Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Dionne Warwick

18 Şubat 2014 Salı 20:00
Dionne Warwick uzun bir aradan sonra İstanbul'da CRR Caz Şubatı'nda!
Walk on by,Heartbreaker gibi hitlerin yaratıcısı,5 grammy ödülü,toplamda 100 milyon albüm satışına sahip efsanevi şarkıcı uzun bir aradan sonra 18 Şubat akşamı CRR sahnesine konuk oluyor.
Burt Bacharach ve Hal David gibi şarkı yazarlarıyla olan müzikal birlikteliklerinden tanıdığımız Marie Dionne Warwick 12 Aralık 1940 yılında doğmuştur. Ünlü şarkıcı Whitney Houston'ın kuzeni olan Warwick 1962-1998 yılları arasında inanılmaz bir başarı göstererek Billboard'un en iyi 100 listesinde 56 single ile yer almıştır.
60'larda New York'da Dinah Washington, Brook Benton, Chuk Jackson ve Solomon Burke gibi dönemin büyük sanatçılarının arkasında sanat hayatına başladı. 1962 senesinden itibaren "Don't Make Me Over" ile yaklaşık 60 hit çıkardı ve kıtalar arası bir ün kazandı.
1968'de "Do You Know The way To San Jose" İle ilk Grammy'sini kazandı ( Best Contemporary Female Vocal Performans) ve bu dalda ödül alan ilk Afro-Amerikan bayan sanatçı oldu.
"A House İs Not A Home", "Alfie","(Theme From ) The Valley Of The Dolls." ve "The April Fools Day" kayıtlarıyla 1968'de önde gelen klasik film müziği sanatçıları arasına girdi. Müzikteki başarısını beyaz perdeye taşımak isteyen Warwick "Slaves" ile ilk filmini yaptı.
1970'de tekrar "I'll Never Fall İn Love Again" ile Grammy (Best Selling) kazanan sanatçı, 1974'de The Spinners'la yaptığı bir milyon satan düeti "Then Came You" ile liste başı oldu. Üç yıl sonra Isaac Hayes ile çıktığı Dünya turnesi "A Man And A Woman" ile büyük başarı yakaladı.2003'de sanat hayatının kırkıncı yılında kendisini en çok heyecanlandırdığını söylediği düet olan " My Friendsand Me" çalışmasını yaptı. Sanatçının 2012 yılında 50.sanat yılını kutlama amacıyla çıkardığı Now albümü geçtiğimiz günlerde 2014 yılında verilecek en iyi geleneksel pop albümü dalında grammy ödüllerine aday olarak gösterildi.
Müzikal anlamda çalışmalarıyla yakaladığı başarıların yanında sosyal sorumluluk alanında da büyük çalışmalar yapan sanatçı AIDS'le savaşmak konusunda öncü oldu ve ABD Sağlık elçisi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım elçisi oldu. Ayrıca sanatçı ABD' de okullarda okutulmak üzere özellikle Afro-Amerikan tarihini içeren bir Tarih kitabının yapımını üstlendi.

Yorumlar

Aynı gece