Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Skeç @ KadıköySahne

13 Aralık 2013 Cuma 21:00
SKEÇ
SKEÇ'i (Sibel, Kutlu ve Esas Çocuklar) 2010 yılında kurduk. İlk dönemimiz, genel anlamıyla müzik hakkındaki fikirlerimizi paylaşarak geçti ve yapmayı arzuladığımız müziğin ana hatlarının fikir bazında ortaya çıktığı dönem oldu. Sonuçta, etnik müziklerden caz, rock, latin ve popa uzanan birikimimizi, bunların hepsini içeren ama toplamda hiçbirisi olmayan yeni bir popüler müzik önerisi altında birleştirmeye karar verdik.

Yaklaşık iki ay devam eden bu ön hazırlıktan sonra, şarkı yazım süreci başladı ve 6 ay içerisinde 7 şarkı yazılarak tamamlandı. Daha önce yazılmış olan üç şarkı da (Git, Uzaktaki Yakın, Tik Tak) bunlara eklenerek, projenin 10 şarkısı ortaya çıktı.

Bu aşamada bize stüdyo ve sahnede eşlik edecek olan Esas Çocuklar'ın da ilk adımı atıldı ve gitarist, vokalist, aranjör Selçuk Sami Cingi'nin projeye dahil olmasıyla düzenlemeler üzerinde çalışmalar başladı. Albümün kayıtları ve miksleri, diğer Esas Çocuklar Burak Gültekin, Halil İbrahim Işık ve konuk muzisyenlerin de eklenmesiyle 2011 Şubat'ında Babajim Stüdyoları'nda ve Kadıköy Müzik'te Erim Arkman tarafından gerçekleştirildi. Mastering'i, Grammy Ödüllü Bob Katz yaptı.


Sibel Gürsoy
1978 yılında Bulgaristan' da doğan Sibel Gürsoy, çok küçük yaşlardan itibaren çeşitli çocuk korolarında müzik hayatına adım attı, sesten sonraki enstrumanı akordeon oldu. 16 yaşında iken profesyonel olarak müzik ile ilgilenmeye başladı. Çok sayıda reklam ve film müziği seslendirdi, bunlardan bazıları "Ağır Roman", "Gemide" gibi Türk sinemasından örneklerdi, bazıları ise "Herkül" ve "Sihirli Kılıç" gibi Warner Bross ve Walt Disney çizgi filmlerinin Türkçe versiyonlarıydı. Aynı dönemde hem sahne, hem de stüdyo vokalistliği çalışmalarını sürdürdü.

1998 yılında, Fahir Atakoğlu ile çıktığı turnedeki canlı performanslar, albüm olarak daha sonradan basıldı.

1999 yılında, "Gündüz Gece" adındaki ilk solo albümünü, David Bowie, Queen ve Tina Turner ile yaptığı çalışmalarla bilinen değerli müzisyen, Erdal Kızılçay prodüktürlüğünde gerçeklerştirdi.

Melih Kibar' ın "Yadigar" adlı albümünde "Seni Seviyorum" isimli şarkıyı seslendirdi, bu projenin de çeşitli konser performansları gerçekleşti. - Malezya Kültür Bakanlığı tarafından tespit edilen ve 17 ülkede ve dilde seslendirilen tanıtım şarkısının Türkçe versiyonunu yorumlamak üzere seçildi. - 2002 yılında davulcu Cengiz Baysal ile birlikte 9. İstanbul Caz Festivalinde konser verdi. 2004 yılında bu projenin albümü de yayımlandı ( Cengiz Baysal- Yıldızların Üstünde ), 2006 yılında aynı projenin ikinci albümü olan ' Candy&Milkshake ' de müzik marketlerde yerini aldı. - Sibel Gürsoy, Caz formları üzerine yeniden düzenlenen, Bulgar halk şarkılarından ve Türkülerden oluşan "Kaval Sviri projesi ile de 10. Jazz festivalinde yer aldı. - Piyanist Aşkın Arsunan' ın, 2004 yılında çıkan ve içinde caz müziğinin önemli müzisyenlerinin yer aldığı "One a day" adlı albümünde konuk müzisyen olarak yer aldı. - Piyanist Mehveş Emeç' in kendi eserlerden ve Türkülerden oluşan projesinde solist olarak yer aldi. - Sibel Gürsoy, 2003 yılında, Bilgi Üniversitesi Müzik Departmanı, "Vocal-Performance" Bölümü' nden birincilikle mezun oldu ve aynı bölümde bir sure öğretim görevlisi olarak çalıştı.



Kutlu Özmakinacı
Yüksek Sadakat grubunun kurucusu ve şarkı yazarı Kutlu Özmakinacı 1966 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Müzikle üniversite yıllarında ilgilenmeye başladı. Çeşitli gruplarda kendi şarkılarını seslendirip kulüp programları yaptıktan sonra sadece şarkı yazmaya odaklandı. Aynı dönemde Sokak dergisinde gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Güneş gazetesi, Panorama dergisi ve Blue Jean dergilerinde çalıştı, Hürriyet gazetesinde müzik eleştirileri ve albüm tanıtımları yazdı.

Yüksek Sadakat, 2005 yılında grupla aynı adı taşıyan albümü yayılayarak müzik dünyasına adım attı. Bu albümde ve sonrasında çıkacak olan 'Katil & Maktül' ve 'Renk Körü' albümlerinde yer alan 'Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer', 'Kafile', 'Döneceksin Diye Söz Ver', 'Ben Seni Arayamam', 'Aşk Durdukça', 'Katil ve Maktül', 'Haydi Gel İçelim', 'Sana Aşık Yalnız Ben' gibi hit olmuş pek çok şarkının bestecisi ve söz yazarıdır.

2011 yılında Türkiye'yi 'Live It Up' isimli şarkıyla Eurovision'da temsil eden Özmakinacı, aynı dönemde Sibel Gürsoy ile biraraya gelerekSkeç (Sibel, Kutlu ve Esas Çocuklar) projesini başlattı. Grubun ilk albümü olan 'Okyanus'taki şarkıların söz ve müziklerini yazdı ve ilk defa kendi sesiyle şarkılarından birini (Meçhul Asker) seslendirdi. Özmakinacı, müzik çalışmalarını Skeç ve Yüksek Sadakat çatısı altında devam ettiriyor.

Yorumlar

Aynı gece