Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türkiye'nin İlk Kürtçe Rock Albümü: Lawo - Rojhan Beken

• mrumut • 18 Aralık 2004 00:00 • #597642
    rojhan beken ,bence cesur bir sanatçi ve ne yaptigini çok iyi biliyor.Kürtler de sanatçilarina sahip çikip degerlerini bilsinler.LAWO albümü,Kürtler için modern bir albüm,dinlesinler.
  • the_doors • 21 Aralık 2004 00:00 • #597643
    kürtlere ve barısa laf edenlerın yasına bakıyorumda hepsı cocuk yastakıler ve daha toylar sen nasıl kendı dılınde rock veya baska muzıklerı dınlıyosan kurtler dınleme ozgurluğune sahıp ayrıca aynı topraklarda yasıyosunus vede musty_akınmı salakmı her kımse ıse fasla konusmasın kurtlerın bu ulkede konusmaya hakları var ama senın gıbı bolucu turklerın yok tamammı
  • cc_baran • 21 Aralık 2004 00:00 • #597644
    dilde,dinde ve mezhepte özgürlük istiyoruz. bu ülkede hiçbir kesimi vatan hainliğiyle,bölücülükle,terörizmle suçlayamaz,karalayamazsınız. kürtlerin,ermenilerin,rumların,çerkezlerin varlığını tanımayan,devamlı bir savaştan ve sindirme politikasından yana olan arkadaşlara içinde bulundukları cehaletle mücadele etmelerini öneriyor,onların aydınlanmalarını,kültür sahibi olmalarını,insanlık öğrenmelerini diliyorum. bu ülke hepimizin,bölünmesi kimsenin yararına olmayacaktır. burada didişmek yerine kardeşçe biraraya gelip,çalışıp,gelişip dünya standartlarını yakalamamız lazım. herkes için barış!!
    sevgilerle...
  • sazbendoo • 4 Ocak 2005 00:00 • #597645
    ROJHAN BEKEN

biz türkiyede okuyan
    KÜRT kökenli üniversiteli gençleriz
    senin albümlerinin devamını bekliyoruz.
    sana teşekkürü bile az buluyorum.
  • cc_baran • 6 Şubat 2005 00:00 • #597646
    nice güzel albümlere,yolun açık olsun...
  • zerowa • 28 Ocak 2006 00:00 • #597647
    Guzel bir album, uzun zamandir surekli dinliyorum.
  • erko • 11 Mayıs 2006 00:00 • #597648
    Merhaba arkadaşlar ben adana dan yazıyorum ve Koma Rewşen'in menajeriyim. daha önce de sık sık takip ettiğim sitenizin üyesi değildim. Bilgi eksikliğinden kaynaklı olarak yapıldığını düşündüğümüz hatanın düzeltilmesini uzun süre bekledim. Fakat bilgi eksikliğinin çeşitli yorumcular tarafından da giderildiğini görmeme rağmen site yöneticileri tarafından bu eksikliğin giderilmemesi ahlaki açıdan bir problem oluşturmaktadır. Bu problemi gidermek için yazıyorum. Bu problem şudur ki; Rojhan Beken Türkiye de rock müziği yapan bir müzisyen olabilir ve başarılarını da taktir etmekte gerekir. Ancak sizin vurguladığınız gibi bir özelliğe sahip olmadığı da bilinen bir gerçektir. Rojhan Beken Kürtlerin ilk Kürtçe rock müzik yapan insanı değildir. Bunu böyle yansıtmak daha önce bu alanda bir ilk yaratmış olan ve ta 78 li yıllarda Kürtlerin rock diliyle isyanını yazmış olan ve kendi kültürünü yansıtmak için binbir zorluk çeken, emek harcayan Koma Wetan'a karşı yapılan çok ciddi bir saygısızlıktır. Haber başlığında küçük bir hile ile yapılan aldatma da ise Türkiyenin denilmiş. Yani evet Koma Wetan bu albümü Türkiye de ilk olarak yapmamıştır. Ancak bu yine Rojhan Beken in ilk Kürtçe rock müzik yaptığının kanıtı olamaz. Çünkü Kürtçe Rock müziğini Türkiye de ilk olarak albümleştiren Asê adlı albümü ile Koma Rewşen'dir. Bu tür aldatmacalar ile popülizm yapmaya kalkışan kişiler emeğin hırsızlığını yapmaktadır. Hırsızlığın her türlüsü ise ahlâksızlıktır. Bu yanlıştan bir an önce çıkılması dileği ile başarılar diliyorum...
