Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Riff Cohen

7 Mayıs 2015 Perşembe 21:30
Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22
Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No: 266 ANK.

www.hayalkahvesiankara.com/
twitter.com/hayalkahvesiank
instagram.com/hayalkahvesiankara/

-
Etkinlik : 21:30
Ücret :40 TL
-


28 yaşında olmasına rağmen olgun, bazen dramatik ve yer yer karanlık bir müzikal dil kullanan İsrailli müzisyen Riff Cohen; yetenek, güzellik, sadelik, tevazu ve neşenin örneği ender bulunan bir kombinasyonu olarak tanımlanabilir.

Tel Aviv Üniversitesi'nde Müzikoloji eğitimi almış olan Cohen'in müzikal etkileşimlerinin genel olarak popüler kültüre dayandığını söyleyemesek de müzikal anlayışında Sudan, Fas, Fransa ve Amerikan müziklerinin popüler altyapısının izleri görülüyor. Cohen, kendisi için en büyük ilham kaynağı olarak Tunus'un Djerba adasında yaşayan ve okuma-yazma bilmediğini belirttiği büyükannesini gösteriyor.

Hala İsrail'de yaşayan Riff Cohen, 8 yaşından itibaren kendi şarkılarını besteleyip, şiir yazıyor. Aynı tarihlerde de şarkı söylemeye de başlayan Cohen, İsrail'deki hayatına söz yazarı ve solist olarak devam ediyor. Çıkış albümünü 2012 Ağustos ayında İsrail'de yayınlayan Cohen, bu albümden bir sene sonrasında yayınladığı "A Paris" adlı single çalışması ve bu single'ın video klibiyle müzikseverlerin dikkatini çekti. Prodüksiyonu da kendisine ait olan albüm 14 şarkıdan oluşuyor. Farklı dillerde seslendirdiği bu şarkıların dört tanesi İbranice, bir tanesi Nubia dilinde (Kuzeydoğu Afrika'da Mısır ile Sudan arasındaki bölgede kullanılan yerel bir dil) ve diğerleri ise Fransızcadır.

Cohen'in müzikal anlayışı geniş bir tarz ve tını çeşitliliği gösteriyor. Ritmlerinde duyulan doğuya özgü tınılar Kuzey Afrika müzikal kültürünün kökenlerinden gelmekte ve Cohen'in sunduğu yepyeni müzikal anlayış ile tutarlılık göstermekte. Riff Cohen'in harikulade sahne performansı, çeşitli duyguların dışavurumu ve duygusal tecrübelerin kendi müziği içerisinde vücut bulmuş hâli olarak betimlenebilir.

Yorumlar

Aynı gece