Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

52. Uluslararası Bursa Festivali / 12 Haziran - 3 Temmuz 2013

12 Haziran 2013 Çarşamba 21:15
52. ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ

12 Haziran - 3 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek 52. Uluslararası Bursa Festivali'nin biletleri 24 Mayıs günü Biletix'de satışa çıkacaktır.

PROGRAM

12 Haziran 2013 Çarşamba

Senfonik Açılış Konseri - Carmina Burana
Şef: Gürer Aykal

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası & T.C. Kültür ve Turizm bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu
Şef: Gürer Aykal

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu, ünlü Türk orkestra şefi Gürer Aykal'ın yönetiminde, Carl Orff'un ünlü eseri "Carmina Burana'yı seslendirecek. 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülünü kazanan ve Bursa Festivali'nin açılış konserlerinin klasiği haline gelen BBDSO ile Devlet Çok Sesli Korosu, toplamda 150 kişilik bir ekiple sahnede olacak. Bu muhteşem konserde 3 solist yer alacak;

Erdem Erdoğan tenor
Evren Işık soprano
Serkan Kocadere bariton

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
Bilet: 25 - 30 TL


14 Haziran 2013 Cuma

Goran Bregovic
Wedding and Funeral Band

Tüm konserleri kapalı gişe olan ve akıllardan çıkmayan müzikleri ile Goran Bregovic , Wedding & The Funeral Band", 19 Haziran'da Bursa Açıkhava Tiyatro'sunda, muhteşem repertuarlarıyla sevenlerine unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor.

"Çingeneler Zamanı", "Arizona Rüyası" ve "Yeraltı" gibi filmlerin klasikleşmiş müziklerine imza atan Goran Bregovic, müzik hayatına sığdırdığı 21'in üzerinde albümünün en güzel parçaları ile sahnede olacak.

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
Bilet: 25 - 35 TL

19 Haziran 2013 Çarşamba

ZAZ

Buğulu sesi ve sıra dışı duruşuyla ve "Je Veux" parçası ile "En Beğenilen Fransız Şarkıcı" ünvanının sahibi genç müzisyen Zaz, CIAM Conservatoire in Bordeaux'da aldığı eğitimi, başka gruplarla yaptığı çalışmaları ve jazz, rock, blues, Latin kültürüne duyduğu ilgiyle tanınıyor. İlk keşif hikayesi de şarkıları kadar ilgi çeken Zaz, Paris sokaklarında verdiği canlı konserler sayesinde keşfedildi ve kısa süre içerisinde youtube üzerinde rekorlar kıran videosuyla zirveye yükseldi.
Zaz, büyülü kişiliği, enerjik sesiyle yaramaz ve kararlı bir şekilde yine yola çıkıyor ve bu sene Mayıs ayında yayınlanacak olan yeni albümünün tanıtımı kapsamında Türk hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Bu albümün çıkış parçası hızlı ritimli "On ira" ile adından söz ettirmeye başlayan Zaz, 52. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 19 Haziran'da Bursa Açıkhava Tiyatrosunda sahne alacak.

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
25 - 35 TL


21 Haziran 2013 Cuma

Sibel Can

27. Sanat yılını kutlayan ve Türk Sanat Müziğinin en önemli yorumcularından olan Sibel Can, 21 Haziran gecesi Bursa Açıkhava Tiyatrosu'nda sevenleriyle bir araya gelecek. 27 yıllık sahne hayatına 20 albüm sığdıran ve henüz ilk albümünü çıkardığı dönemde Muazzez Abacı, Emel Sayın ve Neşe Karaböcek ve Orhan Gencebay gibi isimlerle çalışan sanatçı, bu özel gecede 2012 yılında piyasaya sürülen Meşk adlı albümünden seçkilerin yanı sıra, sürprizleriyle ve nostaljik yorumlarıyla konsere katılanlara unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
Bilet: 25 - 35 TL


22 Haziran 2013 Cumartesi

Türküler Bizi Anlatır

Bu kadro ilk kez bir araya geliyor…
THM'nin güçlü isimleri İzzet Altınmeşe, Belkıs Akkale, Bedri Ayseli, Nuray Hafiftaş, Selahattin Alpay ve Süreyya Davulcuoğlu, yıllar sonra ilk kez "Türküler Bizi Anlatır" projesi için bir araya geliyor.
Ne demek istiyorlar; "Bir ülkeyi ve halkını tanımak istiyorsanız Türkülerini dinleyiniz…"
"Türküler o ülkenin ve halkının tercümanıdır. Onun içindir ki "Türküler bizi anlatır" diyor, THM'nin bu dev kadrosu…

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
Bilet: 15 - 20 TL

24 Haziran 2013 Pazartesi

Gökhan Türkmen

1983 doğumlu genç sanatçı, 2008'de Youtube'a yüklediği, 5 milyon kişi tarafından tıklanan ve İlk albümüne da adını veren "Büyük İnsan" şarkısıyla adını duyurdu. Bu albümüyle en iyi çıkış yapan sanatçı olarak Altın Kelebek ödülünü alan Gökhan Türkmen, 2010 yılında, ilk albümünün başarısını pekiştiren ikinci albümü "Biraz Ayrılık"ı çıkararak yoluna sağlam adımlarla devam etti. O yıl en çok ödül alan sanatçılardan biri olan Gökhan Türkmen'in ikinci albümü "Biraz Ayrılık" radyo ve televizyonlarda en çok çalınan, klipleri en çok yayınlanan albüm oldu.
Müzikal çalışmalarına devam eden Gökhan Türkmen, 24 Haziran gecesi, hayranlarıyla Bursa Açıkhava Tiyatrosunda buluşacak.