  • as_nanis • 3 Haziran 2006 00:00 • #597649
    ben iyi bir rock müzik dinleyicisiyim rojhan beken rock yaptıgını sanıyor ve sizde onu bu konuda destekleyerek daha kötü müzik yapmasını saglıyorsunuz.rojhan bekeni merak edip dinledim ve bütün şarkılarını dinleyemedim çünkü tahammül edemedim liseli amatör gençlerin yaptıgı müzik tarzında bişeyler yapmış.. bence rojhan beken iyice dinlesin araştırsın ve ona göre müzik yapsın bu tek tavsiyem olur ona.ben kürtçe müzikte birçok sanatçı dinledim örnegin kendi tarzında ve bir ideol olmuş ciwan haco sivan perver ve bunları degişik tarzlarıyla takip eden diger sanatçılar. ve kürtçe rock denince tek dinleyebilecegim sanatçıda koma rewsen.. rewsenin son albümü pola nu yu dinlememiş galiba rojhan beken. ve ilk türkiyede rock yapan grup koma rewsen. hatta ciwan hacodan bahsediyorlar o rock yapmıyor ki :) başarılar rojhan beken
  • serhildan_ • 9 Aralık 2008 00:00 • #597653
    Sırf bu başlığın yanlış olduğu ve rojhan bekenin kalitesini anlatmak için üye oldum.
    İlk kürtçe rock albümü 1970 lerde "KOMA WETAN" ile başlamıştır ve o dönemlerde kürtler tarafından desteklenmediği için grupta ara vermiştir... Ve şu anda halen müzik ile iç içeler, merak edenler araştırsın. Birde rojhan bekene gelelim..
    Onu bir daha asla dinlemem çünkü ilk önce başka dillerde yazıp çiziyordu, sonra birinin tavsiyesi üzerine kürtçeye döndü baktı tutulacak gibi devam etti, e şimdi neden pes etti ? sorun kendinize!!! belkide birinin tavsitesi üzerine yapmıyordur. Artık onu dinlemem adını bile duymak istemem
    YAŞASIN KOMA WETAN
  • Kürt ROCKER • 13 Şubat 2009 00:00 • #597654
    İçinde Rewşen kelimesi geçen mesajların ne amaçla atıldığı ortada. Neden kendilerini bu kadar komik duruma düşürdüklerini anlayamıyorum.
    Bu şuna benziyor. Biri elmadan bahsediyor.Ezik greyfurt hemen atılıyor:''Hayır, durun aslında Greyfurt daha güzel.Hem Greyfurt aslında , elmadan daha önce vardı, elma emek hırsızıdır.''
    Bu adamlar , mizahın en acıklı olanını yapıyor işte.Ve bunu 'Kürt' kelimesiyle yapmalarına da gıcık oluyorum açıkçası. ''İki Kürtü yanyana bırakın, onlar birbirinin hakkından gelir.'' diyenleri de haklı çıkaracak şekilde..
    Kardeşim (-ki aslında benim için hiç bir değerniz yok, laf gelişi.) , Madem Rewşenin menejerisin ve diğer kardeşler de Adanadaki çeteleriniz, bu sayfayla uğraşacağınıza neden bir Rewşen sayfası açmıyorsunuz..Rewşenin ne kadar iyi olduğunu, Rojhan Beken'i çizmekle mi anlatacaksınız.?
    Bu kadar beceriksizlik sizin geninizde mi var, ki her sitede aynı şeyi yapıyorsunuz da , bir türlü grubunuzu tanıtmak aklınıza gelmiyor.
    Ha ne dersin Adana Kurum yöneticisi Erko( yani en son bildiğim öyleydin, şutlanmadıysan ordan.Bu beceriyle kurumu ne hale getireceğin belli.)?