Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

AŞK-I NEFES

13 Mart 2014 Perşembe 20:00
ÖMER FARUK TEKBİLEK & SERKAN ÇAĞRI

AŞK-I NEFES

Seslerin hayattaki varlığını derinden hissettiren enstrüman ustalarından Ömer Faruk Tekbilek ve Serkan Çağrı, Aşk-ı Nefes'te buluşuyor.

Nefesten aldıkları ilhamı üfleyen ustaların enstrümanlarından süzülen titreşimler varlığın birliğinde buluşturan şifalı seslere dönüşüyor.

Dünyanın pek çok yerinde verdikleri konserlerle müzikleri ilgiyle takip edilen virtiözler, "Aşk-ı Nefes" ortaklığında ilk kez aynı sahneyi paylaşacaklar. Ömer Faruk Tekbilek ve Serkan Çağrı'nın birlikte yapacakları ortak müzik yolcuğunda ney ve klarinetin etkileyici sesinden insanlığın, kültürlerin ve duyguların ortak paydada buluşmasına şahit olacağız.

Yaptığı müziklerle medeniyetleri birleştiren Ömer Faruk Tekbilek, ney ve bağlama eğitiminin yanı sıra birçok enstrümanı da icra etmektedir. Müzik yaşamına küçük yaşta başlayan Tekbilek, İstanbul'da çalışma imkanı buldu ve ayrıca Mevlevi kültürünü yakından tanıma fırsatını da elde etti. Amerika'da yaşamakta olan sanatçı, bir süre "Sultans" adlı grubuyla müzik hayatına devam ettikten sonra prodüktör Brian Keane ile tanıştı, sonrasında dünya çapında tanınmasını sağlayan birçok başarılı albüme ve konsere imza attı. Eserlerindeki Doğu ile Batı ve Sufi ezgilerinin etkisi dünya çapında bir beğeni kazanmıştır.

Dünyaca tanınan birçok sanatçıyla çalışmış olup, çok sayıda yerli ve yabancı ödül kazanmıştır.Farklı kültürden gelen müzisyenlerle sahneyi paylaşan sanatçının gerçekleştirdiği albümleri dünya çapında yüksek satış rakamlarına ulaşmış ve farklı ülkelerde büyük konserler vermiştir.

Dünyaca ünlü klarnet duayeni Giora Feidman'ın "O, benim klarnette ulaşmak istediğim noktadan başladı" diyerek söz ettiği Serkan Çağrı, müzik yolculuğunda ilk başarısını 13 yaşındayken kazandı. Müzik yolculuğuna ivme kazandıran bu ödül sayesinde hem kendisinin hem de müzik severlerin heyecan duyduğu çalışmalara imza attı.

Sting, Ian Anderson, George Zamphir, Gypsy King Heritage, Giora Feidman, Vassilis Saleas sanatçının birlikte sahne aldığı isimlerdendir.


Solo konserleri, dünyaca önemli isimlerle yaptığı buluşmalar, albüm çalışmaları, akademik kariyeri, eğitimciliği, isminin klarinete marka olarak verilmesi, televizyon programcılığı, Amerika'da doktora tezine konu oluşu, müzikle dolu hayatının yansımalarıdır.

Yorumlar

Aynı gece