Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Pavarotti Öldü !

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Pavarotti Öldü !
  • fatrix • 8 Eylül 2007 00:00 • #631265
    burakfender kardeşim 3-4 oktav diyosun saçmalama bi araştır bakalım 8 oktav mı?diyilmi? ona bakarsan da cem adrian da 7 oktav
  • sebzeli_çorba • 8 Eylül 2007 00:00 • #631266
    burakfender kardeşim 3-4 oktav diyosun saçmalama bi araştır bakalım 8 oktav mı?diyilmi? ona bakarsan da cem adrian da 7 oktav
    8 Eylül 2007 Cumartesi | Yazan: fatrix

Ama yanlış biliyorsun cem adrianın neresi 7 oktav sen falsettoyla normal sesi karıştırıyosun.7 oktav nedemek ya saçmalama ukala olarak görme ama ben 4 sene i.ü devlet konservatuvarında eğitim aldım 7-8 oktav diye birşey yok. kafa sesiyle anca olur diyorum.4 oktav olması da çok zor bitek matiyevic ve rob halfordu tanırım 4 oktav o kadar.pavarottinin ünü oktav genişliği değildi zaten çok tizlere inen bi tenor değil çok kaliteli bi sesti.
  • violoncellist • 8 Eylül 2007 00:00 • #631267
    Ses kalitesinin ve şarkı söyleyebilme yeteneğinin oktav ölçümüyle yapılmasını hep saçma bulmuşumdur, bunu savunanları da anlayamamışımdır, anlayamam da!

saygılar..
  • creyuss • 8 Eylül 2007 00:00 • #631268
    ya bu oktav mevzusunu bi geçin artık yahu...
    adam öldü oktav moktav yok artık.
    ayrıca arkadaş hala zorluyo 8 oktav diye...
    bence sen bi araştır bakalım 8 oktav diye bişey varmı.
    piskopatmısın...Atom bombası bile 8 oktavlık ses çıkarmaz...
  • creyuss • 8 Eylül 2007 00:00 • #631269
    ayrıca bu yorumları yapanların hepsinin rock ve türevlerinidinlediğinden eminim.pavarotti sevgisi nerden çıktı be kardeşim.bu haberi yapan operacı filanmı...
    pacarottinin rock la ne alakası var b haberi niye yayınlıyosun.adam vefat ettiğinde zaten bütün kanallar bunu aynı gün yayınladı.burda niye polemik yaparsın.Git daha uygun bişeyler seç...

Arkadaşlar, bu habere başlık daha nasıl atılır daha iyisini bilen vardıysa o yazsaydı keşke.

bi şekilde yayınlanırdıda ne alaka kardeşim ''vardıysa'' diye bikelime barmı lan türkçede...
    Bırak pavarotti yi...
  • creyuss • 8 Eylül 2007 00:00 • #631270
    bu muabbet zaten yıllarca hep önümüze gelmiştir.pavarotti deyince herkeste bi uyumsuzluk...yok oktavı şöleydi yok böleydi.
    ulan bi tane şarkısını söyle bakim pavarottinin.o 8 oktav diyen arkadaş...
    bi tane şarkısını söyle bana ismi şudur budur de...
    şimdi sen onun şarkısıda yoktu sadece bağırır çağırırdı dersin.8 oktav diyen bi adamdan daha ne bekliyim ben...
  • dazednconfused • 8 Eylül 2007 00:00 • #631271
    müzik sitesinde lan'lı lun'lu konuşan bir insan ile "vardıysa" kelimesinin varlığını tartışmayacağım ama "filanmı..." "yayınlanırdıda" "türkçede..." kelimelerinin yazımlarını da doğru bildiğini varsayıyorum.
    İlla takacak, laf söyleyecek bir şeyler arıyorsanız ya kendiniz yazınız ya da daha profösyonel insanların hazırladığı yazıları okuyunuz lütfen.
    creyuss arkadaşım;
    buraya yorum yapan insanlar da senin benim gibi Jim Morrison'ı, Hendrix'i de seven ama Pavarotti gibi bir insanın, dünya müziğine yaptığı katkılarından ve bıraktığı etkilerinden dolayı duydukları saygıdan dolayı yorum yapan, üzüntülerini dile getiren insanlar.
    Çoğu yorumcunun rock müzik ağırlıklı dinleyiciler olduğu şüphesiz ancak bu Pavarotti'nin ölümü hakkında hissettiklerini dile getirmelerine engel değil diye düşünüyorum.
    Pavarotti'nin ses aralığının ne kadar geniş olduğunun bir rock solilstinin ses aralığının ne kadar geniş olduğuyla kıyaslanması konusundan bahsediyorsan eğer, ben hala bunda bir terslik göremiyorum.
    Kimseyi savunmuyorum.Zira rock müzik fanatiği bir insan da değilim.Bunu da belirteyim de bir sonraki mesajlar "Siz rockçılar yok mu..." şeklinde gelişmesin...
  • DrumBanger • 8 Eylül 2007 00:00 • #631272
    Açıkçası üzülmüyorum . Yani adam Türk bile değil . Sadece sanat için bir kayıp olmuş . Bu kayıba büyük veya küçük diyebilecek kadar bilgim bile yok bu insan hakkında .
  • Ginoobili • 8 Eylül 2007 00:00 • #631273
    operanın ve italyan-katolik kültürünün simgesi olmuş biriydi.. ancak başlık kötü olmuş baya.. birde içindeki oktav tartışması.. saçmalamış arkadaşlarımız. halbuki ben buraya yazanların yüzde 99.9 unun hiç özellikle pavarotti dinlemediğine inanıyorum. (kendimde dahil)

tanrıdan rahmet diliyorum kendisine, huzur içinde uyusun..
  • violoncellist • 8 Eylül 2007 00:00 • #631274
    ayrıca bu yorumları yapanların hepsinin rock ve türevlerinidinlediğinden eminim.pavarotti sevgisi nerden çıktı be kardeşim.bu haberi yapan operacı filanmı...

Bunu kimse bilmişlik ya da buna benzer herhangi 'birşey'lik'' gibi algılamasın lütfen, sadece cevap verme isteği duydum. Ben şahsen 4 yaşından beri klasik müziğin içindeyim ve eğitimini alıyorum(yaklaşık 17 seneye denk geliyor!). Bunun için de Pavarotti hakkında yorum yapma hakkını kendimde görüyorum affınıza sığınarak..

Bir ikinci konu da şu; burası eğer bir müzik sitesiyse opera için de haberler yazılabilir, halk müziği için de, rock için de, senfoni orkestraları için de! İlgilenmeyen okumaz, yorum yapmaz,görmezden gelir, olur biter! Şahsi kanaatim bu yönde..

saygılar