Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Akor ve Tonu

  • andresson • 12 Ocak 2005 23:56 • #447504
    Ya adamın demek istediği şu galiba akorlara bakarak ton bulunur mu. Bulunabilir de yanlış da olabilirde çünkü bazı tonlar ortak akorları kullanır.

    Söz gelimi Em G C Am gibi akorlar hem C major hem G major tonunda ortakdır. Ama armonik minör üzerinden akor kurmuşsa filan biraz zorlanarak gene bulursun.

    Olay şu akorlarda bastığın notalar hangi tonda var bunu da farketmek biraz bilgi ister. Ayrıca 3-4 akora bakarak da tonu tutturamayabilirsin. İyisimi solo varsa oradaki notalardan takip et diycem. Bir de deneme yanılma yolu var da abidik bir iş aslında yaptığın yani öğren şu teoriyi biraz istediğine transpoze et şarkıyı vokalin uyumuna göre o da burada sorduğun sorulara alacağın cevaplarla zor olacak.

    Bak kafan karıştı sanırım biraz ama öğrenince aa ne kadar kolaymış diyecen.
Bu konunun tüm mesajları