Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Pera @ Favela Istanbul (Eski Istanbul Live)

25 Nisan 2013 Perşembe 21:00
2008 yılının ortalarında Gökhan MANDIR ve Hakan ÜNALAN, o yıllarda beraber çaldıkları grubun dağılmasıyla birlikte yola iki kişi olarak devam ederler. Beyoğlu'nun eski adı olan Pera'nın, duyum olarak kulaklarına hoş gelmesi ve nötr tavrının müziklerini kısıtlamayacak olması sebebiyle gruba bu ismi verirler. PERA'nın Ankara'lı bir grup olmasına rağmen İstanbul ile özdeşleşmiş bir ismi tercih etmesi başlarda bir çok eleştri almıştır; fakat, grup her zaman "ismilerin kişilere değil kişilerin isimlere anlam kattığı" fikrini benimsemiştir.

Müziğinde alternatif rock ve hardcore yapısı barındıran grup, şarkı sözlerinde de bu türlerin taşıdığı genel tavrı koruyarak oluşturduğu besteleri kaydetme kararı almıştır. Parçaların söylemleri sebebiyle de sosyal sorumluluk sahibi organizasyonlarda bir çok kez yer almışlardır.

Bu süre zarfında bir çok müzisyenle çalışan PERA, 2010 yılında başladıkları kayıtlar sırasında - aynı zamanda albümün prodüktörlüğünü üstlenen, Crossfire'dan Kaya SEVİNÇ'in de gruba dahil olmasıyla birlikte bu albümün kayıtlarını 2011 yılı içerisinde tamamladı. İlk albümlerine, herkesin içten içe daha güzel bir dünya arayışı içinde olduğunu düşünerek "Bir Başka Dünya" ismini verdi.

Bir yandan da Türkiye'nin çeşitli illerinde ve üniversite festivallerinde sahne alan PERA, 12 şarkının yer aldığı "Bir Başka Dünya" isimli albümünü Çimen's etiketiyle 27.04.2012 tarihinde müzik severlerle buluşturmuştur.

Gökhan MANDIR: Gitar/Vokal
Hakan ÜNALAN : Davul
Kaya SEVİNÇ : Gitar
Arın Belenlioğlu: Bas Gitar

Yorumlar

Aynı gece