Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

'geliyorum' PERFORMANCE ART // nublu istanbul

24 Kasım 2014 Pazartesi 22:00
Yönetmenliğini ve performansını Yusuf Özal Çelik'in yaptığı 'geliyorum' performance art nublu istanbul sahnesinde!

'Kimlikler ve onları kuşatan makro yapılanmalar (kurumsal pratikler ve zihniyetler) toplumsal cinsiyet kalıplarının oluşturulmasında önemli yere sahiptirler.
Modernizmle birlikte kimlik artık birey tarafından oluşturulmak zorundadır. Yeni ama gittikçe artan bir hızla değişen dünyada önemli kararlar bireyin kendisine bırakılmıştır. Bu oluşumda modern kapitalist toplumda değişen üretim biçimleri ve iş bölümü bir etkiye sahip olmuştur. Ekonominin gelişmesi ve kentsel yaşam, toplumsal rollerin ve sorumlulukların çoğalmasına, beraberinde kimlik problemlerine neden olmuştur. Toplum yapısında bireyin sosyal davranışlarını belirleyen unsurlar (değerler, normlar, statüler, roller) sosyal kimlik belirleyicileri olarak sosyal kategorilere ait özelliklerle ilişki halindedir. Modern olan birey, toplumsal rolleri ve sorumlulukları arasında bölünmüş, yaşam koşulları bireyi tercihleri ve seçimleri konusunda zor durumda bırakılmıştır.
Modern/ulus devletlerinin kurulmasıyla başlayan sonrasında gittikçe artan geniş kent ve kır pazarları için üzerimize giydirilen bir kıyafet, sınıf hegemonyasının bir klasiği haline gelmiştir.'

Yorumlar

Aynı gece