Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türkiye'nin İlk Kürtçe Rock Albümü: Lawo - Rojhan Beken

• onfile • 10 Kasım 2004 00:00 • #597630
    garip..
  • musty_akın • 10 Kasım 2004 00:00 • #597631
    yok daha neler be.burası turkiyemi?kürdiye mi?tv yayınına neysede bu da artık fazla yani.bu ülkeyi bölmeye çalışın sonrada istedikleri gibi beygir oynatın oh ne ala be.
  • AMYLEE • 13 Kasım 2004 00:00 • #597632
    kürtlere geçit vermeyin ya.nedir bu kürt barışı.saçmalıyosunuz resmen.bu ülkede işleri olmamalı bence.herkese bu düşüncemi belirtiyorum.niçin bana kürtlere geçit verdiklerini bir türlü anlatamıyorlar.lütfen türksek türküz.ama müzikal anlamda hiçbirşey demiyorum.haberiniz olsun!
  • william45 • 20 Kasım 2004 00:00 • #597633
    daha neler gelecek basimiza bilmiyorum. su kurtlere soyleyin koylerine donsunler. davul calarak poga yapsinlar daha iyi olur burasi turkiye kardes
  • N_I_R_V_A_N_A • 21 Kasım 2004 00:00 • #597634
    Çok değil biraz araştırma yapılmış olsa Rojhan Beken'ın Türkiye'de ki ilk Kürtçe rock albümü olmadığı görülürdü.. Öte yandan , bu nasıl bir tezatlıktır, sen kendi kültürüne sahip çıkmayacaksın , ondan sonra da kürtleri kınayacaksın! Biraz gözümüzde ki şu at gözlüklerini çıkartsak , kendi ülkemizin içinde aslında o kadar güzel kültürler ve müzikler var ki. Düşünün ki, koskoca Aşık Veysel'in sanki başka şiiri , başka şarkısı yokmuş gibi hep aynı şarkıları yorumlanıyor. Türkiye'de ingilizce , fransızca albüm çıkıyorsa , çok kaliteli heavy metal , black metal gruplarımız varsa , ve lazca şarkılar varsa bırakın kürtçe şarkılarda olsun.. beğenen alır beğenmeyen zaten almaz... ama siyasi ideolojiyi bir yana bırakıp sadece müzik konusundan bakarsak kürtçe müziğe , bırakın insanlar biraz daha özgürleşsin.. Ne güzel ki doğuda insanlar rock müzikle tanışıyor. Kürtçe ya da türkçe, ama doğuda insanlar rock müziğe bi adım atıyorlar. Ülkemizde ne kadar farklı türde farklı soundda müzik yapılırsa , kendi müziğimiz o kadar gelişir..
  • sazbendoo • 29 Kasım 2004 00:00 • #597637
    kütlere geçit vermeyin diyene bakında gülün gülün.
  • Kürt ROCKER • 3 Aralık 2004 00:00 • #597638
    Albümüm ile ilgili yorumlarin 'KÜRT OLMA' noktasinda kaldigini okumak üzücü.Müzik bütün milletlerin yüreginde ayni seyi anlatir.Kelimeler farkli olsa da hisettiklerimiz farkli degildir.Evet, burasi Türkiye ve ben sesimi ülkemin renklerinden biri olan Kürtçe'yle boyadigim için onurluyum.Amaçlanan dostluksa,anadilimi bilmesen de ;anadiline gösterdigin saygiyi göster.Çünkü biz farkli renklerden olusan bir resimiz...Bugün Avrupa basini 'ROJHAN BEKEN/LAWO' albümünü ,Tükiye'nin degisen yüzü olarak haber yapiyorsa,bu mutluluk bütün Türkiye vatandasinindir.Ropörtajlarda bana en çok sorulan soru su:'Siz bir devlet ögretmenisiniz ve Kürtçe ALBÜM yapiyorsunuz.Bu AB sürecinde bilinçli bir plan mi?'...bu soru çok sey anlatiyor kanimca...ROJHAN BEKEN
  • sazbendoo • 7 Aralık 2004 00:00 • #597639
    biz farkli renklerden olusan bir resimiz..

söylenebilinecek en güzel cümle bu işte.

farklılıkların bizlere kaznadıracağı güzelliklerin farkındalığını yaşamak kadar güzel bir duygu varmıdır.

bence yoktur.

Tütkiyeni ilk rock albümü olarak tanıtılan "lawo" albümünün sadece bir iki parçasını dinleyebildim.

şimdiye kadar dinlediğim kürt sanatçılarda çok farklı bir albüm niteliğimni taşıyor.kullanılan enstrumanlar çok farklı.geleneksel enstrumanları kullanmaktan kaçınması açısından çok iyi bir şey yapmış.

unutmadan belirtmek istiyorum.kaset kürt müziğinde ilk rock kaset niteliğini taşımıyor ya da bana öyle geliyor diyeyim.

çünkü ROJHAN BEKEN inin LAWO kasetinden önce ben bir çok kürt rock sanatçı tanıdım dinleldim.ve halen dinliyorum.

kimler mi?ilk olarak CIWAN HACO.ve dah bir çok kürt rock sanatçısı

yine söylemeden geçmeyeceğim.albümünüz kürt rock arşivinde yerini çok güzel bir şekilde alcaktır.

ve elden ele dolaşacaktır.çünkü bu kaset bunu hakkediyor.

HALUK LEVENTin size karşı sarf ettiği
    ""Sen kesinlikle annenin sana şarkı söylediği dilde söylemelisin şarkılarını."
    lafınınıda (lütfen bir kaset örneiğinizle) birlikte kendisine ve onun gibilerine hatırlatın.

yaptığınız bu kaset yüriğimizdeki LAWO acısını dindirir inşallah.

bir öğretmen adayı olarak sizi kutluyorum.

başarılarınızın devamını diliyorum.
  • anyface • 7 Aralık 2004 00:00 • #597640
    sevgili rojhan albümün fena değil fakat verdiğiniz demeçler kürtleri ve dillerini kullanarak ünlü olmaya çalıştığının göstergesidir
  • Kürt ROCKER • 9 Aralık 2004 00:00 • #597641
    sevgili Anyface,bu albümü yapmamin amaci,sandigin gibi 'Kürtleri kullanarak ünlü olmak' degil.Kürtçe rock yapmak ünlü olmayi düsünen birinin yapacagi son seydir.Çünkü kitlesi bile olmayan bu müzigin sonucunu bile düsünmeden istedigim müzigi yapiyorum.Geleneksel yapsam daha da ilgi görecegini bilmiyor muydum?Ama amaç çok satacak bir ticari ürün yapmak degildi.Zaten albümü dinlediysen,Ticari kaygi tasimadigini görmüssündür.BEN KÜRTÇE ROCK DiNLEMEK iSTEDiM ve ALBÜM YAPTIM.Kendi anadilimde müzik yapmak ve bir Kürt olarak ne yaptiginin bilicinde olmak sence 'Kürtleri' kullanmak midir?(hem bu cümle ne kadar çirkin,ne demek kullanmak?)....Sonuçta dostum, albüme tepkiler de elbette olacak ve bu da güzeldir.Bak ,bu sebepten fikirlesiyoruz.Rojhan Beken, roalbe