Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

22. Akbank Caz Festivali: Dutch Sunday: Oğuz Büyükberber with Guus Janssen, Ernst Glerum, Michael Vatcher

7 Ekim 2012 Pazar 20:00
Besteci ve klarnet sanatçısı Oğuz Büyükberber, Türkiye ve Avrupa'da özellikle caz, elektronik ve modern müzik dallarındaki çalışmaları ile tanınıyor. Bas klarnet üzerindeki kendine özgü doğaçlama dili ile bilinen Büyükberber, Avrupa'nın çoğu şehrinde büyük festivallerde sahne aldı. Beş solo albümü bulunan sanatçı, Butch Morris, Craig Harris, Michael Moore gibi isimlerle birlikte 40'tan fazla albümde yer aldı.

Hollandalı besteci ve piyanist Guus Janssen, Amsterdam Sweelink Müzik Akademisi piyano bölümünden mezun oldu. Kariyeri boyunca 37 albüm yayınlamış olan Janssen, Frisko Haverkamp ile beraber dört opera yazdı.
Sanatçının müziğini tanımlamak oldukça zor olsa da bestelenmiş doğaçlama ile hızlı değişen günümüz çağına başarılı bir şekilde ayak uydurmuş kompoziyonlardan oluştuğu görülüyor.
Müzisyen geçtiğimiz aylarda eleştirmenler tarafından en prestijli ödüllerden biri olarak görülen Johan Wagenaar ödülüne layık görüldü. Bu başarılı ikiliye aynı zamanda Hollandalı kontrbas ustası Ernst Glerum ve perküsyonist Michael Vatcher eşlik edecek. Grup bu festivalde, Türkiye ve Hollanda'nın diplomatik ilişkilerinin 400. Yıldönümü kutlamaları kapsamında önemli bir performans sergileyecek.

Composer and clarinetist Oğuz Büyükberber is widely known in Turkey and in Europe with his work in jazz, contemporary and electronic styles. Regarded highly with his improvisations at bass clarinet, Büyükberber has recorded five albums and played with musicians like Butch Morris, Craig Harris, Michael Moore, performing at various European jazz festivals.
Dutch composer and pianist Guus Janssen's musical career started with his graduation from Amsterdam Sweelink Music Academy's piano program now boasts more than 37 album releases. Janssen has also composed four operas in collaboration with Frisko Hoverkamp while is is most known for successfully adapting classical jazz to modern compositions in improvisational styles, which gained him the Johan Wegenaar prize.
Büyükberber and Janssen will be performing in celebration of the 400th anniversary of the diplomatic relations between Turkey and the Netherlands alongside with the Dutch double bass maestro Ernst Glerum and percussionist Michael Vatcher.

Oğuz Büyükberber: Klarnet - Clarinet // Guus Janssen: Piyano – Piano // Ernst Glerum: Kontrbas – Double Bass // Michael Vatcher: Perküsyon – Percussion

Dinleyin! Listen! Velvele / The Bass in the Fireplace (Büyükberber)

Kaçırmayın! Don't Miss! Dutch Sunday: Michiel Borstlap & Sibel Köse / The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble

Yorumlar

Aynı gece