Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Yıldızlar Topluluğu

28 Şubat 2015 Cumartesi 20:00
Program

G.Bottesini Keman ve Kontrbas Konçertosu La Majör

Solistler: Hande Özyürek, keman

Fora Baltacıgil, kontrbas

A.Dvorak Viyolonsel Konçertosu si minor Op. 104

Solist: Efe Baltacıgil

ARA

Ludwig van Beethoven 5.Senfoni Op.67



1961 yılında ilk Türk iş gücü Avrupa'ya hareket ettiğinde, henüz ayağa kalkmaya başlayan Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları iki dünya savaşının yaralarını sarmaya uğraşan Avrupa insanına emeği karşılığı yardım elini uzatıyordu. Aynı tarihlere göz attığımızda Türk sanat ve sanatçısının, bilim insanlarının, iş gücüyle karşılaştırılmayacak kadar seyrek olarak adı geçen beldede temsil edildiğide aşikardı.

Aradan geçen yarım asırı aşmış süre içerisinde genç cumhuriyetimiz, tüm dünyaya ilham olan devrimleriyle biri diğerinden değerli bireyler yetiştirirken Avrupa'ya göçen neslin evlatları da yeni Avrupalı / Türk jenerasyonunun bayrağını dalgalandırıyordu.

Bir yandan ana yurtta ki eğitim seferberliği ile yetişen sanatçılar, birer birer yurt dışına uçup gelişim serüvenlerini yorumladıkları müziğin beşiğinde devam ettirirken öte yandan işçi gereksinimiyle oralara yerleşen vatandaşlarımız da eş güdümlü olarak iş gücü konumuna geliyorlardı.

İşte bu konser Cumhuriyet'imizin kararıyla yurt dışına gönderilerek bizlere kapı açan Saygun, Erkin,Rey,Akses gibi sanatçılarımızın ayak izlerini takip edip gittikleri yerlerde Almanya Deutsche Oper,Frankfurt Operası,Hamburg Operası,Münih Filarmoni,Berlin Filarmoni,Kuzey Almanya Radyo Orkestrası,Komische Oper,Nürnberg Operası,Leipzig Gewandhaus,Schleswig Holstein Operası,Stuttgart Radyo Senfoni,Bayerische Rudfunks,Avusturya,Viyana Geleneksel Devlet Orkestrası Belçika Filarmonı,İngiltere BBC Filarmoni,Londra Filarmoni,Fransa Aulnay sous bois Harmonie Orchestra,İsviçre Suisse Romande,Amerika Philedelphia Orchestra,Seattle Symphony Orchestra gibi en önde gelen toplulukların değişmez yapı taşları olan Türk Sanat Yıldızları'nın bir araya geldiği şölendir.







GÜRER AYKAL, şef
Müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nda başlayan Gürer Aykal, Necdet Remzi Atak'ın öğrencisi olarak 1963 yılında Keman Bölümü, Adnan Saygun'un öğrencisi olarak da 1969 yılında Kompozisyon Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl devlet bursu kazanıp İngiltere'ye giderek Londra'da Guildhall Müzik Okulu'nda André Previn ve George Hurst gibi önde gelen şeflerin yanında orkestra şefliği okudu. 1972'de Guildhall Müzik Okulu ve Kraliyet Müzik Akademisi İleri Şeflik Bölümlerini birincilikle bitirdi. Ardından İtalya'ya giden Aykal, Accademia Musicale Chigiana'dan Şeflik Nişanı aldı ve Santa Cecilia Akademisi'ni Franco Ferrara'nın asistanlığını yaparak bitirdi. Bu arada Adnan Saygun'un isteği üzerine Pontificio Istituto di Musica Sacra'da Bartolucci ile Gregoryen koro müziği ve Rönesans çoksesli öğrenimi de gördü. 1975 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın sürekli şefliğine atanan Aykal, daha sonra bir süre Devlet Opera ve Balesi'nin genel müdürlüğünü yaptı. Bu arada Suna Kan'la birlikte kurduğu Ankara Oda Orkestrası'nın ülkemizdeki etkinliklerinin yanı sıra yurtdışında da yüzden fazla konserini yönetti. Avrupa ülkelerinin önde gelen orkestraları ile sayısız konserler verdi; İngiliz Oda Orkestrası'nı Güney Amerika ve Karayipler Turnesi'nde yönetti. Amsterdam Concertgebouw Oda Orkestrası'nın da şefliğini yaptı.Eğitimci yönü yurtiçi ve yurtdışında orkestra şefliği profesörlüğünü de kapsayan Gürer Aykal, ABD'de Indiana (Bloomington) Üniversitesi, Teksas Tech ve UTEP üniversitelerinde ileri orkestra şefliği dersleri verdi. Halen Bilkent Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda eğitimcilik görevini sürdürüyor.

