Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Meriva //// Motto

14 Aralık 2013 Cumartesi 22:00
Ankara kökenli Motto ve yeni albümüyle piyasaya giriş yapan Meriva ile 14 Aralık'ta Rock müziğin keyfine varacaksınız. 2010 yılında kurulduğu günden bu yana Ankara, İstanbul, Bursa gibi şehirlerde bir çok mekanda ve üniversite şenliğinde konser veren Motto, 2013 yılının başında ilk EPsi "Sen Gerçek Değilsin" i yayınlayarak katıldıkları yarışmalardan dereceyle ve ödülle ayrıldı. Geçtiğimiz yıl 2. Be The Band Müzik Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanan, Eksen On Fair ve Rock'n Coke gibi büyük festivallerde sahne alan ve geçtiğimiz günlerde Babajim Records etiketiyle ilk albümü "Hepberaberyalnız"ı yayınlayan Meriva ile Woodstock'ta keyifli bir gece geçirmeye hazır olun.

www.facebook.com/merivaband
www.facebook.com/bandmotto

MERİVA

Meriva; üniversite yıllarında tanışan Mehmet Özkan (Klavye), Kaan Özcan (Gitar) ve Hakan Özcan'a (Bas gitar) 2007 yılında Soner Avcu'nun (vokal) katılmasıyla kuruldu. Kuruldukları günden itibaren kendi bestelerini üreten grup İstanbul ve İzmir'deki bir çok bar ve festivallerde sahne alarak kendi dinleyici kitlesini oluşturdu. 2011 yılında Birkan Başören'in de (Davul) katılmasıyla grup son halini aldı.

2012 yılında Radyo Eksen, Dream TV, Babylon, Yamaha ve Turkcell Müzik gibi güçlü sponsorlarla ve Harun Tekin, Kaan Sezyum, Eray Aytimur, Alp Turaç, Reuben De Lautour, Mehmet Eskihancılar, Gülşah Güray, Şafak Ongan, Hakan Aydın, Martin Kleinbreuer, Işıl Kılkış gibi önemli jüri üyeleri değerlendirmesinde düzenlenen 2. Be The Band Müzik Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanan Meriva, ilk albümünü 2013 yazında Babajim Istanbul Studios & Mastering bünyesinde kaydedip yayınlamaya hak kazandı.

2013 yazında Türkiye'nin en büyük festivalleri Rock'n Coke'ta ve Eksen On Fair'de sahne alan grup, dinamik ve değişken melodilerinin yanı sıra güçlü sözleriyle de Rock müzik dinleyicilerinin hafızalarında yer etmeyi başardı. Kayıtlarını Babajim Stüdyoları'nda tamamlayan grubun albüm prodüktörlüğünü Reuben De Lautour üstlenirken mixlerini Alp Turaç'ın Mastering'ini Pieter Snapper'ın üstlendiği albüm Babajim Records etiketiyle Kasım ayında dinleyiciyle buluşuyor.



MOTTO
MOTTO 2010 yılının ortalarında Ankara'da 'The Rice' ismi ile kuruldu. Kurulduğu günden bu zamana dek çeşitli barlarda ( IF Performance Hall, Hayal Kahvesi Ankara, Hayal Kahvesi Şaşkınbakkal, Hayal Kahvesi Beyoğlu , Ghetto, Bronx pi, Eskiyeni, Dip Ankara, Nada, Nope, Kite) program ve konserler gerçekleştirip ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi şenliklerinde de sahne aldı. Grup 2012 yılında bestelerinin bir kısmını Ankara Detay Müzik Stüdyolarında Volkan Yırtıcı ile birlikte kaydetti. 2013 yılının başlarında, eski şarkıları ile birlikte oluşturdukları "Sen Gerçek Değilsin" adlı ilk EP'lerini yayınladılar. Bu EP ile birlikte katıldıkları ilk yarışma olan 18. Roxy Müzik Günlerinde 4. oldular ve davulcuları Can Sürmen "En İyi Davulcu" ödülünün sahibi oldu. 2013'ün sonlarına gelindiğinde grup 15. Battle of the Bands Yarışmasında birinci olarak adından bir kez daha söz ettirdi. Motto'nun konserlerinde ayrıca coverladığı gruplara örnek olarak da The Strokes, Arctic Monkeys, Two Door Cinema Club, Bloc Party, The Black Keys gibi isimler var.

Yorumlar

Aynı gece