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
Bilet: 15 - 20 TL


25 Haziran 2013 Salı

Saraydan Kız Kaçırma (W. Amadeus Mozart)
İzmir Devlet Opera ve Balesi

Olay 16. yüzyılda İstanbul´da geçer.

Orkestra ŞefiWINFRIED MÜLLER , GAETANO SOLIMAN
Sahneye KoyanRECEP AYYILMAZ
DekorKAAN GÜREŞÇİ
KostümGÜLAY KORKUT
Koro ŞefiALİ HOCA
IşıkMÜFIT ÖZBEK
KoreografiMURAT ERSOYLUOĞLU

Drama, heyecan, hiç düşmeyen bir tempo, güzel sesler, olağanüstü bir orkestra yönetimi, çok renklilik, muhteşem bir dekor, zengin bir kostüm ve harika bir müzik. "Saraydan Kız Kaçırma Operası" deyince, bunlar akla gelen ilk kelimeler oluyor. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin ortaya koyduğu harika eserlerden biri daha izleyiciyle buluşuyor.
Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma Operası" tablo gibi görüntüleri ile anımsanacak bir yapıt. Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Selman Ada'nın yönettiği ve Koro Şefliğini Ali Hoca'nın yaptığı opera, son yıllarda yapılan en iyi çalışmalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Merinos AKKM – Osmangazi Salonu / 21.15
Bilet: 20 - 30 TL (24 Mayıs'tan itibaren, Biletix)


26 Haziran 2013 Çarşamba

Duygu Desovalı, Emir Yeşil & Dolapdere

Birçok müzik disiplininden beslenerek müzikal yolculuğunu sürdüren Emir Yeşil, 2006 yılında Dolapdere Big Gang'in solisti oldu. Yabancı hitleri Türk enstrümanlarıyla yorumladıkları bu ilk albümleri 8 hafta boyunca listelerde 1 numarada kalarak büyük bir başarıya imza attı. Grup, toplamda 3 albüm çıkardı ve Türkiye ve dünyada 350'den fazla konser verdi.
Emir Yeşil, Dolapdere Project ve Türkiye'de elektronik müziğin önemli temsilcisi Duygu Desovalı ile birlikte 26 Haziran gecesi güzel bir projeye imza atacak.

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
Bilet: 15 - 20 TL


27 Haziran 2013 Perşembe

Huascar Barradas

Bach'tan Beatles'a, Folk Müzikten Caz'a, Flemenko'dan Latin'e ve Çağdaş Müziğe…
Venezuela, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde akademik kariyerini sürdüren Venazuelalı Flüt Sanatçısı Huascar Barradas, 27 Haziran Perşembe akşamı Bursa Kent Müzesi Önünde sanatseverlerle bir araya gelecek.
Bir yılda, dünya çapında ortalama 100 konser veren virtüöz, 14 albüm yapmış ve bu albümler özellikle Latin Amerika'da büyük satış rakamlarına ulaşmıştır.

Tayyare Kültür Merkezi / 21.15
Bilet: ÜCRETSİZ


28 Haziran 2013 Cuma

Gülşen

90'lı yıllardan bu yana Türk Pop müziğinde önemli bir yer edinmiş olan Gülşen, 2013'te çıkardığı 13. Albümü "Beni Durdursan mı?" ile yaza damgasını vurmaya hazırlanıyor. Sosyal sorumluluk projelerinde de çokça yer alan sanatçı, 28 Haziran Cuma gecesi en yeni hitleriyle Bursa'yı fethetmeye hazırlanıyor.

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
Bilet: 25 - 35 TL


29 Haziran 2013 Cumartesi

Klezmafour

1999 yılında Lublin'de kurulan Polonyalı grup o tarihten bu yana Polonya'nın çeşitli şehirleri başta olmak üzere, İspanya, Almanya, Slovakya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde konserler vermiştir. Doğu, batı ve güney müziğini ustaca bir potada eritmeyi başarabilen grubun müziklerinde özellikle Balkan ezgileri hissedilmektedir. 29 Haziran gecesi, Tüm müzisyenleri akademik kökenli olan Klezmafour'un Kent Müzesi Önü'nde ücretsiz olarak gerçekleşecek konserinde Bursalıları eğlenceli dakikalar bekliyor olacak.

Tayyare Kültür Merkezi / 21.15
ÜCRETSİZ


30 Haziran 2013 Pazar

Grup Mecaz ve Karagöz Halk Dansları Topluluğu

Arkadaşlıkları yirmi yılı geçen Mecaz, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlisi ve mezunu akademisyenlerden oluşuyor. İlk albümü "Yalelli" yi 2004 yılında çıkaran grup, albümlerinde anonim türküler ve derlemelerin yanı sıra kendi bestelerine de yer veriyor.
Akademisyenliklerinin yanı sıra renkli ve neşeli bir karaktere sahip Mecaz'ın tüm bu özellikleri yaptıkları müziğe de yansıyor. 30 Haziran Pazar günü, Karagöz Halk Dansları Topluluğu ile sahne alacak ekip muhteşem bir geceye imza atmaya hazırlanıyor.

Bursa Açıkhava Tiyatrosu / 21.15
Bilet: 5 - 10 TL

Yorumlar

Aynı gece