Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Çok da önemli değil ama bir kere okuyun...

  • ScarFace • 8 Nisan 2004 11:37 • #431837
    Slm arkdaşlar.Geçenlerde akorlar kısmında yeni çıkan bir pop şarkıcısı vardı.Bende yorum yazdım sonra bi de baktım ki baya bi cevaplar falan geldi.Bende uzun bi şeyler yazacağımdan foruma konu açtım.Amacım asla polemik yaratmak vede insanları aşağılamak değildir bana katılan katılmayan bi şeyler yazabilir.
    1) Bence pop müzik kültürü diye bi şey yoktur çünkü popçuların hemen hemen hiçbiri tam anlamıylaa müzisyen değildir.Tek bir hit parçaya güvenirler ve onunla bi yerlere gelirler.Onları sevdiren magazin programlarıdır.Hiçbir rock grubu elemanını yada şarkıcısını reina çıkşında göremedim ben.Dünyada da böyle pop yapan kaç grup yada sanatçı tam anlamıyla zirvede çok ünlüler dışında.BSB,Nsync,NKOTB falan da filan da çünkü müzikten ziyade dans, eğlence insanı onlar.
    2)Benim garibime giden bu sitede de bi şeyler yazan ve bir kaçıyla şahsen tanıştığım çok daha yetenekli müzisyenler var.Böyle sağdan soldan toplama şarkılarla vede paranın gücüyle gerçek müzisyenlerin hakkı yeniyor.
    3)Pop şarkıları gerçekten bana bi şey kazandırmıyor.Çünkü bence önce müzik söz nasılsa yazılır.Beni tatmin etmiyo.Bence müzik demek canlı performans demektir.Pop sanatçıları canlı konser versin bi daha kasetleri satmaz.Binbir filtreden geçirilmiş ses,bilgisayar teknolojisiyle oturmuş davul ve bas,2 tane akorla çalınmış gitar.E hal böyle olunca kimse bana gerçek müzik,duygusallık,maneviyat demesin bana verdiği tek şey gürültü.Onun yerine şiir kasedi çıkarsın.Gerçek anlamda insana yer eden yazılar şiirdir bence.

    Aklıma daha gelen olursa yazacam çünkü müzik bazı kişilerin tezinin aksine asla entellik ve kültürel bir simge değil.İnsanın kendini bulmasıdır.Saygılar.
  • aykuth • 8 Nisan 2004 12:37 • #431838
    Her şeyden önce şöyle gireyim.
    Polemik yaratmak istemiyorum, sadece kişisel fikirlerimi belirteceğim. Nette uzun kavralar kesinlikle katılmayacağım, beni de çok ilgilendirmeyen şeyler. Diğer tartışmadan haberdar değilim ve tüm referanslarım bu yazdıklarınıza olacak bu yüzden. Birçok cümlenize itiraz edeceğim o yüzden peşinen böyle gireyim.

    "Bence pop müzik kültürü diye bi şey yoktur çünkü popçuların hemen hemen hiçbiri tam anlamıyla müzisyen değildir."

    Pop müzik kültürünün varlığıyla çalanların müzisyen olup olmaması arasında ben bir bağlantı bulamadım bir birlerinden bağımsız iki şey bence. İnsanların yaşantılarına ilişkin, onu belirleyen onunla belirlenen şeyse kültü bir pop kültürü (iyi, kötü, yoz, canlı, boş, zararlı veya yararlı) var bence. bu olan şeye eleştiriniz var sanırım. Ki ben de beğendiğimi söyleyemem.


    "Tek bir hit parçaya güvenirler ve onunla bi yerlere gelirler.Onları sevdiren magazin programlarıdır."

    Sanırım eleştirileriniz daha çok türkiyeden doğru ama aşağıda yabancı grupları örnek vermişsiniz. ki bu kısımda müzisyenlerden değil (popüler kültür onları ne olarak adlandırsın) öyle geçinenlerden bahsediyorsunuz. Ama onları sevdirenin sadece magazin programları olduklarını düşünmüyorum.


    "Hiçbir rock grubu elemanını yada şarkıcısını reina çıkşında göremedim ben."
    Özellikle türkiyede rockçılar olarak çulsuzluktan o kadar parayı birarada göremediğimizden bizi de oralarda görmek biraz zor tabi. Olanakları olan yurt dışındakilerinse çok da uzak durduğunu sanmıyorum reina muadili yurtdışı yerlerden.


