Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Philippe Jaroussky, Nathalie Stutzmann & Orfeo 55 Barok Topluluğu

16 Mayıs 2015 Cumartesi 20:00
Program:
G.F. Handel "Teseo" Operası'ndan aryalar, HWV 9
G.F. Handel "Deidamia" Operası'ndan aryalar, HWV 42
G.F. Handel "Parnasso in Festa" Operası'ndan aryalar, HWV 73
G.F. Handel "Aci, Galatea e Polifemo" Dramatik Kantatı'ndan aryalar, HWV



Ölümsüz besteci Handel'in birbirinden güzel aryalarını Philippe Jaroussky'nin benzersiz sesinden dinlemek isteyen sanatseverler için kaçırılmaz bir fırsat…

Bir yanda pek çok prestijli uluslarararası ödül sahibi, beş kıtada konserler veren ve dünyanın dört bir köşesinde yüzbinlerce hayranı olan efsanevi kontrtenor Philippe Jaroussky. Diğer yanda Berlin Filarmoni Orkestrası daimi şefi Sir Simon Rattle'ın "Onun gibi şeflere ihtiyacımız var," diye nitelendirdiği 21. yüzyılın en tutkulu ve başarılı müzisyenlerinden, kontralto ve orkestra şefi Nathalie Stutzmann ve sanatçının sevilen topluluğu Orfeo 55. İki yıldız sanatçı Jaroussky ve Stutzmann, özel bir proje kapsamında CRR'de verecekleri konserlerinde Handel'in eserlerini yorumlayacaklar.

Alman asıllı İngiliz besteci G.F. Handel'in hayatı boyunca yazdığı neredeyse tüm opera ve oratoryolarda Yunan mitolojisinden kahramanlar ve motiflerle karşılaşılmaktadır. Bu konserde Philippe Jaroussky, Handel'in muhteşem sahne efektlerini zamanında başarıyla kullanmış olduğu "Teseo" operasından, bestecinin İtalyanca yazdığı son operası "Deidamia"dan, İngiliz Prensesi Anne ve Oranj Prensi Üçüncü William'ın düğün törenleri için bestelediği "Parnasso in Festa" operasından aryalar ve sevilen "Aci, Galatea e Poliferno" dramatik kantatını seslendirecek.

Yorumlar

Aynı gece