Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

OSCAR BENTON & Oscar Benton Blues Band

18 Şubat 2015 Çarşamba 20:00
1949 yılında doğan gitarist ve şarkıcı Oscar Benton ,1967 yılında Hollanda'da düzenlenen ''Loosdrecht Jazz Festivali''nde ikincilik kazanarak müzik kariyerine başladı.Bir yıl sonra''Feel So Good ''adlı ilk albümünü yayınladı.
1969 yılında ''The blues is gonna wreck my life'' albümüyle kuracağı 'blues band'in ilk sinyallerini veren Oscar Benton ,bu albümden iki yıl sonra ekibine bir piyanist ve bir kadın vokal ekleyerek blues band'i ile yoluna devam etti.
1981 yılında EMI Recors etiketi ile çıkarttığı Artie Kaplan ve Artie Kornfeld 'in yazdığı ilk solo albümü ile aynı adı taşıyan ''Bensonhurst Blues'' parçasıyla albüm listelerine bir numaradan giriş yaptı. Parçasının aynı yıl Alain Delon'un yönettiği ve başrolünü oynadığı ''Pour la Peau d'un Flic'' filminde soundtrack olarak kullanılmasıyla büyük yankılar uyandırmıştır.Şarkı daha sonra 1999 yapımı ''La Bûche'' adlı filme soundtrack ve birçok TV programının açılış müziği oldu.
Şarkıları İtalyanca ,Yunanca ve Romanca gibi birçok dile çevrilen ve bugüne kadar 15 albüm yayınlayan Oscar Benton Nisan 2011 'de çıkardığı ''Oscar Benton Is Still Alive'' albümüyle dünyanın dört bir yanında konserler vermeye devam etmektedir.

Yorumlar

Aynı gece