Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Bilge Nihan @ MASK

10 Haziran 2015 Çarşamba 22:00
Şarkılarında geçmişten esinlenerek günümüzün müzik anlayışıyla beslenen bir tarz sergileyen Bilge Nihan, güçlü sesi ve sahnedeki duruşuyla da farklı olma hedefinde. Bilge Nihan'ın ilk albümü Yelkovan'ın çıkış parçası ise Kilit hala en çok sevilen şarkılar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bilge Nihan'ın 2. klibi ise geçtiğimiz günlerde Mutlu Son adlı şarkıya çekildi ve klipte ünlü sanatçı Nebahat Çehre de rol aldı.

Bilge Nihan hakkında:
Berlin doğumlu Bilge Nihan'ın müzik hayatı küçük yaşlarda piyano eğitimiyle başladı. Güzel Sanatlar Lisesi'ne giden Nihan; aynı yıllarda Berlin Klasik Türk Müziği Derneği'nde korist ve solist olarak görev aldı; TRT Avrupa Ses Yarışması'nda 2.'lik ödülünü kazandı.
Klasik batı müziği eğitimini burslu olarak tamamlayan 4 yıllık eğitimin yanı sıra Sosyal Pedagoji alanında yüksek öğrenim gördü. Eğitimi sırasında Berlin'de sahne çalışmalarına başladı. 2006 yılında Türkiye'ye yerleşti.
İlk dönem tv programlarında solistlik yapan Bilge Nihan; Ege, Tan, Bengü, Burcu Güneş gibi isimlerle çalıştı. Enbe Orkestrası ve diğer bazı orkestralarda solist olarak görev alan Nihan, pek çok seslendirme projesi de gerçekleştirdi. Sahne çalışmalarına kendi ekibiyle devam eden Bilge Nihan; sahnelerin aranan isimlerinden biri olmayı başardı.

Yorumlar

Aynı gece