Müzik alanındaki uluslararası başarıları ve hizmetleri nedeniyle 1981 yılında kendisine "Devlet Sanatçısı" unvanı verilen Aykal, bugüne kadar yaptığı CD kayıtlarında Londra Filarmoni, Kuzey Almanya Radyo (NDR), Ankara Oda, Bilkent Senfoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni ve El Paso Senfoni orkestraları gibi önde gelen birçok sanat topluluğu ile Bach, Beethoven, Mozart, Çaykovski, Elgar, Smetana, Ravel, Erkin ve Saygun gibi büyük bestecilerin yapıtlarını seslendirdi. ABD'de toplam 16 yıl şeflik ve genel müzik yönetmenliği yapan Aykal, 1991–2003 yılları arasında sürekli şefliği ve genel müzik yönetmenliğini yaptığı Teksas El Paso Senfoni Orkestrası'nın bağlı bulunduğu üniversiteden fahri profesörlük unvanı aldı. 2000–2004 yılları arasında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nı kurup ve geliştirme görevini üstlendi. Gürer Aykal çağdaş Türkiye'nin müzik yoluyla tanıtılması konusunda yurtiçi ve yurtdışında yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı 1999 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın Sanatçısı" seçildi. 2008 Mayıs'ında Türkiye ile Finlandiya arasındaki kültürel işbirliğine sağladığı katkılardan ötürü Finlandiya Devlet Nişanı ile ödüllendirilen, Temmuz 2008'de Lazio Avrupa ve Akdeniz Festivali kapsamında Roma'da düzenlenen törende Uluslararası Gösteri Sanatları kategorisinde "Başarı Ödülü" alan Gürer Aykal, bugün, 1999'da kurduğu ve 2008 Eylül'üne dek sürekli şefliği ile genel müzik yönetmenliğini sürdürdüğü Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın onursal şefi olarak görevine devam ediyor.



HANDE ÖZYÜREK, keman
15. Uluslararası Viyana Müzik Yarışması birincisi Özyürek, on bir yaşında ilk keman derslerine başladı. Mimar Sinan Üniversitesi'ne bağlı Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Çiğdem Iyicil'in sinifindan on dokuz yasinda mezun oldu, ayni zamanda Prof. Cengiz Tanç'in Kompozisyon ögrencisi olarak egitimini tamamladi. Yüksek Lisans ve Doktora calismalarina, Türk Eğitim Vakfı'ndan kazandığı bursla, Almanya'da sürdürdü. Almanya ve Italya basta olmak üzere Uluslararasi yarismalarda bircok ödül kazandi. 16 yaşında orkestra eşliğinde ilk solo konserini veren Özyürek, Almanya, Yunanistan, Avusturya, Fransa, Belçika, İtalya ve Türkiye'de verdiği konserlerde Viyana Bosendorfer Saal, Viyana Musikverein, Bayern Radyosu, Stuttgart Liederhalle gibi unlu konser salonlarinda solo konserler vermiş, Brüksel Filarmoni Orkestrası, SüdWest Deutsche Filarmoni, Bavyera Radyo Orkestrasi Münih, Plovdiv Filarmoni esliginde calmistir. 2007 yılının "Saygun Yılı"olması nedeniyle Kalan Müzik imzasıyla çıkardığı "Saygun'la Yüz Yüze" albümü, ünlü bestecimiz A.A.Saygun'un "komple" keman-piyano eserlerinin kaydedildiği ilk albüm. Albüm tanitiminin ilk konserlerinden; Almanya'nin ünlü müzik Festivali Schleswig Holstein Müzik Festivali konseri sonrasinda olumlu elestiriler alarak yabanci basinda adindan bircok kez övgüyle bahsettirmistir. Münih'te yasamini sürdüren Özyürek,4 yildir Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvar'inda Docent olarak görev yaptiktan sonra, Eylül ayindan Münih'te 17 yas üstü ögrencilerin bulundugu Carl Off Müzik Akademisi'nde ders vermektedir. Münih Filarmoni Orkestrasi ardindan sayisiz kemanci arasindan kazandigi Bavyera Radro Orkestrasi Münih'in önde gelen sanatcilarindan olup yari kadrolu olarak calismalarina devam etmekte ve sekiz yildir Piyanist Fedele Antonicelli ile duopartneri olarak konserler vermektedir. Ayni zamanda Münih'te Türk-Akdeniz mutfagi yemeklerinin sunuldugu restoranin sahibi ve isletmecisidir.