    "Dünyada da böyle pop yapan kaç grup yada sanatçı tam anlamıyla zirvede çok ünlüler dışında.BSB,Nsync,NKOTB falan da filan da çünkü müzikten ziyade dans, eğlence insanı onlar"

    Aslına bakarsan pop yapıp zirvede olan örnekler çok. Prince ilk aklıma gelen, sting bir başkası
    prince kadar bas veya gitar çalmak için bir ayağımı feda edebilirdim.


    Benim garibime giden bu sitede de bi şeyler yazan ve bir kaçıyla şahsen tanıştığım çok daha yetenekli müzisyenler var.Böyle sağdan soldan toplama şarkılarla vede paranın gücüyle gerçek müzisyenlerin hakkı yeniyor.

    ne diyebilirimki evet hakkı yenen çok insan olabilir. ama adil olmayan bir dünyada müzik aleminin adil olmasını beklemiyorum zaten. iyi bir müzisyen tanıyrsan kasetini, demosunu satın al ve bize de öner. birçok müzisyen için samimi bir beğeni ifadesi, onbinler satan bir pop kasetinden daha önemli. tabi iyi bir müzisyenin bunu amaçlarsa çok fazla olmasa da para kazanabileceği yollar da var.


    Pop şarkıları gerçekten bana bi şey kazandırmıyor.

    senin dinlememen için nedenin var o zaman. ama benim daha pop şarkılarından da öğreneceğim çok şey var. Bazı bas partileri oldukça da keyifli üstelik. Sadece çok aşağılamamanı önerebilirim sana. Ben çok Değer vermiyor olabilirim ama dinlediği müziğe (???) değer veren birilerini kırman çok kolay. Ki burada müzikseverler olarak birbirimizi de biraz sevebiliriz belki :P

    Çünkü bence önce müzik söz nasılsa yazılır.

    Aksi görüşte olan şarkı yazarlaır olduğunu da hatırlatırım. Ya da en azından her ikisinin de önemli olduğunu düşünen.


    Beni tatmin etmiyo.
    Ve dinlemiyorsun. Haklısın, ve iyi yapıyorsun. (dalga geçmek için falan söylemiyorum)

    Bence müzik demek canlı performans demektir.

    Bense stüdyoda kaydedilmiş, üzerinde iyi çalışılmış kayıtları "da" seviyorum. Onlar da müzik.

    Pop sanatçıları canlı konser versin bi daha kasetleri satmaz.

    bundan emin değilim, düşündüğünden iyi müzisyenler var pop piyasasında.

    Binbir filtreden geçirilmiş ses,bilgisayar teknolojisiyle oturmuş davul ve bas,2 tane akorla çalınmış gitar.E hal böyle olunca kimse bana gerçek müzik,duygusallık,maneviyat demesin bana verdiği tek şey gürültü.

    tüm popu bu şekilde çöpe atmana gönlüm elvermiyor aslında. Tamam böyle yapanlar var da, iyisini kötüsünü ayırmak zaten dinleyene düşmez mi.



    Onun yerine şiir kasedi çıkarsın.Gerçek anlamda insana yer eden yazılar şiirdir bence

    Bence burada konudan uzaklaşılmış. Şarkı, belli türlerde en azından, sözü, ritmi, melodisi ve armonisiyle bir bütündür. Cazda anlamsız hecelerle solo atabilir, bir çello sonatını senden beklediği gibi sözsüz çalabilirsin, ama bob dylan'ın şarkılarından sözlerini çıkartırsan parça bir şeyler yitirmez mi.

    çok uzattım, sadece seninle çoğu yerde aynı fikirde olmadığımı belirtmek istedim.

