Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

nirvana'yı nasıl bilirdiniz?

• ~kurt_cobain~ • 4 Ocak 2003 21:43 • #431100
    arkadaslar ben nirvana nın gelmis gecmis en iyi muzik grubu oldugunu dusunmekteyim ve bence dunya muzik tarihine cok buyuk izler bırakmıs bir grup olarak goruyorum...sizin dusuncelerinizi de mrk ediyorum.. sizce ne gibi izler bıraktılar?
  • wogon • 5 Ocak 2003 01:44 • #431101
    Neymis Nirvana'nın bıraktığı büyük izler acaba? Bahsi geçen müzik tarihi nerden başlar nerde biter mesela... Ornegin bahsettiginiz muzik tarihine Beetoven'i falan katıyorsanız Kurt Cobain'in eklemeleri satır aralarını 1 den 1,5 a cıkarmak falan gibi bisey herhalde!

Yok populer muzik tarihinden bahsediyorsanız orda da bi Sting bi Animals bi Led Zeppelin bi Jethro Tull dururken, Nirvana'nın gelmiş geçmiş en iyi müzik grubu ilan edilmesini hiçbir platformda hazmedemem. Kimse kusura bakmasın. Yani iki tane dava sonuçlandı da adamların rare'leri falan albüm yapıldı da satılacak, bu dönemin teenlerine de satış yapıcaz diye saçma bi dirilme bana boş geliyor.

Bu aşamaya kadar nesnel yaklaşmaya çalıştım elimden geldiğince. Biraz da, thread ilk mesajında merak edildiği gibi öznel bakılırsa, Kesinlikle ama kesinlikle herhangi bir forumu bu kadar işgal etmeye bile değer görmüyorum Nirvana'yı. Onları dinlediğim dönemler geçtikten, bittikten sonra bazı şeylerle çok vakit harcadığımı anladım. Budur Nirvana'nın bana bıraktığı tek iz...

Görüşmek üzere...
  • barrios • 5 Ocak 2003 12:42 • #431102
    İyi hiç bir şey yaptıklarına inanmasam da, Nirvana'nın kendine has bir şeyler getirdiğini düşünmüyor değilim, ama bu yalnızca olmuş bir şeyi görmezden gelmek istemediğimden..Aslında Wogon'a yürekten katılıyorum; Nirvana'nın bir forum işgal etmesine değmez..Kendi enstrümanıma da (gitar) çok zarar verdiğini düşünüyorum Nirvana ve Seattle ekolünün.. 80'lerde tepeye çıkan rock gitardaki virtüözite anlayışı, ne yazık ki Nirvana dönemi ile tamamen kayboldu, yeni yeni kıpırdanmalar var, ama bu ekolün verdiği zarar kolay kolay telafi edilemeyecek gibi..(illa Nirvana'nın bıraktığı bir izden bahsedilecekse, burada iz bıraktıkları söylenebilir)..İnsanlar enstrümanlarını ciddi ciddi çalışmak yerine dizleri hizasına asmanın ve haykırmanın yeteceğini düşündüler, üstelik öyle şarkı yazmak için fazla kafa patlatmanız da gerekmiyordu, önce bol distorsionlu bir giriş yapıp sonra temiz tona dönün, arkasından bu ikisini tekrarlayın:)..Rock müzikteki teknik beceri anlayışını fena halde dejenere etti Nirvana ve avanesi..Ne yazık ki bu dejenerasyon başka türlerle sürüyor, şimdi isimler değişti belki ama, zihniyet aynı.. Bana da hep rock müziğin arabesk versiyonunu çağrıştırdı bu müzik, ve fena halde içimi sıkar..
  • Nes • 5 Ocak 2003 16:52 • #431103
    Şu forumda şu güne kadar bu kadar canı gönülden katıldığım bir yazı yazılmamıştı galiba.. Ellerine sağlık :)
  • wogon • 7 Ocak 2003 01:13 • #431105
    hehe...

işte kime katıldığını yazmazsan böyle olur. Biz o kadar özeniyoruz. Uzun uzun anlatiyoruz. Sen katiliyorum diye kestirip atıyosun. Boyle gorursun cezanı. Hadi bakalım ayıkla pirincin tasini simdi :)
  • Nes • 7 Ocak 2003 08:07 • #431106
    Hemem ayıklayayım:
    Ufak bir yanlış anlaşılma olmuş heralde, ben wogon'a katıldığımı beyan etmiştim efenim..
  • Gridlock • 7 Ocak 2003 09:24 • #431107
    Yahu ben bıktım, en iyi grup muhabbetlerinden beaaaaaaaaaa..................

Kurt Cobain dışında adam var mı o grubta? Nirvana gerçekten benim için çok özel bir grup.
    Şu anda biraz gitar çalabiliyorsam, onlar sayesindedir. Bu kadar kolay akorları olan parçalar yaptığınız için sağolun. Nirvana çalmak beni her zaman cesaretlendirmiştir. Ritm gitar çalmayı bilmiyen arkadaşlara tavsiye ederim. Kurt Cobain'nin kulladındığı akor geçişleri o kadar harmoniktir ki, akorları yanlış bassanız bile, güzel çıkar.
    Ör: Come as you are, Polly(Şu tecavüz şarkısı hani).
    Kısacası, Nirvana güzeldir ve severim.
  • sherlock • 10 Ocak 2003 17:16 • #431113
    soylekı nırvana harbı ıı bı gruptu,kurtun zaten hayranıyım,e o zaman ne mutlu bana :))
  • ocean_spray • 20 Ocak 2003 15:53 • #431119
    bu kadar yeter

bunlar aslında hep mtv nin yarattığı şeyler. adamları bir gecede meşhur ettiler. tamam bende dinledim zamanında ama hiçbir zaman ilah olarak görmedim. zaten onlarla birlikte 2 sene sürmeden grunge müzikte bitti. bence çok büyütüyorsunuz nirvanayı. the clash ın solisti ölmüş kimse takmıyo.niye çünkü mtv gazlamıyoduda ondan.hakikatten arkadaşlarımın müziği distortion sanıp dizlerinde gitar çalmasıda berbat bişey. sanki sanıyomusunizki kurt yaşasaydı çok güzel şeyler üretebilecekti. devamlı üreten kendini yenileyebilen grupları övün manicleri, u2 yu, radiohead i , new order ı, 3akor değildir müzik. ben gitar çalıyorum deyip 3 akorla şarkı yapmaya çalışanlar elbet bi yerde tıkanacaklar..neslihana selam
  • manson666 • 5 Şubat 2003 21:12 • #431127
    katlıyorumm..
    bu arda kurt cobain dışında dave grohl (foo fıghers)unutulmamalı..........