Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kendi Şarkılarını yapan grupiçin "Gitarcı"aranıyor

İlan no Kayıt tarihi Güncelleme tarihi Okunma Cevaplanma Mesaj gönder
630821 24 Kasım 2014 24 Kasım 2014 10:37 1432 12
Cevabınız üyeye GaRaJ mesajı olarak gönderilecektir.

Müzisyen arayan Elektro gitar
Ticari, Keyfi, Proje

Elektro gitar

Yaklaşık 3 seneden beri çeşitli kadro değişiklikleri ile bugune kadar gelen grubumuza öncelikle, samimi, karakterli, sıcakkanlı, kaliteli, beraber muzik yapmakla birlikte, asıl olarak arkadaşımız da olacak ama en önemlisi “uyumlu”bir “insan”, aynı zamanda aşağıda bahsedeceğimiz özelliklere sahip proje bazlı bir “gitarcı” aramaktayız. Grup ile ilgili detaylı bilgi en aşağıda yer almaktadır. Proje süresince gitarcı arkadaş ile hem muzikal hem de insani özelliklerin uyuştuğuna karar verirsek, bu arkadaşımızın “grubun devamlı gitaristi” olması söz konusudur.
Projemize gelince; 3 senedir aşağıda isimleri yazan çeşitli mekan ve bazı festivallerde cover yaparak sahne almaktan vaz geçerek, amacı bir bar cover grubu olmak değil, kendi şarkılarımızı yaparak muziğimizi sevebilecek herkese aktarmayı amaçlayan, söyleyeceklerimizi şarkılara aktarmak isteyen ve herkesin beğenisine sunmak isteyen bir grup olarak yola devam etme kararı aldık.
Projenin detayı ise şu şekilde:
Yaklaşık 1 sene önce ilk adımlarını atmış olduğumuz;
1-Tamamlanmış (söz muzik) şarkıların mevcut olduğu bir grup parça (4-5 parça)
2-Bazılarının gitar partları olmamakla beraber bazılarında ise mevcut gitarlarından memnun olmadığımız bir grup parça(4-5 parça)
3-Yine aynı şekilde fikir olarak başlamış ancak henüz tamamlanmamış (söz muzik) başka bir grup, (6-7 parça)
4-Özellikle yeni yapmak istediğimiz ve tamamen kendimize ait bir sound ile olacak olan şarkılardan oluşacak grup.
Proje için gitarcı arkadaştan beklediklerimiz ve kendisinde aranan özellikler ise şunlar:
Yukarıda olan tüm parçalar için gerekli gitar partlarının yapılması, ve eş zamanlı olarak biten şarkıların kayıt edilmesi, daha sonrasında ise yaklaşık 10-12 kadar şarkı tamamlandıktan sonra yoğun bir prova ve sahne alma koşuşturmasında yer alınması.Bunlar bizim ilk şarkı çalışmalarımız dolayısı ile aranan arkadasımızın illa daha önce şarkı yapmış olması gerekmemektedir ancak yapmış ise tercihte öncelik sağlayacaktır. Sound olarak türkçe sözlü yeni modern bir tarz geliştirmek istemek ile beraber elbetteki modern, indie rock, alternatif,jazz, rock,blues,pop rock,folk rock gibi turlerin karışımı bir sound beklentimiz olmak ile beraber ne tür diyenlere cevabımız türkçe sözlü modern müzik şeklinde cevap vermekteyiz. Tüm bu saydıgımız ve bazılarını sayamadıgımız turlerden esintiler yer alacak, tür ile soundu sınırlandırmak istemiyoruz. Hangi tür kesinlikle olmayacak sorusuna ise, metal,arebesk,pop,anadolu rock kesinlikle olmayacaktır olarak cevap verebiliriz.
Kendisinden beklentilerimiz ise:
Öncelikle daha önce yapılmış olan işe saygı duyması ve yapılmış olana uyum sağlaması,
-Yeni yapılacak şarkılar için grup ile uyum içinde ve işbirliğinde çalışması ve her ensturmanın partına birlikte karar verildiğinden eleştiriye ve gerekrise değişime açık olması.
-Kendi tarıznda diretmek yerine yeni şarkılarile oluşacak olan grubun kendine has sounduna katkıda bulunması.
-Belirli bir türe sabit kalınmaması (Ben bluescuyum, ben rockcıyım ben funk çalarım vs gibi spesifik türe takılıp kalmış arakadaşlar buradan sonrasını okumasına gerek yoktur, Yavuz Çetin Pink Floyd, Eric Clapton’a takılı kalmış olmaması veya daft punk’ın son albumu ile kafayı çizmiş olmaması).
Sound olarak belirli bir türü diretmek yerine mevcut yukarıda gecen her sounddan katkı yapmaya çalısarak yeni soundlara aç olan ve keşfetmek isteyen kişilerle iyi anlaşacağımızı umuyoruz.
-Bunun haricinde dinlediği, muzikler, giyinme şekli, gitarının markası,amfisi bile bizler için bir referans olacaktır. Grubun kendi studyosu ile ilgili planları olup studyo da kayıt ve prova için gerekli gitar ekipmanlarına sahip veya sahip olmaya hazır olması gerekmektedir.
- Gerektiğinde tekrar eden düz basit modern reefler bulabilen gerektiğinde su gibi akıcı olarak akıp giden kendine has tarzı olması  Gerektiğinde arpej, gerektiğinde ritim çalmaktan sıkılmayan, gerektiğinde arka planda durabilecek, solo ile kafayı yememiş grup gitaristi olan. (takım oyuncusu)
“Gitarist egosu olmayan”
-Tabii gitar deyince binlerce tarz ve sound var, sadece bu aralar çok dinlediğimiz birkaç örnek vermek gerekirse, Son yıllarda klasik ve baba gruplar hariç en çok dikkat çeken ( en azından bizim dikkatimizi ) aşağıdaki grupların parçalarının gitar soundlarından hoşlanabilecek biri tercihimiz olacak
Hem sade ama bir o kadar kaliteli ve insanı çeken:Foals (Late Nigt), Whitest Boy Alive (Burning-Fireworks), Midlake (Roscoe), DIVV (Dused) veya kışkırtıcı ve bir nebze daha eski Red Hot Chilli Papers, Black Keys, Strokes ( Trying your luck) Incubus, Pearl Jam, Travis, Doors ve daha nicesi...
Özellikle son zamanlarda yeni çıkan Türk Gruplarından, “Yüzyüzeyken Konuşuruz” grubunun Jazzy gitarları çok ilgimizi çektiğini belirtmek isterim ( Ateş edecek misin, Ölmemişiz, Yaz Geçer deki gitarlara dikkat) Türümüzü bu sounda yakın tutabiliriz, bize çok yakın geliyor gitar soundu ve tarzı çok basit ve çok hoş bulmaktayız.
-Aynı zamanda vokali gerek söz yazma gerekse vokal ve back vokal anlamında destekleyebilecek bir özelliği de olursa mukemmel olur.
-Evet çok ısmarlama oldu illa tum bu sartların olması gerekmiyor ancak olursa dediğimiz gibi tercihimiz olacak, bunun dışında en azından hepsi olmasada bu sartlardan birkaçını saglayan ve yazdıklarınızı cok begendim bir konusalım derseniz de eyvallah, kapımız her zaman açık.
-Önce kendi hoşumuza giden sonrada hayırlısı ile insanlarında seveceği şarkılar yaparak gittiği yere kadar işi göturmek ve bunu hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz buna ayak uydurmak için de aşğıdakiler olmazsa olmazlarımız.
- Haftada en az 2 gun bu işe 3 -4 saat ayırabilecek ve bu işi sadece bir hobi olarak görmeyip çalışkan ve üretken olan, üşengeç, bezmiş,tembel, olmayan birisi olması bizler için çok önemli, grubun ciddi anlamda çok dinamik ve gaz bir temposu var yukarıdaki özellkler ve arzu istek vizyon yoksa geride kalınacagından bunların olması gerekiyor.Kısacası bizi bir tık yukarı göturmede bize yardımcı olacak birini aıyoruz. Lütfen tırnak içind ve bold olan kısımları tekrar okuyun ve bunlar size sıcak geliyorsa yapabileceğinize inanıyorsanız [email protected] adresine bizim ilan kadar uzun olmasa da kendinizi tanıtan ve muzikte bunune kadar ne yazptıgınızı detaylı anlatan bir yazı ve varsa kayıt,video,link atın ve telefon bırakın ki size ulaşalım.
Grup hakkında bilgi vermek gerekirse. Son 3 sene zarfında Kadıköy’de kronolojik sırası ile Woodstock, Shaft, Suadiye Monc, Sangria ve daha sonraki yıllarda Taksim’de yine kronolojik sırası ile Dogstar,Mayotte,Mask Live, Mojo ve Salon IKSV’de ve bunun harici İTÜ FEST 2013, İTÜ FEST 2014, İTÜ FEST Cumhuriyet Bayramı Konseri, Bebek Şenliği 2013 gibi festivallerde de çalmış, sahne kronolojisinden anlaşıldığı üzere her zaman ilerleme göstermiş, bu işle yarı zamanlı uğraşan ancak hemen hemen tam zamanlı bir grup kadar prova yapan ve 3 senede toplamda 50’ye yakın sahne almış bir grubuz. Ağırlıklı olarak İndie-rock,alternatif,classic rock tarzlarında yabancı coverlara yer verdiğimiz bir liste ile performans gösterdik. Grup vokal harici, bas gitar davul ve klavyeden oluşmaktadır.
MAGLATA
Maglata Maglata
Yaş Şehir Kayıt tarihi Son ziyaret İlan sayısı
47 İstanbul 4 Ekim 2013 2 Nisan 2015 21:11 1

