Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Zardanadam & Melek Tozu @ Bronx Pi Sahne

29 Mayıs 2015 Cuma 21:00
Melek Tozu ve Zardanadam -6 yıl aradan sonra çıkarttığı 6.stüdyo albümü "Z Dönüşü" lansmanı -konserleri 29 Nisan Cuma akşamı Bronx Pi'de.
Kapı Açılış : 21.00
İletişim : 0531 384 80 80
Giriş : Ücretsiz

Zardanadam:
Z-Dönüşü

Zardanadam altı yıllık sessizliğini Z-Dönüşü ile bozuyor. Mikslerini Taylan Özdemir, masteringini Çağlar Türkmen'in yaptığı albüm 12 parçadan oluşuyor. Prodüktörlüğünü Zardanadam'ın üstlendiği Z-Dönüşü'nün kayıtları Alen Konakoğlu, Deneyevi ve Metropolist stüdyolarında gerçekleştirildi. Albümdeki tüm klavyeler Selim Sert'e ait.

Zardanadam daha önceki albümlerini olduğu gibi Z-Dönüşü'nü de dinleyicileri ile ücretsiz paylaşıyor. Albümü dinlemek ya da indirmek isteyen dinleyicilerin tek yapması gereken grubun resmi sitesi "zardanadam.com"u ziyaret etmek.

Melek Tozu :

"Hiç gerçek olduğundan emin olduğun bir rüya gördün mü? Ya bu rüyadan hiç uyanamasaydın o zaman gerçek dünya ile rüya arasındaki farkı nasıl ayırt ederdin?"

1999 da morpheus'dan bu sözleri duyduğumuzda kiminiz 30'lu, kimimiz 20'li, birimiz 10'lu yaşlardaydık.

1990'larla birlikte bizi kuşatmaya başlayan neo libaralist atmosferde hepimiz bir şeylere tutunarak nefes almaya çalışıyor, tutunduğumuz dalların sağlamlığını tarta tarta yürümeye devam ediyorduk.

Aradan geçen onca yıl hepimizi büyüttü eylem pratiklerimizi olgunlaştırdı. Eylem saflaştıyor, arındırıyor. Melek Tozu işte böyle bir arınmanın ürünüdür. Bir eylemdir.

Melek Tozu 2011 yılının karlı bir aralık akşamında kuruldu. Dönemin ihtiyaçları yenilikçi seslere zorluyordu hepimizi.

Veyselinde söylediği gibi çay, biz ve yol vardı ceplerimizde sevene, isteyene. Ve birde sesler elbette. Yeni doğmuş roman bebeğin ilk hıçkırıkları mesela. Yada Irak'ta gözlerini son kez yuman adamın kirpiklerinin çıkardığı ses. Doğumun ve huzurun sesleri. Ve güneşin sesi, ay sesi ve yar sesi de.

Gözlerimizi açtığımız ilk günlerde şöyle demiştik; "Biz yeni bir dünya inşa etmiyoruz. İnsana dair inşa edilen yeni dünyanın en sağlam en sarsılmaz tuğlasını koyma cüretindeyiz." Geleceği görebilmek bu olasa gerek.

Melek Tozu nedir?

Melek Tozu sıradan sanat emekçilerinin oluşturduğu bir müzik topluluğudur. Kendi şarkılarını söyler.

Melek Tozu'nun şarkıları hayatın tezgahlarında dokunur. Ele dokunur, kalbe dokunur, taşa, suya ve ateşe dokunur. Onun içindir ki bunalmış ruhlara serinlik taşır, üşüyenlere ateş.

Melek Tozu'nun şarkıları her daim tazedir. Ve bizce güzel kokarlar. Güzel kokarlar çünkü "Güldünya'dır" bizim şarkılarımız.

Mevsimsiz açan çiçeklere güneş olmak değildir haddimiz. Ama şarkılarımız onlara dairdir zaman zaman. Ve portakal ağaçlarına. En çokta portakal ağaçlarını severiz.

Şarkılar yapar şarkılar söyleriz. Düğüne, şenliğe, aşka dair. İnsan oluruz, sokak oluruz, çiçek oluruz.

Melek Tozu sadece hayattan yana şarkı söylerken direnmektir.

Yorumlar

Aynı gece