Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Müzik Üzerine Konuşmalar 1: 20.yy Müziği Ve Gürültü: Bir Imkansizliğin İlişkisi // Volkan Çağlayan (Canlı Sahne)

17 Mayıs 2016 Salı 19:30
Bugüne kadar çeşitli akademisyenlerle, çeşitli söyleşi serileri düzenleyen Yakup Efe Aydın, bu kez ev sahipliğini Peyote Nevizade'nin yapacağı "Müzik Üzerine Konuşmalar" serisini gerçekleştiriyor. Serinin ilk konuğu ise '20. yy Müziği ve Gürültü: Bir İmkansızlığın İlişkisi' başlıklı konuşması ile
Volkan Çağlayan.

20.yy avangard müziğindeki çeşitli eğilimler, rock, post-rock, bir genre olarak noise music ve etnomüzikolojinin başat yaklaşımı gibi farklı disiplinlere ait tanımlamalar, noise 'gürültü' kavramına nasıl yaklaşmaktadır? Gürültü ve müzik kavramları arasındaki ilişkide hem kavramların tanımları hem de mesafeleri arasında bir ortaklık mümkün müdür? Bu ilişki günümüzdeki temsilcileri aracılığıyla değil de bir kökene dönüş yolculuğu içinde karşımıza hangi örneklerle çıkmaktadır?

Yakup Efe Aydın's new chapter in his series with academicians is about music and as his first guest, Volka Çağlayan will be talking about 20th century music's relation with noise. He will be dealing with questions like ''Is a colloboration between noise and music possible?'', ''What are the contemporray examples of such a relationship with music and noise?''.

Etkinlik ücretsizdir.

Yorumlar

Aynı gece