Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

CRR II.Gitar Festivali

21 Mayıs 2015 Perşembe 00:00
Klasik Gitar Yarışması (Eleme)

Saat: 09.00- 14:00

'' Yarışma ile ilgili başvuru ve şartname bilgilerine Anasayfamızda yer alan Klasik Gitar Yarışması sekmesinden ulaşabilirsiniz''





Christian Lavernier Masterclass

Saat: 14.30- 17.30

Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmak isteyen adaylar için yaş sınırlaması yoktur.Adayların aşağıda yer alan belgeler ile birlikte en geç 4 Mayıs 2015 tarihine kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na elden ya da posta araclığı ile başvuru yapması gerekmektedir.

Gerekli Belgeler :Özgeçmiş,ses veya video kaydı, 2 adet vesikalık fotoğraf,nüfus cüzdanı fotokopisi ve çalınacak eserler listesi.

Christian Lavernier Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmaya hak kazanacak olan adaylar 8 Mayıs 2015 tarihinde internet sitemizden duyurulacaktır.

Masterclass seyircilere açıktır.



Onur Yılmaz (Fuaye Konseri )

Saat: 18.30 - 19.30

PROGRAM:

GİULİO REGONDİ İntroduction and caprice op.23

LEO BROUWER Canción de Cuna

JOAQUİN RODRİGO Sonata Giocosa

FRANCİSCO TÁRREGA Recuerdos de la Alhambra

AGUSTİN BARRİOS MANGORE Op.8 Vals no.4

HEİTOR VİLLA-LOBOS Prelüd no.4

MARİO CASTELNUOVO TEDESCO Tarantella

ROLAND DYENS Tango en skai



ONUR YILMAZ

1982 yılında İstanbul'da doğdu. Akademik müzik eğitimine, ekim 1992 tarihinden itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı gitar bölümü hazırlık sınıfında Ertan Birol'un öğrencisi olarak başladı. Eğitimine aynı okulun orta, lise ve lisans dönemlerinde de devam eden Onur Yılmaz; 2004 yılında Ertan Birol'un öğrencisi olarak gitar bölümü lisans döneminden, 2010 yılında da Soner Egesel'in öğrencisi olarak yine aynı okulun yüksek lisans döneminden başarı ile mezun oldu.



Solo ve oda müziği olarak Rönesans'tan günümüze geniş bir repertuvara sahip olan ve aktif konser kariyerini sürdürmekte olan Onur Yılmaz, bunun dışında Jan Erick Peterssen, Johannes Möller, Uros Dojçinoviç, Cem Duruöz, Marco Tamayo gibi bazı önemli gitaristlerin masterclass ve özel derslerinde aktif katılımcı olarak yer almış olup, İstanbul Mavi Martı Uluslararası Gitar Festivali (2006) çerçevesinde yapılan gitar yarışmasında üçüncülük ödülünü; 21-23 mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Cemal Reşit Rey İstanbul gitar günleri kapsamında yapılan gitar yarışmasında birincilik ödülünü almıştır.





Sinan Erşahin & Ricardo Moyano

Saat: 20.00



SİNAN ERŞAHİN

1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Bölümü'ne Ahmet Kanneci'nin öğrencisi olarak kabul edilmiş, burada İlhan Baran, Turgay Erdener ve Ertuğ Korkmaz ile solfej ve müzik teorisi çalışmıştır. 1994-1999 yılları arasında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenimi tamamladıktan sonra, "Prag Music Academy" de (HAMU) burslu olarak Milan Zelenka'nın sınıfında performans programına kabul edilmiş, Prag'taki çalışmalarını başarıyla tamamladıktan sonra, İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesin'de Soner Egesel ile lisansüstü eğitimine başlamış, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı' ndan Sanatta Yeterlik diploması ile mezun olmuştur.

Aralarında çağımızın en önemli gitaristlerinden ve gitar bestecilerinden olan Jorge Cardoso, Juan Falu, Ricardo Moyano, M.A. Cherubito (Arjantin), Carlo Domeniconi (İtalya), Francisco Ortiz (Fransa), Victor Monge "Serranito", Marco Socias (İspanya), ve Hiroki Terashima (Japonya) gibi gitaristlerle masterclass düzeyinde çalışmalar yapmış ve birlikte konserler vermiştir. Milan Zelenka ile çağdaş dönem bestecilerinden oluşan bir repertuvar hazırlamıştır. Prag'da bu repertuvardan oluşan resitali ile büyük ilgi toplamış, ayrıca bazı geleneksel Anadolu ezgilerinin gitar için düzenlemelerini yaparak yurtdışı ve Türkiye konserlerinin yanında birçok radyo ve TV programlarında da seslendirmiştir.

Türkiye'de ve yurtdışında önemli salonlarda birçok solo ve oda müziği konserleri veren Erşahin, Meksika-Morelia Gitar Festivali, İtalya-İmperia Gitar Festivali, İzmir-Karaburun Gitar Festivali, Ankara-Bilkent Gitar Günleri ve daha birçok festival tarafından davet edilmiş konserler ve masterclass dersleri vermiştir. Ulusal ve uluslararası düzeyde cok önemli şeflerle çalışmış, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Belediye Senfoni orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla da solist sanatçı olarak konserler vermiştir.

Sinan Erşahin, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda yardımcı doçent olarak öğretim üyeliği yapmakta olup, konser etkinliklerine devam etmektedir.

PROGRAM:

I. ALBENİZ - Rumeros De La Caleta

- Asturias



F. TARREGA - Capricho Arabe



A. PIAZZOLA - Verano Portena

- La Muerte Del Angel



S. ERŞAHİN - Zeybek (Düzenleme:Sinan Erşahin

- Horon (Düzenleme:Sinan Erşahin





RICARDO MOYANO

Latin Gitar Müziği'nin dünyadaki en önemli yorumcularından biri olarak nitelendirilen sanatçı, kendine has doğaçlama, teknik, ritm ve sound özellikleriyle Türkiye'de ve dünyada büyük kitlelerin dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştır.

Arjantin'in La Rioja kentinde doğan gitarist akademik çalışmalarını Madrid Kraliyet Konservatuvarı'nda Büyük Onur Odülü ile tamamladı. Arjantin, Fransa, Portekiz ve İspanya'da çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. Solistlik kariyerine paralel olarak konserler verdi ve farklı ülkelerde birçok müzisyenlerle kayıtlar yaptı. 2003-2004 yılları arasında Ankara (Hacettepe), İstanbul (İ.D.S.O.) ve Mersin (M.D.O.B.) senfoni orkestraları ile sırasıyla Erol Erdinç, Alpaslan Ertüngealp ve Murat Kodallı şeflerinin yönetiminde çaldı. 2001 - 2003 yılları arasında İzmit Belediye Konservatuvarı'nda ders verdi.

İstanbul'da yaşayan sanatçı, halen Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

PROGRAM:

LUİS NARVAEZ Vacas Çeşitlemeleri

FRANCİSCO TARREGA Jota Çeşitlemeleri

GELENEKSEL İSPANYOL HALK ŞARKISI Pícaro Molinero

RİCARDO MOYANO Sibel

CARLOS GARDEL Sueño de Juventud

MARİANO MORES Taquito Militar

EDDİE PALMİERİ Bomba del Corazón

EDU LOBO Choro Bandido

TONİNHO RAMOS Baion No. 2

Yorumlar

Aynı gece