Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

CRR II. Gitar Festivali

22 Mayıs 2015 Cuma 00:00
Klasik Gitar Yarışması (Eleme)

Saat: 09.00 - 14.00



Sharon Isbin Masterclass

Saat: 14.30- 17.30

Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmak isteyen adaylar için yaş sınırlaması yoktur.Adayların aşağıda yer alan belgeler ile birlikte en geç 4 Mayıs 2015 tarihine kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na elden ya da posta araclığı ile başvuru yapması gerekmektedir.

Gerekli Belgeler :Özgeçmiş,ses veya video kaydı, 2 adet vesikalık fotoğraf,nüfus cüzdanı fotokopisi ve çalınacak eserler listesi.

Sharon Isbin Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmaya hak kazanacak olan adaylar 8 Mayıs 2015 tarihinde internet sitemizde duyurulacaktır.

Masterclass seyircilere açıktır.





William Anderson , Christian Lavernier (Fuaye Konseri)

Saat: 18.00 - 19.30



WILLIAM ANDERSON

Çağdaş gitar müziğine kompozisyonal ve performans açısından kendine özgü yaklaşımıyla tanınan Anderson, David Starobin'in en seçkin öğrencilerindendir. 19 yaşındayken başladığı Lenox, Massachussetts' de Tanglewood Festival'indeki konserleri 10 sene boyunca devam etmiştir. Lukas Foss yönetiminde New York Filarmoni ve Brooklyn Filarmoni Orkestralarıyla, James Levine yönetiminde ise Lincoln Center Oda müziği Orkestrası ve Metropolitan Operası Oda Müziği Orkestralarıyla konserler vermiştir. Ayrıca New York dışında, Amerika Birleşik Devletleri'nin diğer eyaletlerinde ve Avrupa'nın birçok ülkesinde de solo ve oda müziği konserleri veren William Anderson, 1985 yılında kurduğu Cygnus Ensemble ile çağdaş Amerikan bestecilerinin eserlerini seslendirmektedir. Ayrıca, Anderson' ın yazmış olduğu eserler dünyanın birçok ülkesinde radyo ve TV proramlarında yayınlanmış, çeşitli konserlerde seslendirilmiştir.



PROGRAM

J.S. Bach Prelüd ve Füg BWV 998

Tolga Tüzün New work *

Jonathan Dawe Glass Harmonica*

Harold Meltzer Doria Pamphili

Damon Ferrante Divinità Minori*

Kaspar Mertz Duetten Johann

-Deutsche Weise

-Wasserfahrt am Traunsee

Mauro Giulliani Sonata Op. 15

-Allegro Spirito

-Adagio

-Finale

*Dünya ilkseslendirilişi



CHRISTIAN LAVERNIER

Gitar eğitimine Milan Konservatuvarı'nda Mario Senise ile başlamış, Paola Chierici'nin sınıfından başarıyla mezun olmuştur.

Alirio Diaz, David Russell, Conrad Ragosnig, Angelo Gilardino gibi büyük ustaların masterclass derslerine katılmıştır.

Birincilik ödülü kazandığı bazı yarışmalar arasında; Uluslararası Johannes Brahms Yarışması, Uluslararası Francesco Forgione Yarışması, Ulusal Isole Borommee Yarışması, Uluslararası Paul Harris yarışması sayılabilir.

İtalya, İspanya, İsviçre, Japonya, Meksika, Venezuella, Arjantin ve ABD de birçok onemli gitar festivalinde konserler ve master class dersleri vermiş, ve yarışma jürisi olarak görev yapmıştır. Konser kayıtları birçok ülkenin önemli radyo ve TV kanallarında yayınlanmıştır.



PROGRAM:

Roland Dyens Songe Capricorne

Leo Brouwer El de Cameron Negro

Christian Lavernier Ilsu Same

Ariel Ramirez Alfonsina y el Mar

Roland Dyens Libra Sonatina

- India

- Largo

- Fuoco







David Russell - Solo Gitar Resitali

Saat: 20.00



DAVID RUSSELL

1953 yılında İskoçya'da doğan sanatçı, ilk gitar çalışmalarına çocukluğunu geçirdiği Menorca Adası'nda babasıyla başlar. 16 yaşında eğitimine, Royal Academy of Music'de Hector Quine ile devam eder.

1972-1973 senelerinde art arda kazandığı Julian Bream Ödülü'nden sonra, 1974 senesinde Ralp Vaughan Williams fonu tarafından verilen burs ile mezun olur. Kazandığı diğer ödüller arasında Ramirez Yarışması, Santiago de Compostela (1975), Andres Segovia, Palma de Mallorca ve Benicasim'de aldığı Terrega Ödülü (1977) sayılabilir. Ayrıca sanatçı 2005 yılında 'Aire Latino' adlı albümüyle klasik müzik alanında en iyi enstrümantal kategorisinde Grammy Ödülü almıştır.

New York ve Wigmore Hall'de 1981'de ilk defa sahne aldıktan sonra Avrupa, Amerika, Kanada ve Güneydoğu Asya'da resitaller verir. Santarsola, Morel ve Assad gibi besteciler Russell için eser üretmişlerdir.

Eşsiz tekniği, duygusal tonu, cana yakın sevecen kişiliği ve standart repertuvarına az tanınmış bestecileri de katarak onları camia ile tanıştırması Russell'ı dünya çapında kabul edilen bir icracı haline getirmiştir.

Yaptığı kayıtlar arasında en önemlilerinden biri olarak Francisco Tarrega'nın tüm eserlerini kaydettiği çalışması kabul edilir. Russell, John Williams ve Julian Bream gibi ustaların hemen ardından en etkileyici gitar icracılarından biri olarak ismini kesinleştirir.

Russell'ın diğer albümleri arasında Barok Dönem üzerine yaptığı albümler şöyle sıralanır; 1989 yılında kaydettiği 'Haendel, Bach, Scarlatti', 2001 yılında kaydettiği 'David Russell Plays Baroque', 2003 yılında kaydettiği 'David Russell Plays Bach', 2008 yılında kaydettiği 'Air on a G String' ve son olarak 2012 yılında kaydettiği 'Grandeur of the Baroque'.



PROGRAM

F. SOR Fantasia III Fa major

A. VIVALDI Sonata Si bemol majör*

Largo

Allegro

Largo II

Allegro II

J. SORROCHE Jubilosa Plenitud

(David Russell 'a ithaf olunmuştur.)


ARA



J.S. BACH. Partita No. I (BWV 825) **

Praeludium

Allemande

Corrente

Sarabande

Menuet I

Menuet II

Giga

J. MOREL Sonatina ( David Russell'a ithaf olunmuştur)

Allegretto

Andante espressivo

Allegro



* Transkripsiyon: David Russell

** Transkripsiyon: Gerhard Reichenbach

Yorumlar

Aynı gece