FORA BALTACIGİL, kontrbas

Philadelphia'daki Curtis Enstitusu'nden 2006 yılında mezun olduktan sonra Minnesota Orkestrası'nda birinci kontrbascı olarak calıştı. Yo-Yo Ma ile Silk Road Oda Orkestrası'yla Tanglewood'da konserler verdi. 2009 yilinda Berlin Filarmoni Orkestrasi'ni kazandi. IKSV'nin 40. Yil Festivali'nde Berlin Filarmoni Orkestrasi ile Sir Simon Rattle yonetiminde konser verdi. Bu konserde Efe Baltacigil ile solist olarak Istanbul ve Efes Antik Tiyatrosu'nda Bottesini Grand Duo'yu seslendirdi. 2012 yilinda New York Filarmoni Orkestrasi'nin birinci kontrabascisi olarak goreve basladi. Juilliard, New York Universitesi ve Curtis Enstitisu'nde masterclass'lar verdi. Birlikte calistigi sefler arasinda Sir Simon Rattle, Claudio Abbado, Kurt Mazur, Lorin Maazel, Daniel Baremboim, Valery Gergiev gibi isimler yer almaktadır.

Kazandığı birincilik ödülleri: McKnight Artist Fellowship, Riverside Symphony ve Delaware Symphony.

Baltacıgil 2014 Eylül ayı itibariyle Münih Filarmoni Orkestrası'nın birinci kontrbascısı olarak çalışmaktadır.



EFE BALTACIGİL, viyolonsel
1978 yılında İstanbul'da müzisyen bir aile içinde dünyaya gelen Türk müzisyen, müzik egitimine önce keman ile Kadıköy Belediye konservatuarında Giray Rosenfos, ardından Mimar Sinan Universitesi Devlet Konservatuarında, İhsan Kartal ve Prof. Nusret Kayar ile viyolonsel çalışarak devam etti. 1998 yılında ABD'nin en önde gelen müzik okullarından biri olan Curtis Enstitüsünde Peter Wiley ve David Soyer ile lisans uzeri egitim aldıktan sonra 23 yasında Amerika'nin en ünlü orkestralarından Philadelphia Orkestrasının viyolonsel grup şefi yardımcılığını kazandı. 2005 yılında NY genc sanatçı yarışmasını kazanan sanatçı 2006 yılında Avery Fisher kariyer katkı ödülüne layık görüldü. 2007 yılında ünlü Carnegie konser salonu sanatçıyı Avrupa "Rising Stars" turnesine yolladı ve bu turne sayesinde NY- Amsterdam - Luxemburg- Baden Baden, Köln ve Viyena'da en önemli konser salonlarında resitaller verdi. 2009 yılında Philadelphia Orkestrasi ile solist olarak iki kez sahneye çıkan sanatçı 2010 yılında Seattle Senfoni Orkestrasında grup şefliğini kazandi. 2012 yılında İstanbul Festivalinin davetlisi olarak kardesi Fora ile birlikte Berlin Filarmoni orkestrasi ve Sir Simon Rattle eşliğinde İstanbul ve İzmir'de solist olarak sahne aldilar. Aynı yıl Beethoven üçlü konçertoyu Türk Gençlik Orkestrasi eşliğinde Almanya'nin Bonn' sehrinde seslendirdi. 2014 yılında Seattle Senfoni ile çaldığı Dvorak konçerto büyük övgü topladı ayrica Gabriel Faure'nin Elegie (Ağıt) başlıklı eserini cd olarak kayıt etti. Efe Baltacigil, Türk keman yapımcısı Ersen Aycan'ın viyolonseli ile konser vermektedir.



