Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Bordeaux Ulusal Operası Bale Topluluğu

9 Mayıs 2015 Cumartesi 20:00
Bordeaux Ulusal Operası Bale Topluluğu

Baş Koreografı: Charles Jude

"Tam-tam et percussions"

Koreografi : Felix Blaska

"Au-delà des grands espaces"

Koreografi : Hamid Ben Mahi

"Suite en blanc"

Koreografi : Serge Lifar

Müzikler:

Pierre Cheriza, Jean Pierre Drouet, Edouard Lalo



Geçtiğimiz sene CRR'de verdikleri "Carmina Burana" temsilleriyle sanatseverlere olağanüstü bir şölen sunan Bordeaux Balesi yeniden İstanbul'da….

Bordeaux Ulusal Operası, bünyesinde aynı zamanda çok kaliteli bir bale topluluğu da barındıran Fransa'nın ender operalarından. 1996 senesinden bu yana Paris Operası yıldız dansçılarından Charles Jude tarafından yönetilen "Bordeaux Ulusal Operası Bale Topluluğu", meşhur klasik bale eserlerinin yanı sıra yirminci yüzyılın ve günümüzün önemli modern ve çağdaş koreografilerini de başarıyla yorumluyor.

İstanbul'daki temsillerinde Fransa'da yetişmiş farklı kuşaklardan üç önemli koreografın eserlerini sunacak olan Bordeaux Balesi, izleyicileri modern dünyanın şiirselliğine davet ediyor.

"Suite en Blanc akademik dansın son yıllarda gelişimini ve geldiği noktayı gözler önüne seren , günümüz koreografisinin gelecek kuşaklara bırakacağı mükemmel bir belgedir." Eserini bu sözlerle betimleyen, 1986'da kaybettiğimiz Ukrayna asıllı ünlü Fransız koreograf Serge Lifar, koreografinin yaratım sürecinde dansı en saf haliyle ortaya çıkarmak istediğini belirtir.

Fransa'nın başarılı genç koreograflarından Hamid Ben Mahi ,"Au dela des Grands Espaces" adlı koreografisinde Fransız aktör, şarkıcı ve söz yazarı Alain Bashung'un

"Apache" adlı eserinden esinlenerek koreografisinde hareketlerin müziğinden oluşan bir konser vücuda getiriyor.

"Müzik beni koreografi yapmaya iten ve içimdeki tabloları açığa vurmamı sağlayan en önemli güç kaynağıdır." "Tam-tam et Percussions" balesinin koreografı olan ve Afrika dans kültürüyle 60'larda Afrika'ya yaptığı bir turne esnasında yüzyüze gelen Felix Blasko, bu koreografisinde ritmi ön plana çıkarmaktadır. Kesin ritimlerden oluşan koreografinin müziği Haiti'li Pierre Cheriza'nın tam-tam'ları ile Fransız Jean-Pierre Drouet'nin vurmalılarını, görkemli bir diyalog çerçevesinde , hicivli ve parlak danslarla bir araya getiriyor.

Yorumlar

Aynı gece