Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

CRR Caz Orkestrası

25 Şubat 2016 Perşembe 20:00
CRR 3. CAZ ŞUBATI

Şef: Nail Yavuzoğlu
Solist: Kağan Yıldız "kontrbas"



Türk müzisyen ve kompozitörlerinin caz ve orkestra müziği içinde yerlerini alabilmeleri, dünya müziğine, geleneksel müziğimize ve kültürel birikimlerimize çağdaş, akademik ve araştırmacı bir gözle bakabilmekle mümkün olabileceği inancıyla CRR Bigband adıyla 2007 yılında yola çıkan orkestra geçtiğimiz sekiz yıl içinde 100'ü aşkın yeni eseri Türk Caz Müziği repertuvarına kazandırmıştır. Bu eserler Tonal, Modal (Makamsal) yapıda ve anonim olarak bilinen türkülerimizin orkestra düzenlemeleri şeklindedir. Eserlerin büyük bir kısmı, asırlardır tek sesli olan müziğimize, çağdaşlaşma süreci içindeki çok sesli yaklaşıma yeni birer örnektir. 2013 yılında Bigband'e ilave edilen yaylı çalgılar grubuyla CRR Caz Orkestrası adını alan ve büyüyen orkestra, enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak, her biri enstrümanında virtüöz olan orkestra elemanları ile, ulusal ve uluslararası solistleri, sanatseverlerle buluşturmayı hedeflemektedir.



Nail Yavuzoğlu

2.1.1960 senesinde İstanbul'da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nı 1983 yılında bitirdi. 1984 yılında konservatuvarda göreve başladı. 1988 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Musiki Sanat Dalında yüksek lisans programını, 1995 yılında ise İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bilim Dalı Doktora programını bitirdi. 2004 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Ses Kayıtları Anabilim Dalını kurmuştur. 2007 yılından beri CRR Caz Orkestrasının müzik direktörlüğü ve şefliğini yapan Yavuzoğlu farklı projelerde piyano, flüt ve bas gitar çalmaktadır. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümünde; Yüksek Solfej, Armoni, Enstrümantasyon- Orkestrasyon, Kontrpuan-Füg, Türk Müziğinde Polifoni, Modern Armoni, İleri Müzik Teorisi, Ses Sistemleri, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Polifonide Yöntemler, Film Müziği, Karşılaştırmalı Müzik Teorileri, Doktora programında; Modern yazım teknikleri, İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Müzik Tarihi, Özel Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde; Müzik Tarihi, Radyoda Müzik Programcılığı, İletişim ve Müzik dersleri vermiş ve vermektedir. İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik programlarında çok sayıda teze danışmanlık yapmıştır.



Kağan Yıldız

1980 yılında İstanbul'da doğdu. İlk müzik çalışmalarına müzik öğretmeni olan dayısı Orhan Akıncı ile başladı.1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kontrbas bölümünü kazanarak Doç. Dr. Engin Babahan ile bas çalışmalarına başladı. 2002 senesinde mezun olup çalışmalarına caz müzik alanında devam etti. 2006 yılı itibariyle Kerem Görsev Trio'nun bir üyesi olan müzisyen Kerem Görsev'in Diversion,Londra Abbey Road stüdyolarında London Philharmonia orkestrası ile kaydedilen Therapy,Prag'da Prag Filarmoni orkestrası ile kaydedilen To Bill Evans ve grammy ödüllü tenor saksofonist Ernie Watts'ın da bulunduğu Emirgan ve Four Days adlı albümlerinde bulunmuştur. Bahçeşehir Üniversitesi Caz Akademisi'nde de öğretim görevlisi olan müzisyen Türkiye'de ve yurtdışında bir çok caz festivaline katılmış,aynı zamanda Benny Golson,Alan Broadbent, Freddie Cole, Mark Murpy, Dave Samuels ve Dena DeRose gibi caz müziğinin önde gelen isimleri ile de aynı sahneyi paylaşmıştır.

Yorumlar

Aynı gece

  • ArkaDörtlü&TheMekan

    25 Şubat Perşembe - 20:00
    bilet bedeli: biletix 34 TL Ön satışlar 20 TL Konser günü kapı 25 TL Öğrenci, Kadın Ve Öğretmenler i…
  • Mustafa Keser

    25 Şubat Perşembe - 21:00
    Mustafa Keser, 25 Şubat'ta Jolly Joker Ankara'da hayranlarıyla buluşuyor.
  • Shigeto (Ghostly International Night)

    25 Şubat Perşembe - 21:30
    House, avant-pop, ambient ve teknonun sofistike isimleriniyle öne çıkan plak şirketi Ghostly, İstanb…
  • Puding, Küçük Bronx'da - 25 Şubat 2016 Perşembe

    25 Şubat Perşembe - 22:00
    Puding, Küçük Bronx'da - 25 Şubat 2016 Perşembe Küçük BRONX - Küçük Beyoğlu, Yeşilçam Sok. No:14/A…
  • Serkan Polat

    25 Şubat Perşembe - 22:00
  • ELECTRIC LITANY (UK) (CANLI SAHNE)

    25 Şubat Perşembe - 22:30
    Electric Litany, beklentilere pek de kulak asmayan bir ekip. 2007 yılında Doğu Londra’da kurulan gru…