Ya sayın marklanegan niye bütün ateşli tartışmalar sizin yorum yazdığınız anketlerden çıkıyor? Hani sizi çok mu eziyorlar ? İnternette milleti ezmeye çalışarak egonuzu mu tatmin ediyorsunuz?
7 Aralık 2008 Pazar | Yazan: lewobibo
tartışma çıkartmak vardır, tartışmaya girmek vardır. herkesi gözünüzde fazla büyüterek her karşılaştığınız insanı önyargılarınızla boğmayın.
marklanegan...! yetenekliysen bu yeteneği bir gün birileriyle paylaşmak ihtiyaci duymak ve bu yeteneğine artilar ekleyebilmek icin para kazanmak durumunda kalirsin. once müzisyen lafinin tanimini bir cöz bence. kendi kendine calan adam amatör adamdir. profesyonel adam nerede iş olsa gider calar akabinde de hayatini devam ettirmek icin gereken parasini alir cebine koyar.
7 Aralık 2008 Pazar | Yazan: Forsale
türkiyede yetenek para etse bile, serdar ortaç gibi yeteneksizler daha fazla kazanıyor. bu yüzden bir barda çıkan yavuz çetin gerektiği kadar para kazanamıyor, bir diğeri bir albüm yapıp yurtdışına kaçıyor.
türkiyede müzik sektöründe bir yerlere gelebilmiş adamlar ya işini gerektiği gibi yapıyor, ya da doğru zamanda doğru yerde bulunmayı kendine görev biliyor.
kendi kendine çalan adam amatör adamdır zaten, buna bir tepkim yok. fakat barlarda çıkıp da saydığınız gruplarda çalan adamlardan daha iyisi bulunamaz mı? her yeteneği biri kapıyor mu yahu?
çok fazla amarikan filmi izlemişsiniz sanırım. ben zaten bu tip gitaristlere falan ilgi duyan birisi değilim. eğer her kaliteli, yetenekli adam türkiyede layığını bulsaydı, millet serdar ortaç yerine jazz dinliyor olurdu, rock müzik, klasik müzik dinliyor olurdu.
metaboymuş, cartmış curtmuş beni ilgilendirmiyor. yazdığım şeyler her tip müzisyen için geçerli.
kısaca demek istediğim şu; sadece piyasadaki insanlara takılıp kalmayınız. ha derseniz "var mı örnek gösterebileceğin başka gitarist?", cevabını yukarılarda verdim zaten.