Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Darbenin Şarkısına En Ağır Darbe

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Darbenin Şarkısına En Ağır Darbe
  • insane_im • 21 Eylül 2009 00:00 • #638417
    Darbe darbedir. Yaşatılanlar insanlık dışıdır. Yazıda bahsedilen de bir örnek olarak görülebilir buna.
    ---
    Bahsedilen şarkıya dair söylenecek çok şey var aslında, ama çok da lazım değil şu an. Ama şarkıda geçen "Türkiyem, Türkiyem cennetim, benim eşsiz milletim" sözlerine değinmek istedim. "Ahmak" olarak niteleyecek değilim. Ancak çok da akıl işi sözler olmadığını görmek gerek. Hele ki bunu mecburi kılarak dinletmek...
  • portugese • 21 Eylül 2009 00:00 • #638418
    21 Eylül 2009 Pazartesi | Yazan: badmelody

ben politikayı yedim bitirdim, hayatı çözdüm hacı hesabı... hele bir darbe olsun bundan en çok canı yanan sen olacaksın. sanki insanların beynini okuyorlar "şunun siyasi görüşü söyle" "bunun siyasi görüşü böyle" diye
  • badmelody • 21 Eylül 2009 00:00 • #638419
    hiç öyle bi iddiam yok :) senın gıbı aciz bi çare insanlar ıcın evet belkı ole gorunebılırım ama bılırmısın kı politika hayatın ta kendisidir sana da bi o kadar uzak olduğu; bi ölüden farkın olmadığın,yaşamadığın içindir ki bu sebepden demekki ordan dagların otesınde gıbı goruyosun benı. Ve ne acıdır kı farkında bıle degılsın o nefret ettıgın 80 darbesının amacladıgı ınsan modelınin bir örneğisin ama farkında degılsın :) polıtıkadan yerı gelınce uzak yerı gelınce yakın ,dusunce yetısınden uzak , sıyası gorusunu belırtmeye korkan...hıç bşy düşünmeyen ama sadece konuşan içi dolu gibi görünen bi boşluksun gülüyorum sadece cunkı yapıcak baska bısy ne yazıkkı yok :)
  • pasiflora • 22 Eylül 2009 00:00 • #638420
    şarkının sözlerinde bende bi ahmaklık göremiyorum.Darbe bir felaket, pek çok insanın hazin sonu ve bunlara sokakta kaza kurşununa kurban giden masum insanlar da dahil.Beni düsündüren asıl olay kendi devrimlerimize sahip çıkamıyo olmamızdır.Neticede ülkenin durumu ortada.Kendimize ait fikirler üretememenin beraberinde getirdiği hazıra konma duygusu.Bunun sonucunda kendi yaptığımıza güvenmeyip, başkalarının emirlerine açık bi toplum haline geliyorz.Bazıları bunu kendi insanını asağılama noktasına kadar getiriyor.Biz asırlara meydan okumus erdemli bir milletiz.Ama başımızdakiler en ufak bir rant icin manevi değerlerin hepsini siliveriyolar.Bunları bırakın basımıza getirmeyi, ülkeden ihraç etmek lazım.
  • heretixlave • 22 Eylül 2009 00:00 • #638421
    tek zeki benim herkes aptal :)
  • portugese • 22 Eylül 2009 00:00 • #638422
    21 Eylül 2009 Pazartesi | Yazan: badmelody

kendinden bahsettiğinin farkında mısın acaba? politikayla ilgili olmayan sensin bence. insanlarla alay etmek yerine medeni bir şekilde tartışsan iyi olur adamım. sen kimsin ki benim politika bilgimi sorguluyorsun? o kadar sığsınız ki, darbenin herşeyi çözebileceğine inanıyorsunuz. ne olursa olsun, gelişmemiş ülkelerde darbe olur. çünkü daha oradaki insanlar düşünce özgürlüğünün ne olduğunu kavrayamamışlardır. yani birde hakaret etmeye kalkımşsın ki, kendini daha komik duruma düşürmüşsün.
  • kaşif • 28 Eylül 2009 00:00 • #638423
    Temel ilkesi taze ve güvenilir, müzik öncelikli bir içeriği doğru bir Türkçeyle yayınlamak olan ve ''Siyaset, din, ırkçılık gibi konularda herhangi bir aktivitede bulunmak (koloni, forum, ilan, haber vs) yasaktır'' deyu kural koymuş bulunan bir sitede böyle bir yazının yayınlanması bana çok enteresan gelmiştir.
    Çünkü;
    Bu bir müzik haberi değildir.
    Haber bilgilendirme amaçlıdır ve tarafsız olur. Burada yayınlanan şey ise siyasi bir yorumdur. Haber olarak da verilebilirdi, falanca adam filanca şarkıyı, fişmekan sebepten himayesine aldı, çaldırtmayacakmış artık denilebilirdi. Ama denmemiş. Sıkıyönetim komutanlarının beyanatlarından, cezaevi şartlarına ölüm oruçlarına kadar yazılmış da yazılmış. Aaa! ne enteresan biz bilmiyorduk o yaşananları, bu flaş haber vesilesiyle öğrenmiş olduk.

Şimdi:
    Böyle bir yazıya siyasete dokundurmadan nasıl yorum yapılır?
    Müdürler dokunduran yorumları silecekler midir?
    Silmezlerse kurallar ne olacaktır?
    Silerlerse bu yazıyı nereye koyacaklardır?
    Forumlarda/yorumlarda 'hık' diyen mesaj siliniyorken, bu yazıya gelebilecek yorumlar tahmin edilememiş midir?

Bir siyasi yorumla sözlerime son vereceğim, silinecek mi merak içindeyim:
    Artık ‘Türkiyem’in kalıbını basma hakkı ondaydı ve trilyon verseler asla bir daha bu şarkının CD ve kaseti basılmayacaktı. Geçmiş olsun işkencecilere; çünkü insanların morallerini bozmak için başka şarkı bulmak zorundalar artık.

demişsiniz haberde buna vallahi çok güldüm. Adamlar darbe yapacak (Allah korusun). Tüh yahu şu şarkı ne güzeldi ama hakları satın alınmış nedeceğük şindik diye hayıflanacak başka şarkı arayacakalar öyle mi? İnsan hayatını hiçe sayan adam senin telif hakkına saygı gösterir zaten. Aferin.