Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

HBC SUPER TRIO

2 Kasım 2013 Cumartesi 20:00
SCOTT HENDERSON,JEFF BERLIN,DENNIS CHAMBERS
ÜÇ MUHTEŞEM MÜZİSYEN BİRARADA

HBC Super Trio,Scott Henderson,Jeff Berlin ve Dennis Chambers tarafından Jazz-Fusion tarihinde en olağanüstü müziği icra etmek için kuruldu. HBC önceleri konserlerde Jazz-Fusion standartlarını icra etmeye başlasa da binlerce aç seyircinin de desteğiyle konserlerini bir virtüözite ve doğaçlama şölenine çevirdi.Üçlü geçtiğimiz sene hem kendi kompozisyonlarını hem de fusion standartlarını kapsayan bir albümle bu birlikteliği taçlandırdı.
Scott Henderson
1954 Amerika doğumlu Scott Henderson, gitara erken yaşlarda başlar. önceleri Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Jeff beck, Albert King, Buddy Guy gibi hem rock hem de blues gitarcılarından etkilenen Henderson, zamanla caza yönelir. üniversiteyi bitirdikten sonra Los Angeles'a taşınan gitarcı, 1980 yılında müzisyenler enstitüsü'nün gitar bölümüne girer, ünlü gitarcı Joe Diorio'yla çalışarak burayı bitirir. Chick Corea'nın o yıllarda kurduğu "Elektric Band" topluluğunun ilk albümünde yer alan Henderson yaklaşık altı ay süren bu kısa birlikteliğin ardından, basçı Gary Willis'le Tribal Tech'i kurar, bu toplulukla 1985-2012 yılları arasında birbirinden başarılı on albüm çıkartır.

Jeff Berlin
1953 New York doğumlu Jeff Berlin müzik hayatına violin çalarak başlamıştır.Beatles'dan ilham alarak bas gitar çalmaya başlayan Berlin, 1967 yılında gazete satarak biriktirdiği harçlıklarıyla ilk bas gitarlarına kavuşmuştur. 16 yaşıma kadar 10 sene boyunca keman çalmıştım ve kendimi 4 telli bir enstrümanı çalarken daha rahat hissediyordum. Bas gitarı alınca ilk işim kemanda çaldığım klasik eserleri bas gitarım ile çıkarmak oldu.Rock grupları ile prova yapmam gerekirken ben okulda Mendelson Keman konçertosunu çalıyordum..Bas gitar ile bunları yapmamdan nefret ediyorlardı ama bence bu bence çok gelişmiş bir göstergeydi. Ve henüz 16 yaşındaydım diyen Berlin, kendisini en fazla etkileyen ismin Stanley Clarke olduğunu söylüyor.
Müzikal kariyerine Berklee School of Music'e girerek devam eden Berlin, Van Halen tarafından grubuna davet edilmesine karşın ,kendi solo müzik kariyerine devam etmeyi tercih etmiştir.

Dennis Chambers
Caz davulun son 20 yılını gözden geçirdiğimizde, ilk akla gelen müzisyenlerden biri mutlaka Dennis Chambers olacaktır. Onu caz dünyası en çok, caz gitarın üç devi John Scofield, Mike Stern ve John McLaughlin albümlerinde ayrıntılı tanımıştık.
Ama o, en başta P-Funk'ta yaklaşık dokuz yıl çalmış bir müzisyendi. Nefeslilerin kardeş ustaları Randy ve Michael Breckers'ın projelerinde yine o vardı. Bob Berg, Gary Thomas, Steve Khan, Mitch Walkins, Gato Barbieri birlikte çaldığı diğer ustaların sadece birkaçı. Bunun yanında Steely Dan ve Carlos Santana gibi rock efsanelerinin de yol arkadaşı oldu. Chambers'ın en önemli ayrıcalığı yaratıcılığı, karmaşık olmaktan çok basit, sıkı ama o denli de zengin bir davul tınısı oldu.

HBC SUPER TRIO
Scott Henderson:Gitar
Jeff Berlin:Bas Gitar
Dennis Chambers:Davul

Yorumlar

Aynı gece