Evren Karakul ve perküsyonda Sonat Özer'den oluşmaktadır.
Bu sayı diğer katılımcılarla birlikte (rodi, tonmaister, sesçi, organizasyon ekibi gibi) toplam on iki kişidir.

*Pilli Bebek, tam performans ile sanatını icra edebilmek ve dinleyicisini tatmin edebilmek için, ortalama 90-100 dakika sahnede kalmaktadır.

Yorumlar

Aynı gece