Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Chick Corea Trio @CRR Konser Salonu

27 Kasım 2012 Salı 20:00
Caz tarihinin 'Hall of Fame'ine adını altın harflerle yazdıran Corea, kariyerine Miroslav Vitous ve Roy Haynes ile birlikte kurduğu üçlüsüyle başladı. Bu üçlüyle birlikte çok fazla etkilendiği Bud Powell'in yolundan ilerleyen Corea, altmışlı yılların ortalarında başlayan cazdaki avangard akımın etkisi altına girerek, Dave Holland, Anthony Braxton ve Barry Altschul'la birlikte Circle grubunu kurup bu grupla eşsiz doğaçlamalar yaptığı dört kayıtı caz dünyasına armağan etmiştir. Corea'nın 1972 yılında ünlü Alman prodüktör Manfred Eicher'le yollarının kesişmesiyle "Return to Forever" adlı kayıt ortaya çıkmış ve bu adı taşıyan albüm Chick Corea'nın ünlü füzyon grubunun adı olmuştur. "Return to Forever" grubunda arkadaşları Al di Meola, Stanley Clark ve Lenny White ile birlikte eşsiz kayıtlara imza atan Corea; bu grubuyla birlikte Wheather Report, Mahavishnu Orchestara'yla birlikte devlerin arasına girmiştir. Kurduğu electric band adlı toplulukla rock severlerin bile saygısını toplayan sanatçı; bu grupla birlikte caz dünyasına John Patitucci ve Dave Weckl gibi iki yetenek kazandırmıştır. Doksanlı yılların sonunda efsanevi piyanist Corea; bu sefer de caz dünyasına çok yönlü bir basçı olan Avishai Cohen adlı bir genç ve eşsiz bir altocu olan Steven Wilson'ı kazandırmıştır.

Caz kariyerinde hemen hemen her şeyi yapmış olan piyanist, bu başarılarını sayısız Downbeat ödülü ve 16 tane Grammy ödülüyle taçlandırmıştır. 2009 yılında John Mclaughlin ile birlikte kurduğu Five Peace Band ile birlikte yanına Christian Mc Bride, Kenny Garrett ve Brian Blade'i alarak Asya ve Kuzey Amerika turnelerine çıkmıştır. İşte Corea - Mc Bride – Blade birlikteliği bu turneden sonra ortaya çıkmıştır. Corea yeni caz triosunu keşfetmiştir.

Kariyerinde Sting, Pat Metheny, McCoy Tyner gibi pek çok ünlü isme eşlik etmiş olan usta bascı McBride, Wayne Shorter Quartet, Bob Dylan ve Joni Mitchell gibi isimlerle olan çalışmalarından tanıdığımız muhteşem davulcu Brian Blade, Chick Corea ile muhteşem üçlü adını verdikleri bu birlikte ilk kez çıktıkları Avrupa turnesi kapsamında 27 Kasım akşamı CRR sahnesine konuk olacaklar.

Yorumlar

Aynı gece