    Popun çoğunu severek dinlemem bende. şu an türkiyede popüler olan haline tahammül etmem bile zor. Ama sevenlere, çalanlara tahammül edebilirim ve birlikte yaşayabilirm. Hatta paylaşabilirim de. Onları "çok" aşağılamak gibi isteğim yok. Dönem dönem benim de kırıcı sözler söylediğim, ya da popa burun kıvırdığım olmadı değil ama.
  • fibonacci • 8 Nisan 2004 13:01 • #431839
    aykuth'a katılıyorum. pop müzik denince aklınıza sadece Türkiye gelmesin. örneğin Tarkan'ın gerçekten iyi şarkıları var, ama gerçekten kötü şarkıları da var. ya da Türkiye'de x tane "kalitesiz", "yeteneksiz" müzisyen/şarkıcı gördünüz diye tüm müzisyen/şarkıcı'ları böyle niteleyemezsiniz. Ayrıca onların reina'dan çıkarken yakalanmaları onları kötü müzisyen/şarkıcı yapmaz. rock müzik yapan bazı kişiler de uyuşturucu kullanıyor ve hatta yasadışı işlerle uğraşıyor diye onları dinlememezlik etmiyorsak reina'dan çıkanlara da aynı gözle bakmalıyız. bu onların özel yaşamı ve istediklerini yapabilirler. sonuçları iyi ya da kötü sadece onları ilgilendirir.
    ancak şöyle diyebilirsiniz "onlar reina'dan çıkarken görüntüleniyorlar ve bu da gençlerimize kötü örnek oluyor". ben de şöyle diyeceğim elbette, biz özgür bir ülkedeyiz ve yeterli bilinç ve kültür düzeyine erişmiş insanlar için bunun bir önemi yoktur. zaten yeterli bilince sahip olmayan kişiler için de yapacağımız pek fazla şeyin olmadığını düşünüyorum.
  • ScarFace • 8 Nisan 2004 13:09 • #431840
    şunuda söyleyeyim kimseyi aşağılamıyorum eğer öyle görünüldüyse özür dilerim pop dinleyen arkadaşlardan.Yorumlarınız gayet güsel tabi çok zıtız ama olsun belki sizinkiler daha doğru gelir insanlara.Bu arada sanırım sadece türkiyeden örnek vermem de kötü olmuş ama burası benim vatanım napayım gözüme batıyo.aykuth haklısın sting harika zaten ben istisnaları ayrı tutmak istediğimşi beyan etmiştim.umarım bu muhabbet çook uzayıp kırıcı cümlelere varmaz...eyw
  • aykuth • 8 Nisan 2004 14:26 • #431841
    "umarım bu muhabbet çook uzayıp kırıcı cümlelere varmaz"
    uzamaya uzayabilir de, sen de böyle olumlu olduğun sürece kavga çıkmaz :)
    Arada kızınca böyle deşarj olmak iyidir burası paylaştıkça güzelleşecek.
  • dysmorphic • 8 Nisan 2004 15:13 • #431842
    Pop müzikte bir müzik tarzı, yapılması kolay olabilir bilg. efektleri olabilir ama o da bir müzik, sırf kolay olduğundan pop müzik yapan çok fazla insan var... Ama hepsinin de "yeteneksiz" olduğunu söyleyemeyiz arada kaliteli şeylerde çıkmıyor değil yani

    Örnek: Ajdar ahahahahaha nane, nane puahahaha

    Zaten ScarFace arkadaşımız da bu yeteneksiz, kulaksız, beyinsiz ama popüler tiplere kıl olduğundan açmıştır bu başlığı :-)
  • ScarFace • 8 Nisan 2004 15:29 • #431843
    :))))))
  • uranos • 10 Nisan 2004 12:02 • #431852
    ya sana katılıyorum dediklerinin hepsi doğru.
    türkiyede sanatçı yok,sadece şarkı söyleyen kişiler var.sözleri de o kadar anlamsız ki..bunlar şarkıcı sanatçı olamazlar.
    ewet rock,metallica vb.lerinin solistleri ortada yoklar,warda bizim medya bunlardan bihaber.onlar mankenlerin,şarkıcı bozuntularının peşindeler
    kim ne yapmış ,firikik wermiş mi,kıyafetleriydi,arabalarıydı bunlarla ilgileniyolar.
    hiçbir tv kanalında rock,metallica vb.lerinin röportajları yok ,klipleri yok ,sadece müzik marketlerden veya internetten takip edebilirsiniz.
    hepsinin derdi para,lan ,şöhret vs.
    müzik nedir bilmiyolar,o şarkıcı bozuntularının kasetleri yok satıyor bizim halkımız aptal mı anlam weremiyorum kitap almazlar ama o asalak şarkıcıların kasetlerini alırlar (kitap örnektir yani kitap daha yararlı o açıdan ne biliym öyle yazdım işte :)) )bye
  • poo_fighter • 10 Nisan 2004 19:55 • #431853
    trt de cok eski rock market var bi dene daha var yaw neydi o metronommuydu oyle bi program daha vardi -bi de pop saati var amma onu bilmiyom- iidir bu programlar zamaninda pazar aksamlari tv izlerken acayip hos olurdu gusel bi klibin araya girmesi. Oha lan paradise city'nin klibi varmis dedigim ani unutamam bayaa bayaa eskiydi tabi ama halen iyidir heralda, pek izleyemiyom ya vs vs...
  • flecheiro • 11 Nisan 2004 10:25 • #431858
    abi sölediklerine harfi harfine katılıorum ......şak şak şak sölenicek bişi bırakmamışsın bana:)