Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

100 Derece /// Winona Riders

29 Kasım 2013 Cuma 00:00
100 Derece

Türkiye'nin tanınmış gruplarından 100 Derece, 2000 yılında Barış ÇAKIR tarafından İstanbul'da kuruldu.
Müzikal ve görsel ilhamını 50'lerin Rock'n Roll'u, 60'ların Rocksteady'si,70'lerin Türk Pop'u, 80 ve 90'ların Punk Rock'ından alan 100 Derece, bu türleri harmanlayarak, "Punk'n Roll" adını verdikleri eğlenceli ve ironik sözler ile bezeli şarkılar yapmaktadır.
2005'e kadar 4 demo yayınlayan grup, Türkiye'de sayısız konser verdi.
2005'te ADA Müzik'ten "Kahpe Felek" adlı albümlerini çıkarttılar. Bir yandan konser ve turlara devam ederken "Kahpe Felek" ve "Sabret" isimli şarkılarının kliplerini yayınladılar.
2008 yılında yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı ve başrollerini Haluk Bilginer ve Özgü Namal'ın paylaştığı "Güneşin Oğlu" adlı filmin soundtrackini yaptılar.
2009 yılında "Mavra" adlı 4 şarkılık EP lerini yine ADA Müzik'ten yayınlayan grup, bu EP'den de "Alacakaranlık" ve "Mavra" adlı parçalarına klip çektiler.
2011 yılının sonuna doğru kadrosunu yenileyen 100 Derece, yeni albüm çalışmalarına koyuldu. Ayrıca, yeni albümünde gruba; Hayko Cepkin, Kerem Özyeğen, Ceylan Ertem ve Özgür Kankaynar gibi tanınmış müzisyenler eşlik etti.
2012 Mart ayında "Dolap Beygiri" adını verdikleri 2. uzun çalarlarını NU-DC Records'tan çıkartan grup bu albümden ilk kliplerini bir Türk sanat müzigi klasigi olan Bir gece ansızın gelebilirim adlı şarkıya çektiler.

Barış ÇAKIR-Vokal/Gitar
Ege Can KINACI-Bass Gitar/ Geri Vokal
Mehmet Levent KELEŞ-Davul
Gökhan PAKER-Hammond
Mert Fehmi ALATAN-Trompet
www.100derece.com
www.facebook.com/

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Winona Riders

1999 yılında Jools Holland izlerken televizyon karşısında Ali Hekimoğlu, Ulaş Cinol ve Volkan Karakaşoğlu tarafından kurulan winona riders, eski Bronx, Kemancı gibi mekanlarda uzun süre cover çaldı. 2003 yılında "I am a disc of assorted good stuff" ve edited versiyonu olmak üzere dünyanın en kötü iki demosunu kaydeden grup, yedi yıl kurumasını bekleyip 2010 yılında internet üzerinden "no more shall we fart" adlı albümünü yayınlamıştır. 2012 yılında gruba katılan yeni davulcusu Emre Ergün'le birlikte ayda bir stüdyoya giren
winona riders, üç ayda bir konser vermeye devam etmektedir.

www.facebook.com/pages/Winona-Riders/160249650671728

Yorumlar

Aynı gece