Müzisyen Önerileri

Alternatif post rock için gitarist arıyoruz

Müzisyen arayan: Elektro gitar [Ticari, Keyfi, Proje]
Merhaba arkadaşlar redd , anathema , antimatter , opeth , hayko cepkin , mor ve ötesi , çilekeş kafa…
Oki Doki
İlana git

3 gün önce

Death Metal Projesi bas,elektro,davul,vokal

Müzisyen arayan: Elektro gitar [Ticari, Keyfi, Proje]
Merhabalar, death metal çalan bir grup kurmayı planlıyorum, kendi parçalarımızı yapıp çaldığımız. (i…
Hurokaei
İlana git

4 gün önce

Elektro gitaristim (lead) grup arıyorum

Müzisyen arayan: Elektro gitar [Ticari, Proje]
Merhaba, ben Mert. İzmir'de yaşıyorum ve 25 yaşındayım. Sahne tecrübem var. Yaklaşık 13 yıldır gitar…
mert3506
İlana git

11 gün önce

Montenegro için solist arıyorum

Müzisyen arayan: Elektro gitar [Ticari, Proje]
Herkese selam. Montenegro'da yaşıyorum. Bas gitaristim. Baterist arkadaşım da var. Profesyonel müzis…
_bassist_
İlana git

11 gün önce

Action - RocknRoll grubu için Gitar

Müzisyen arayan: Elektro gitar [Ticari, Keyfi, Proje]
Selamlar , Şuan Bateri ve Bass gitar olarak rocknroll oluşumu kurma çabasına girdik. Yaşlar 30,31…
solomon01
İlana git

17 gün önce