Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

KARGAŞA 13 : "JURNAL" // kargART sergi

12 Haziran 2013 Çarşamba 19:00
Jurnal
Kargaşa 13

KargART'ın geleneksel sezon kapanış sergisi Kargaşa, 13. kez açılıyor. 12 – 30 Haziran tarihleri arasında açık olacak Kargaşa'da, bu yıl 18 sanatçının işleri sergilenecek.

Son yıllarda uyguladığımız, bir kavramsal çerçeveye bağlı kalarak iş kabul etme geleneği bu yıl da bozulmadı. Emrah Bekdikli, Ali Çetinkaya ve Tayfun Polat tarafında oluşturulan kavramsal çerçeve, küratöryal bir seçki mantığı gütmüyor tabii ki. Yan yana asılacak, sergilenecek işler arasında bir ortak payda, temas noktası aramak esas niyet. Zaten KargART, 13 yıldır gerçekleştirdiği sergilerle tavrını yeterince belli etti. Yine de belirtmek zorunda hissediyoruz kendimizi.

İçinde bulunduğumuz dezenformasyon çağında sanatçıya belki de yeni bir görev düşüyor düşüncesiyle yola çıktık. Sanatçı günceli objektif bir biçimde ele almak, bir anlamda haber vermekle mükellef midir? Bu bağlamda, fotojurnalizmden de esin alarak, bir sorunun peşine düştük; teknikten bağımsız olarak, güncel haber kupürlerinden esinlenmiş işler sergileyebilir miyiz? Sanatçıyı dikkatini çeken bir haber üzerine kafa yorarak, haberi olabildiğince objektif bir biçimde eserinde ele alacağı bir üretim sürecine sokabilir miyiz?

Sonuç olarak "Kargaşa 13 – Jurnal" sergisini katılımcı sanatçıların haberini vereceği gündemlerle oluşturduk. Büyük bir kısmı bir haberden esinlenirken, bazıları doğrudan gazete haberlerini, kupürleri kullanarak üretilmiş işlerin sergileneceği bir "jurnal"lerimiz var sizlere.

"Kargaşa 13 – Jurnal"
12 – 30 Haziran 2013
Açılış: 12 Haziran, Çarşamba, 19:00

Kavramsal Çerçeve: Ali Çetinkaya, Emrah Bekdikli, Tayfun Polat
Koordinasyon: Murat MRT Seçkin

Katılımcılar:
Ali Çelik, Ali Çetinkaya, Anti-Pop, Aslı Akyüz, Berna İşbilir Aydın, Burak Ersöz, Deniz Rona, Ebru Kaya, Emrah Bekdikli, Harun Töle, Murat Güzelgün, Nazım Serhat Fırat, Nilüfer Özakça, Özgür Ufuk Ataç, Polat Canpolat, Saadet Sorgunlu, Timuçin Erk, Yeşim Sancaktar, Zafer Yalçınpınar

Yorumlar

Aynı gece