MAKALE :: Bora Uslusoy :: Umutsuz Aşk

Bora Uslusoy :: Umutsuz Aşk

Bora USLUSOY'un "Umutsuz Aşk" adlı ilk albümü, 6 aylık titiz bir stüdyo çalışmasının ardından Öztop Müzik etiketiyle yayınlandı. Prodüktörlüğünü Serdar Öztop’un yaptığı albümdeki 10 parçanın tümünde söz, müzik ve düzenlemeler Bora Uslusoy'a ait. "Asla Geri Dönme" adlı parçaya çekilen video klip'i Ulaş Beşoklar yönetti. Albümün dağıtımı EMI tarafından yapılıyor.

Rock, blues, funk, pop gibi tarzların tümünden öğeler taşıyan Bora Uslusoy'un müziğinde a’la turca ezgilere sıkça raslamak mümkün. O; modern şehir yaşamının aşklarını, hayal kırıklıklarını ve heyecanlarını anlatıyor, "kentli" söylemi ile "iyi" müzik dinleyicisinin takip edeceği, kalıcı bir sanatçı olmaya adaylığını koyuyor. Yurtdışında aldığı müzik eğitimi ve on yıllık profesyonel müzik hayatında edindiği tecrübeyle popüler müzikte pek benzeri olmayan bir sound ve armonik altyapı sunuyor. Bu müzikaliteyi samimi, içten, dürüst ve naif şarkı sözleriyle birleştiren ve aynı zamanda tecrübeli bir solo gitarist olan Bora Uslusoy müzik dünyamıza yeni bir soluk getirecek.

Günümüz trendinin aksine "Umutsuz Aşk" adlı albümde tüm enstrümanlar canlı ve akustik olarak çalındı ve kaydedildi. Böylelikle son iki yıldır grubuyla birlikte sahnede yakaladığı sound'u aynen kayda aktarma imkanı bulan Bora Uslusoy albümde solistliğinin yanı sıra bütün elektrik ve akustik gitarları çalıyor. Kendisine davulda Berke Özgümüş, bas gitarda Savaş Yatmaz, klavyelerde Arda Algül, geri vokalde Esin Gündüz eşlik ediyor. "Asla Geri Dönme" deki perdesiz gitar ve Merak'taki elektrik gitar soloları Serdar ÖZTOP'a ait. "Vapurlu Şarkı" ve "Asla Geri Dönme" adlı parçalarda kemanlar Özcan Şenyaylar ve Grubu tarafından çalındı.

Şarkılarında kendi yaşadığı ya da çevresinde gözlemlediği hikayeleri anlatan Bora Uslusoy; "Asla Geri Dönme", "Vapurlu Şarkı", "Umutsuz Aşk", "Bir Sonbahar Yaprağı", "Balad", "İster Misin?", "Senin Esirin Olmak İstiyorum" adlı şarkılarda insanoğluna bahşedilen en güçlü duygu olan aşk'ı ve bu fenomenin başrol oyuncuları kadın ile erkeği anlatıyor. "Aynı"da günlük hayatın monotonluğunu "Merak"ta bu monotonluğa tepki duyan bireyi, "Yalan Dünya"da kaçışı yapay bir dünyada arayan kişinin çözümsüzlüğünü işliyor.

Profesyonel müzik eğitimi veren Guitar Club'ın kurucusu ve "Progressive Solo Gitar Metodu" adlı kitabın yazarı olan Bora Uslusoy albüm çalışmaları nedeniyle ara verdiği sahne performanlarına önümüzdeki günlerde tekrar başlayacak. Sanatçı, konserlerinde kendi bestelerinin yanı sıra, Mazhar-Fuat-Özkan, Fikret Kızılok, Erkin Koray gibi örnek aldığı ustalardan şarkılar da çalıyor.

Neler Söylediler

• "Yalan Dünya, Merak gibi sağlam hard rock parçalarında Uslusoy’un gitardaki virtüözüteye varan yeteneklerine şahit oluyoruz…Bora’nın albümüyle mutlaka tanışın."
Kutlu Özmakinacı – Hürriyet. 06/06/2004

• "Gelecek vaat eden bir müzisyen. Emeğinin karşılığını alacağına inanıyorum. Tebrikler…"
Cem Aksel - Müzisyen

• "Başka gruplara benzemeye çalışan fabrikasyon grupların ardarda piyasaya çıktığı şu günlerde, özgün besteleri ve naif lirikleriyle iyi müzik dinleyicisine soluk aldıracak bir çalışma..."
Özgür Ögöz, Olay FM – Bursa

• "Hayli deneyimli müzisyenlerden oluşan Bora Uslusoy Band, funk, blues, rock ve çok az da pop rengi taşıyan, harmanlanmış müzikleriyle kısa sürede aranan, nitelikli gruplarından biri haline geldi."
sokakta.com

• "İlerde adını her yerde duyacağınız Bora Uslusoy ve grubu müzikte hayli deneyimliler. Şimdiden adlarını bir kenara yazın."
Deniz Durukan :: kontrolkulesi.com

• "Yazdığı Umutsuz Aşk şarkısını dinlediğimde ondaki şairane müzisyenliğe hemen inandım. Bu adam müthiş bir romantik, bir o kadar da kendi tarzını yakalamış, yaratmış müzisyenlerden biri..."
Akın Ok, Gitarın Asi Çocukları kitabından...

Yorum yazın

Yorum yazmak için üye girişi yapmak gerekiyor.
Üyeyseniz giriş yapın, değilseniz üye olun.
  • Ben kısa bi bölümünü dinledim şarkılarının çok başarılı.Sound çok kaliteli geldi kulağıma.Gerçi ibanez yerine Strat yada Les Paul kullansa haddime düşmez ama daha iyi olabilir.
    Üye
    WitchTrap
    Tarih
    16 Temmuz 2004 00:00
  • Berke abiye sevgiler..

    Berker Altepe
    Üye
    Overkillz
    Tarih
    16 Haziran 2004 00:00

Anket

Pandora poe sorar:
Stüdyo açsaydınız adı ne olurdu?(rap stüdyosu ama)
  • TNT Records
  • The Asylum Records
  • Kadıköy Acil Underground
  • c4 Records
  • Başka Fikrim Geldiiiii!!(yorum)
6 //www.garaj.org