YILDIZLAR TOPLULUĞU

1.Keman

Hande Özyürek (Konzertmeister)
Önder Baloğlu (Konzertmeister / Yardımcısı)
Banu Selin Aşan
Ayşe Ferzan Alada
Ilgın Ülkü
Muhammedjan Sharipov
Melodi Kayış
Kıvanç Tire
Fatmanur Şahin
Yağız Erarslan

2.Keman

Elvan Schumann (Grup Sefi)
Beril Sun (Grup Şefi Yardımcısı)
Aslı Doğan
Melika Azizi
Gözde Sevdir
Gökçe Erem
Metin Baruh
Nihat Ağdaç

Viyola

Ruşen Güneş (Grup Şefi)
Burcu Ülkü
Ali Başeğmezler
Mehmet Ali Yücel
Dilhan Kantaş
Naz Altınel



Viyolonsel

Nil Kocamangil (Grup Şefi)
Elif Dimli
Rabia Aydın
Seren Karabey
Duygu Kaynar
Doğuş Ergin



Kontrbas

Deniz Yurdakul (Grup Şefi)
Ömer Faruk Dede
Yiğit Şen



Flüt

Bora Korkmaz
Aslıhan And



Obua

Sevgi Özsever
Nehil Durak



Klarnet

Candan Işık Yüce
Selin Gürol



Fagot

Selim Aykal
Cem Aktalay



Korno

Tuna Erten
Eda Paçacı



Trompet

Alper Çoker
Onurcan Çağatay



Trombon

Mehmet Ali Baydar
Yusuf Sümbül
Onur Özgüner



Timpani

Emil Kuyumcuyan

Yorumlar

Aynı gece

  • 45’lik Gecesi

    28 Şubat Cumartesi - 20:00
    45’likler 14 - 28 Cumartesi Etkinlik Saati : (20:00) Bilet Al 25 TL Plaklardan çalınan müzik eşl…
  • HİT BACK 2 SCHOOL // IF PERFORMANCE HALL

    28 Şubat Cumartesi - 20:00
    " HİT BACK 2 SCHOOL" 28 Şubat Cumartesi IF PERFORMANCE HALL'de!!! Ankara'nın en önemli ko…
  • AHMET BEYLER & Ayaküstü @ Alt.Sahne

    28 Şubat Cumartesi - 20:00
    Alt.Sahne, harika bir istanbul akşamında size sesleniyor. Akşamın sesleri, Ahmet Beyler ve ayaküstü …
  • EARTH

    28 Şubat Cumartesi - 21:00
    Drone doom, minimalist drone metal gibi stillerin yaratıcısı efsane grup Earth İstanbul’da. Nova Mu…
  • Yok Öyle Kararlı Şeyler

    28 Şubat Cumartesi - 21:00
    "Mütevazi rock yapıyoruz ama tam tersi de olabilir..." mottosu ile şarkı çizip resim çalan…
  • Yedinci Ev&Bahadır Sağlam

    28 Şubat Cumartesi - 21:00
    giriş 30 TL Kapı açılş saat 21:00 Pop müziğin sevilen isimlerinden Bahadır Sağlam Ve Yedinci Ev 28 Ş…
  • Mabel Matiz "Albüm lansman konseri" @ KadıköySahne

    28 Şubat Cumartesi - 21:00
    Kapı açılış: 21:00 Konser: 22:30 Dj set: Murat Meriç MABEL MATİZ’den heyecan ve merakla beklenen…
  • Garanti Caz Yeşili: Moddi

    28 Şubat Cumartesi - 21:30
    kim? Norveçli folk-pop müzisyeni ne yaptı? Valgeir Sigurdsson prodüktörlüğünde kaydettiği ilk albüm…
  • Redd @ Bronx Pi

    28 Şubat Cumartesi - 21:30
    Türkiye’nin en sevilen rock gruplarından Redd, 28 Şubat'ta Bronx Pi Sahne'de performansını sergiliyo…
  • 1890 MÜZİK HAYVANI // Eray Düzgünsoy

    28 Şubat Cumartesi - 21:30
    İstanbul'un sıradışı müzik hareketlerinden olan Müzik Hayvanı'nın uzun bir süredir devam eden dj set…
  • Gökhan Tepe

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    Sevilen pop sanatçısı Gökhan Tepe, son single'ı "Gelsen de Anlatsam" ile 28 Şubat'ta Jolly…
  • Velinimet @ MASK

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    Velinimet 28 Şubat Cmrt 22:00’da sevilen pop-rock cover parçalarıyla Mask’da.. Her biri değişik sek…
  • TONIGHT PRESENTS: CLUB BANGKOK

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    “Club Night” yani akşamcılık kültürünü indie-disco ile sevdirip 18-35 yaş aralığını evine barkına, f…
  • Levent Yüksel

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    Türkiye’nin en başarılı seslerinden Levent Yüksel, 7 Mart'ta Joker Ankara konserinde sizlerle... Se…
  • Model

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    Model, üçüncü albümü Levlâ'nın Hikayesi'nden seslendireceği şarkıların konseriyle 28 Şubat'ta Jolly …
  • Arda Gulyan Project

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    Dinleyicisinin bir sonrakini sabırsızlıkla beklediği, doğallığını kaybetmeden sahneye taşınmış etkil…
  • iki direk arası temaşa + Nekizm

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    iki direk arası temaşa Sözsüz müzikleri ile laf anlatan gitar, bas, davul üçlüsü iki direk arası tem…
  • Oldies But Goldies

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    Murat Abbas ve Murat Beşer önderliğindeki “Oldies But Goldies“ bir kez daha Babylon’da sizlerle bulu…
  • Flört@Tunnel Sahne

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    1991'de kurulan Türk müzik grubu olan Flört, Bekarlar grubunun devamı olmakla beraber, grubun hiç ay…
  • CLUBTRIX #12: SELİM HEX & SAMİ BAHA & GÖKAY (DJ SET) (ZEMİN)

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    CLUBTRIX, günlük hayatımızın distopik gerçekliği, şehrin hap formatında sunulan eğlence anlayışı ve …
  • Wolfson + Obsdeps @ Kite

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    WOLFSON Bio Norveç’te plak yapımcısı bir babanın oğlu olan WOLFSON, müziğin içinde ve kelimenin tam…
  • HANDE ATEŞ @ 60 m2 , 28 Şubat Cumartesi 22.00

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    " İlk, orta ve lise yıllarının büyük bir kısmını İngiltere ve İtalya'da okuduktan sonra İstanbu…
  • FunkaMentals @ Sherwood Alsancak

    28 Şubat Cumartesi - 22:00
    Her hafta olduğu gibi bu cumartesi de SherwoodPub Alsancak Sahnesindeyiz. Yepyeni şarkılar ve hız ke…
  • 28 Şubat Cumartesi // Jean-Baptiste Hardy Trio

    28 Şubat Cumartesi - 22:30
    Şubat'ın son cumartesi gecesi Divine Jazz Club'te; Davul: Riccardo Marenghi Milan'da, Center of Edu…
  • ASTROFELLA / FAKAP (CANLI SAHNE)

    28 Şubat Cumartesi - 23:15
    ASTROFELLA Astrofella, ilham aldığı elektronik müzik elementlerini rock müziğin yüksek enerjili per…
  • Jeton Records Presents: Greg Gow + Ferhat Albayrak + Volkan Gunduz

    28 Şubat Cumartesi - 23:30
    JETON RECORDS PRESENTS Greg Gow Ferhat Albayrak Volkan Gunduz 28 Şubat 2015 Cumartesi indigo Istan…
  • Hayalperest *Türkçe Canlı Müzik

    28 Şubat Cumartesi - 23:30
    Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22 Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No: 266 ANK. http:/…
  • Dünyanın Kemanları Festivali

    28 Şubat Cumartesi - 00:00
    Dünyanın Kemanları Festivali - 1. Gün Festival Koordinatörü, Cihat Aşkın Ani Schnarch Ustalık Sınıf…