-
ya tabi ki avrupanın en iyisi olmadı.. tabi ki dünya da bu müziği çok daha iyi yapan çuvalla grup var.. ama bi şekilde milyonlarca kişinin izlendiği bi organizasyonda Türkiye den bir grubun sahneye çıkıp ödül alması.. nuri bilge ceylan ın söylediği gibi bir mesaj vererek bi şekilde ilgi çekmesi.. bunlar güzel şeyler.. geçen sene de emre aydın almıştı.. emre aydın nerde dünyaya mı açıldı?? hayır tabi ki.. açılamaz da o müzikle.. bence kendi kültürüne ait bir şeyler yoksa yaptığın müzikte tereciye tere satmaya çalışmaktan öteye geçmez yaptığın iş.. bedük de olsa manga da olsa bunu kabul etmek lazım.. eurovision da her zaman etnik sazlar kullanıldığında bi şekilde derece aldık.. adamların ilgisi bu şekilde çekilebiliyo.. ha ben olsam dünyaya açılmak gibi bi derdim olmaz.. Türkiye de ki herkese bi ulaş önce sonra dünyaya açılılmayı düşün... önce git bakiiim bi hakkaride konser ver erzurumda konser ver.. önce arabesk kültürünü yenmeye çalış TÜrk insanı için bir şeyler yap..
-
eurovision da her zaman etnik sazlar kullanıldığında bi şekilde derece aldık.. adamların ilgisi bu şekilde çekilebiliyo.. ha ben olsam dünyaya açılmak gibi bi derdim olmaz.. Türkiye de ki herkese bi ulaş önce sonra dünyaya açılılmayı düşün... önce git bakiiim bi hakkaride konser ver erzurumda konser ver.. önce arabesk kültürünü yenmeye çalış TÜrk insanı için bir şeyler yap..
12 Kasım 2009 Perşembe | Yazan: sheltox
Zaten Batı müzik piyasasına karşı bu tarz yerleşegelmiş; dinleyicilerin ve müzisyenlerin bu "aşağılık kompleksi" sayesinde istesekte açılamayız oralara. Tereciye tere satmak ne? Ne saçma ötesi bir tabirdir bu ? Müzikten söz ediyoruz; ortak duyguları, ortak zevkleri yakaladığınız zaman milliyetin, ırkın, dinin öneminin olmadığı muhteşem bir sanattan, herkesi birleştiren birşeyden söz ediyoruz. Bu derece dışa kapanık, şovenist kafayla git mehter marşı dinle, bin hatta atının üstüne Manga'nın birinciliğini Orta Asya steplerinde kutla. Batı seni dansöz oynatan, fesli, badem bıyıklı insanlar olarak görüyor hala; sen küresel bir başarıyı getirecek küresel bir müzik yapmaktansa onların oryantalist bakışına hizmet ediceksen o dediklerin bu zihniyetle zaten hayal sayın başbuğ Sheltox.
-
ya jivago sen gerçekten komik bi çocuksun..ben türkiyedeki arabesk kültürünü yenmeleri gerektiğinden bahsetmişim kendi insanımızı önce bu müziğin içine sokmaktan bahsetmişim sen hala oryantalist olduğumdan falan bahsediyosun.. hatta manganın iyi de bir iş çıkardığını falan yazmışım..sen gerçekten okuduğunu anlamamakta diretiyorsun.sadece saldırmak için yazıcaksan ben gerçeten seni artık çok özür dilerim "iplemicem"..daha önceki yorumlarımdan olsa gerek direkt önyargılı bir saldırıya geçmişsin..
ha gelelim diğer konuya.. tereciye tere satmak şu; nu metal denilen tarzın kötü bir taklidini yaparak o müziğin çıktığı topraklarda ya da memleketlerde başarı elde etmeye çalışmak.. ha bunu yapabilirsen ne mutlu.. yapanlar da var.
ama kendi kültüründen bir şeyler katmak dediğim illa ki içine bağlama koy iki de ney üfle değil..orda belirttiğim şey "dışarıdaki insanların boyle şeylere ilgi gösterdiği"dir.."öyle olması gerektiği" değildir.
artı insanlarla tartışmayı da öğrenmen lazım.. kimbilir kaç yaşındasın.. başbuğ falan hiç yakışmıyo.. artı benim siyasi ve kültürel değerlerime tamamen ters birşey söylüyorsun.. emin ol..
bi önceki kosheen haberinde senle ilgili güzsel şeyler yazmıştım sanırım okumadın.. ama okusan da bir şey değişeceğini sanmıyorum..
-
manga ne yeaa.. ani müdahale mangası mı , ?
-
bu esprileri hala yapıyolar mı (:
-
bunu bir espri olarak algıladığına bakılırsa sen başlı başına bir espri olmalısın..