-
Fikrimce cover'ın başka bi mevzu olduğunu anlatmaya çalışmıştım daha yukarda. Bi de konuyla ilgili şöyle bir yaklaşımım var genel olarak. Turing machine yapılmış ilk bilgisayar olduğu için nasıl hala kullanılması söz konusu değilse. Beatles veya Elvis, bazı şeylerin ilkleriydi diye hala hayranlıkla bakıp bunlar en iyilerdi demeye gerek yok.
Bir de popülerlikle ilgili bi mantık yürütmeye geldim? Yeni thread aciyorum yine. Tartıştığımız konuların tümü farklı başlıklar çünkü.
-
a
-
Cevap yazmayacaktım. ama yazmak zorunda bıraktın.
Öncelikle Turing makinası, bir teoremdir. bahsettiğin şey, Nazilerin "Enigma"sını çözen "Bombe" makinası olmalı. Ve aynı teknikler hala kullanılmakta.
"Fetch-Execute" bakınız.
<a href="http://www.turing.org.uk/turing/">"Bombe"</a> makinası sadece dedicated bir makina idi. Yani sadece Enigma'yı çözmek için yapıldı.
Ama onu yaparken ki kullanılan teknikler, halen Sparc ve Intel işlemcilerde kullanışıyor.
Ve Normal bir bilgisayar mühendisliğinden mezun olmuş insanlar, temel olarak Turing makinasının temellerini bilmek zorunda. Programlama ve Problem çözme tekniği olarak kullanılıyor.
Beatles,Elvis ile Turing makinası arasındaki benzerlik bence çok doğru. Belli bir takım teknikleri kullanıp onları ilerleterek, gerçek rock müziğini hissetmeye değer sayın Wogon.
Beatles ve Elvis'te Turing makinası gibi bir başlangıç noktası.
Beatles ve Elvis'e sadece pop demek, Turing makinasına sadece "hesap makinası" demek gibi birşey.
Not: Argumanları daha sağlam seçmek gerekli sanıyorum.
<br>
<marquee><i>Alan Turing</i>:
Founder of computer science, mathematician, philosopher,
codebreaker, strange visionary and a gay man before his time</marquee>
<br>
<marquee><i>Elvis-The Beatles</i>:Kings of Rock and Roll</marquee>
-
"Programlama Sanatı" başlıklı yeni bir forum başlığı talep ediyorum :)
-
As a new starter, bu üzeri küllenmiş konuyu okuyunca cok sasirdim..Neden?
Neden şu; oncelikle tartışma şekli, kullanılan argumanlar, tez ve antitez'ler hep mühendis yaklaşımını andırıyor..Müzikle ilgili bu kadar çok mühendis olması ülkemizin neden müzik alanında hala zayıf kaldığını rahatlıkla açıklıyor.. :)) (1960-2000 arası ecowitt ve mesuth dışındaki üst düzey politikacıların çoğu mühendisti, Türkiyenin hali ortada)
:))
Ben rock müziğin kültlerinden ve efsanelerinden çok haberdar olmamama rağmen aklım karıştı yazılanlardan..Bi kere. Beatles acayip bişi, bunu çok az kişi yadsıyabilir, Elviste acayip bişi. Yani bir nevi Matrix tabiriyle 'Seçilmiş' bu tipler..
Anlamadığım 'söz' müzikte nedir? İngilizce bilmeyen bir kimse Eric Clapton'a hayran olamaz mı? Ya da Eric Clapton'a hasb el-kader mi hayran olmuş olur? Ya da olayın felsefesini mi anlayamaz? 'La Donna e Mobile'yi adam 'Kadın kaypaktır' diye yazmış bizimkiler 'İşte gidiyorum gurbet ellerine' diye çevirmiş..Ama herkes ağzı açık dinliyormuş vakti zamanında..Uzun lafın kısası röportajını okumuştum bir degüstatörün..Çok iyi şarabı anlamak için degüstatör olmaya gerek olmadığını, çok iyi şarabın ilk yudumda herkes tarafından anlaşılabileceğini söylemişti.. Hani belki birebir tutmuyor ama konuyla ne biliyim..Kimse Eric Clapton dememis Rock diyince, yoksa ben o şaraptan hiç anlamayan mıyım?
-
Ne iyi etmişsin de gelmişsin.. Bir ara pencerenden kafanı uzat da bu konuyu daha detaylı konuşalım derim :)
-
Cunku Clapton Rock'dan cok Blues yapar. Yani Beatles yillarinda Blues yaparak muzik dunyasina girmistir. Bakiniz Yardbirds, John Mayall and the Bluesbreakers with Eric Clapton, Eric Clapton and Jimmi Page. Eric Clapton Rock tarzina daha sonralari kaymistir. Cream ile bircok basarili sarki yapmistir fakat blues tarzi agir basar. Ayrica bence blues sarkilari daha basarilidir.
Soz ile sarki mesaj verebilir, tabi gereksiz ask sarkisi degilse. Ama ayni zamanda senin dedigin gibi sozler anlamadan da dinlenebilir. vokalistin soyleyisi de muzigin bir parcasi olarak dinlenebilir. cogu zaman yaptigim gibi. once sozler okunur anlanir sonraki dinleyislerde vokal de bir enstruman gibi dinlerim.
-
daha eski mesajlar nerde?
-
yuh ebe daha eskileri yok bunları yazanların düşünceleri bile deişmiştir :)
-
günümüzde artık eline gitarı alan herkes rock yaptığını sanıyor bu müzik artık öyle bir raddeye geldiki bir pop sanatçısının durduğu mevkiyle aynı gibi herkes pop yapabilir ama rock yapamaz çünkü pop yapan herkes popo sallıyor rock yapanlarsa kafa.rockçı dediğin duyduğu müziği bütün herşeyiyle özümsemeli ve artık türkiye de birden fazla ggrup türedi rock yaptıklarını sanıyorlar ama yapmıyorlar yapamayacağı şeye soyunanlar hiç olmazsa pop yapsın belki soyunmaları bir işe yarar