Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Perşembe Radyosu "11. Hafta"

3 Ekim 2013 09:58
Perşembe Radyosu'na hoş geldiniz.

Her haftanın tek perşembesinde yayınladığımız bağımsız müzik bölümü Perşembe Radyosu, özellikle Türkiye'de yayınlanmayan albümlerin ve şarkıların dinleyiciye ulaşmasını amaçlıyor. Popülaritesini sağlayamamış müzik gruplarından, mini projelere, yeni müzik tarzlarından, Soundtrack'lere kadar, kısıtlama olmaksızın 'o haftaya' konu olan tüm yeni şarkıları sizlere ulaştırmaya çalışan bölümümüzden keyif almanızı, yeni gruplar, şarkılar ve müzisyenler keşfetmenizi dileriz.



Young Galaxy – 'Sleepwalk With Me'

Kanada, Vancouver çıkışlı Indie Pop grubu Young Galaxy yeni albümü Ultramarine'i Nisan ayında çıkarmıştı. Albümün kapanış parçası Sleepwalk With Me yeni video klibiyle karşımızda. Klibin yönetmenliğini Fabricio Lima üstlenmiş.



Ultramarine Deluxe versiyon PaperBag Records'dan satın alınabilir. Albümün Deluxe versiyonu B bölümünde yeni kayıtlar içermekte.

Mark Lanegan – 'I’m Not the Loving Kind'

Mark Lanegan (bayıldığımız müzik adamı) yeni şarkısı I’m Not the Loving Kind'ın video klibiyle tekrar karşımızda. Screaming Trees, Queens of the Stone Age, Soulsavers, The Gutter Twins ve Mad Season gibi gruplardan tanıdığımız müzisyen, solo çalışması Imitations Eylül ayında çıktı.

Imitations bir Cover albümü, ismi kadar mütevazi olmayan albüm içeriğinde, Frank Sinatra, Nick Cave and the Bad Seeds, Andy Williams ve ismi sayamadığımız bir çok devin kült eserlerinin yeniden yorumlanmış versiyonlarıyla dikkat çekiyor.

I'm Not The Loving Kind, John Cale'in 1975 yılında yayınladığı Slow Dazzle isimli albümün bir parçası. Bu şarkıyı şimdi Mark Lanegan yorumuyla dinleyebilirsiniz.



Lee Ranaldo And The Dust – 'Ambulancer'

Sonic Youth'tan tanıdığımız Lee Ranaldo yeni grubu The Dust ile albüm hazırlığında. Last Night On Earth isimli albüm önümüzdeki hafta raflardaki yerini alacak. Albüm içeriğinden Ambulancer özellikle gitarlarıyla dikkat çekici. Dinleyin;



Widowspeak – 'Calico'

Widowspeak'in geride bıraktığımız sene sonunda çıkardığı Almanac, dinlenmesi gereken eserlerden. Henüz ikinci stüdyo albümleriyle bir çok otorite tarafından en iyiler arasında gösterilen Widowspeak, yeni mini albüm The Swamps'la geri dönüyor. Ekim sonunda raflarda olacak EP içeriğinden 'Calico;



The Swamps içeriğinden True Believer, Perşembe Radyosu 1. Hafta'nın konuğuyldu.

Mikal Cronin – 'Peace Of Mind'

Mikal Cronin ABD'li Indie Rock - Pop şarkıcısı, müziğindeki İngiliz etkisini kolayca duyabileceğiniz Cronin yeni albümü MCII içeriğinden Peace of Mind için yeni bir video klip yayınladı. Lara Gallagher yönetmenliğinde Peace Of Mind;



Palehound – 'I Get Clean'

Palehound bu haftanın en heyecan verici gruplarından, gruba bu özelliği veren en büyük etmen ise vokalleri ve söz yazarları Ellen Kempner'ın henüz 19 yaşında olması. Kempa ismi ile de tanınan Kempner yeni mini albümü Bent Nail'a hazırlanıyor. Albüm içeriğinden I Get Clean aşağıdaki bağlantıdan dinlenebilir Albüm detaylarına ise grubun Bandcamp sayfasından ulaşılabilir.

Bandcamp@ Palehouse


Twitter@Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler