Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Uluslararas Caz Günü / Borusan Müzik Evi Etkinlikleri

30 Nisan 2013 Salı 11:00
Fotoğraf Sergisi: "Jam Session: Amerika'nın Caz Elçileri Dünyayı Kucaklıyor"
28 - 30 Nisan 2013, (30 Nisan, 11.00 – Küratör sunumu / 12.30 – 13.00 Sergi turu)

Cazın barış kültürü, karşılıklı anlayış ve kültürlerarası diyaloğu geliştirme misyonuna atıf yapan fotoğraf sergisi, bir elçi gibi 4 kıta ve 35 ülkeyi ziyaret eden caz müzisyenlerinin önemli anlarına tanıklık eden 100 fotoğrafı bir araya getiriyor. Serginin küratörü Curtis Sanberg 30 Nisan günü serginin hikâyesini katılımcılarla paylaşacak, sonrasında da iki sergi turu gerçekleştirecek. Ayrıca 29 Nisan günü de Azerbaycanlı piyanist Salman Gambarov'un üçlüsü burada bir konser verecek.

J.B. Dyas ile "Caz Tarihi: İlk Yüz Yıl"
11.30 - 12.30

Bugüne kadar gerçekleştirdiği dersler, eğitim programları ve caz performanslarıyla caz eğitiminde dünya çapında en önemli isimlerden biri olan J.B. Dyas, caz tarihi üzerine ders niteliğinde bir konuşma yapacak. Etkinliğin kapasitesi sınırlıdır.Katılmak için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. (Simultane çeviri yapılacaktır.)

Akranlar Arası Ustalık Sınıfı
13.00 - 14.30

Thelonious Monk Institute of Jazz yüksek lisans öğrencileri ile Bahçeşehir Üniveristesi Caz Okulu Sertifika Programı ve Yıldız Teknik Üniversitesi konservatuvarı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek ustalık sınıfında, uluslararası bir ortamda müzikal bir bilgi alışverişi sağlanması hedefleniyor. Etkinliğin kapasitesi sınırlıdır. Katılmak için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. (Ders, İngilizce gerçekleştirilecektir.)

Yuvarlak Masa Toplantısı: Caz ve Özgürlük
15.00 - 16.30

Katılımcılar
Yavuz Baydar, Marcus Miller, Hugh Masekela, Charlie Gans

Uluslararası müzisyenler gazetecilerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek, moderatörlüğünü gazeteci Yavuz Baydar'ın üstlendiği toplantıda caz müziğin dünyadaki özgürlük hareketlerine nasıl ilham kaynağı olduğu ve bu hareketleri nasıl etkilediği tartışılacak. Toplantının konuşmacıları ise Associated Press'te gazetecilik yapan ve 30 yılı aşkın süredir caz üzerine yazan Charlie Gans, dünyanın en iyi caz müzisyenlerinden Marcus Miller, Güney Afrikalı trompet, flugelhorn, kornet virtüözü Hugh Masekala. Etkinliklerin kapasitesi sınırlıdır Katılmak için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. (Simultane çeviri yapılacaktır.)

Charlie Gans Sunum: Dave Brubeck ve Diplomasi
16.30 - 17.00

30 yılı aşkın bir süredir caz üzerine yazılar yazan ve 1978 - 1988 yılları arasında Jazz Forum'un İngilizce editörlüğünü yapan Associated Press gazetecisi Charlie J. Gans, efsane müzisyen Dave Brubeck'in bir caz kültür elçisi olarak cazın barış ve kültürlerarası diyalog misyonu kapsamında yaptığı çalışmalardan bahsedecek. Etkinliğin kapasitesi sınırlıdır. Katılmak için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Yorumlar

Aynı gece