Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

LOVE UNDERNEATH / BRIKEN ALIU & FRIENDS , 60 m2 Her Cuma 22.00

5 Haziran 2015 Cuma 22:00
CAN ATAKUL

1998 yılında elektronik müzik plakları toplamaya başlayarak dj'liğe adımını atan Can Atakul, Rubsilent (Hamza Solim) ile aynı sene içerİsinde plakçı raflarında tanışarak günümüze kadar uzanan dostluğunun da ilk adımlarını atmıştır. 1999 - 2002 seneleri arasında lisans eğitimi için gittiği İngiltere'de geçirilen zaman hem dj'lik hem de arşiv açısından kendini geliştirme konusunda ciddi etken olmuştur. Aslen bir dj'den çok bir plak koleksiyoncusu ve müzik sevdalısı olarak kendini tanımlamayı seçen Can Atakul, 2004 senesinde faal dj'liğine bir süre ara vererek jazz, fusion, funk, soul, rare groove, disco gibi müzik türlerine ağırlık vermiş ve arşivini bu yönde genişletmiştir. Müzik türlerinin spektrumunun genişlemesi ile aynı zamanda elektronik müzik seçkisi de daha rafine bir hale gelmiştir. Agresif tınılardan uzak, organik, jazz ve funk kökenli bir elektronik müzik anlayışını benimseyen Can, yıllar sonra yeni bir proje ile arkadaşlarıyla 60m2'de.

HAMZA SOLİM

90'lı yıllarda keşfettiği house, techno ve türevi olan müzik çeşitlerine olan ilgisini, söz konusu olan türlere erişimin limitli olduğu şehrimiz İstanbul'da kısıtlı kaynaklardan plak arşivi yapmaya başlayarak devam ettiren Rubsilent, neredeyse 20 seneye yakın mazisi olan bu süreç zarfında yaklaşık yedi sene yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri'nde house müziğin doğduğu yer olarak anılan Chicago'da kendini hem müzik, hem kültür hem de arşiv anlamında zenginleştirmiştir. Pratiklik, konfor ve bunun gibi sebeplerden ötürü dijital platformlarda dj'liğin tercih edildiği modern altyapılar bir yana, bugün itibariyle halen arşivini güncel tutmaya devam edip, "wake up call" ve "suma beach" gibi mekanlarda da seçkileriyle denk gelebileceğiniz Rubsilent hiç bir şekilde ödün vermediği müziğini "sadece plak" formatında dinleyicilerle buluşturan Türkiye'nin nadir kollektör, dj'lerinden biridir.
Setlerini aynı zamanda, 2007'den bu yana aralıksız olarak devam ettiği FG fm 93,7 frekansından her Pazartesi 23:00'te de takip edebilirsiniz.

BRIKEN ALIU & FRIENDS

Briken 15 yıldır gitar üretmekle beraber, 10 yıldır farklı müzisyenlerle Briken Aliu @ Friends adlı grubuyla sahne alan bir müzisyendir. Free jazz, funk, blues ve etnik tınılardan oluşan bir tarzla, besteler ve özgün doğaçlamalarla performans sergiler. Yapılan müziği sadece o anda üretilen ve bir defaya mahsus canlı olarak dinlenebilen bir performans olarak nitelendiren Briken 5 Haziran Cuma itibariyle her cuma 60 m2'de bizlerle.

Yorumlar

Aynı gece