Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

ABDAL (HALUK TOLGA İLHAN) @ ESKİ BEYRUT LIVE

4 Ocak 2013 Cuma 20:00
Haluk Tolga İlhan 1969 tarihinde Ankara'da doğdu. Aslen Erzurumlu olan İlhan, Bilkent Üniversitesi Opera Şan Bölümü'nden 2002 senesinde mezun olarak, 1992 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde almaya başladığı görevi akademik anlamda bir üst noktaya taşıdı. 2010 senesinden bu yana ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde çalışmaya devam etmekte. Sihirli Flüt, Figaro'nun Düğünü, Yarasa, Palyaço...lar, Saraydan Kız Kaçırma ve Şen Dul operalarında başrol de dâhil olmak üzere birçok rolde görev almış ve Amerika'da Opera Reading Club of Hollywood yarışmasında en iyi tenor ödülünü kazanmıştır.

Opera, Haluk Tolga İlhan'ın profesyonel meslek yaşamını oluştururken, müzikal anlamda farklılığı ise halk müziğinde aramıştır. Tarihsel gerçeklikleri halk müziği ve Anadolu ezgilerine sahip çıkarak dile getirmiş, bu yönde seslendirdiği türküler sosyal medyada ve profesyonel müzik çevrelerinde önemli bir ses getirmiştir. Türkiye'nin birçok yerinde konser veren Haluk Tolga İlhan aynı zamanda Abdal grubunun solisti ve iki kurucusundan birisidir. Seslendirdiği ve albüme adını verdiği Ervah-ı Ezelde türküsü ile ciddi bir dinleyici kitlesi oluşturarak D&R ve Mephisto gibi büyük müzik marketlerde halk müziği kategorisinde uzun süre birinciliğini korumuştur.

Abdal- Haluk Tolga İlhan olarak yaptığı çalışmalarda, türkülerde yakalamaya çalıştığı ve dinleyicileri tarafından benimsenen özgün tarzını devam ettirmiş, seslendirdiği Ervah-ı Ezelde, Gafil Gezme Şaşkın, Gezdim Şu Alemi Islah Edeyim, Başı Pare Pare Dumanlı Dağlar, Pınar Başından Bulanır, Eğin Türküsü ve Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar türkülerinde olduğu gibi, halk türkülerinin özünü bozmadan, ses ve söyleyişteki nüanslarla özellikle genç nüfus arasında halk müziğinin sahiplenilmesine katkıda bulunmuştur.

www.abdalhaluktolgailhan.com

www.facebook.com/abdalface


REZERVASYON VE İLETİŞİM İÇİN
0507 374 43 24

ESKİ BEYRUT LIVE

İSTİKLAL CAD.İMAM ADNAN SK.NO 8/3 BEYOĞLU İSTANBUL

www.eskibeyrut.org

www.facebook.com/eskibeyrut

Yorumlar

Aynı gece