Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Pürtelaş Tiyatro-Savaş

25 Mart 2014 Salı 20:30
Yazan: Lars Noren
Yöneten: Serdar Biliş
Yönetmen Yardımcıları: Pınar Bekaroğlu, Tamer Can Erkan
Oyuncular: Tilbe Saran - Erkan Avcı - Sermet Yeşil - Damla Sönmez - Ecem Uzun
Tasarım: Gamze Kuş
Işık: Cem Yılmazer
Hareket: Candaş Baş
Ses Koçu: Susan Main
Ses tasarımı: Mustafa Özdemir
Video: Ali İhsan Elmas, Mehmet Sami
Fotoğraf: Özgür Onan
Asistanlar: Su Şanad, Pınar Akyüz
Koordinatör:Pınar Fidan
Savaşın yıkıma uğrattığı bir coğrafyada ölüm-kalım savaşı veren bir ailenin hikâyesini anlatan oyun, Dünyanın çeşitli tiyatro merkezlerinde birçok defa sahnelenmiştir. Bosna trajedisinden hemen sonra yazılan oyun, savaşın uğradığı her yerde ve her zamanda geçerliliğini korumaya devam etmektedir
Oyunda, savaş sürecinde ailesinden ayrılmak zorunda kalan bir babanın, yıllar sonra kör bir adam olarak evine dönüşü konu edilir. Şahit olduğu ve bizzat deneyimlediği travmalar üzerine konuşabilmesi kolay değildir. Eve ulaştığında geride bıraktığı huzuru arar. Fakat artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Karısı ve kızları hayatta kalabilmek için olmadık yollara başvurmuşlardır. Yıkımın getirdiği çaresizlik aile fertlerini de değiştirmiş, dönüştürmüştür. Savaştan kaçmayı becerebilmiş erkek kardeş de abisinin yokluğunda ailenin hayatına dahil olmuştur.
Şiirsel bir yalınlıkla ele alınan oyun, savaşın yıprattığı ruhları vurucu bir dille aktarıyor. Gösterime girdiği bütün ülkelerde övgüyle karşılanan oyun günümüz gerçeklerine de ışık tutuyor.

+16

Yorumlar

Aynı gece