Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Çok da önemli değil ama bir kere okuyun...

  • aykuth • 8 Nisan 2004 12:37 • #431838
    Her şeyden önce şöyle gireyim.
    Polemik yaratmak istemiyorum, sadece kişisel fikirlerimi belirteceğim. Nette uzun kavralar kesinlikle katılmayacağım, beni de çok ilgilendirmeyen şeyler. Diğer tartışmadan haberdar değilim ve tüm referanslarım bu yazdıklarınıza olacak bu yüzden. Birçok cümlenize itiraz edeceğim o yüzden peşinen böyle gireyim.

    "Bence pop müzik kültürü diye bi şey yoktur çünkü popçuların hemen hemen hiçbiri tam anlamıyla müzisyen değildir."

    Pop müzik kültürünün varlığıyla çalanların müzisyen olup olmaması arasında ben bir bağlantı bulamadım bir birlerinden bağımsız iki şey bence. İnsanların yaşantılarına ilişkin, onu belirleyen onunla belirlenen şeyse kültü bir pop kültürü (iyi, kötü, yoz, canlı, boş, zararlı veya yararlı) var bence. bu olan şeye eleştiriniz var sanırım. Ki ben de beğendiğimi söyleyemem.


    "Tek bir hit parçaya güvenirler ve onunla bi yerlere gelirler.Onları sevdiren magazin programlarıdır."

    Sanırım eleştirileriniz daha çok türkiyeden doğru ama aşağıda yabancı grupları örnek vermişsiniz. ki bu kısımda müzisyenlerden değil (popüler kültür onları ne olarak adlandırsın) öyle geçinenlerden bahsediyorsunuz. Ama onları sevdirenin sadece magazin programları olduklarını düşünmüyorum.


    "Hiçbir rock grubu elemanını yada şarkıcısını reina çıkşında göremedim ben."
    Özellikle türkiyede rockçılar olarak çulsuzluktan o kadar parayı birarada göremediğimizden bizi de oralarda görmek biraz zor tabi. Olanakları olan yurt dışındakilerinse çok da uzak durduğunu sanmıyorum reina muadili yurtdışı yerlerden.


    "Dünyada da böyle pop yapan kaç grup yada sanatçı tam anlamıyla zirvede çok ünlüler dışında.BSB,Nsync,NKOTB falan da filan da çünkü müzikten ziyade dans, eğlence insanı onlar"

    Aslına bakarsan pop yapıp zirvede olan örnekler çok. Prince ilk aklıma gelen, sting bir başkası
    prince kadar bas veya gitar çalmak için bir ayağımı feda edebilirdim.


    Benim garibime giden bu sitede de bi şeyler yazan ve bir kaçıyla şahsen tanıştığım çok daha yetenekli müzisyenler var.Böyle sağdan soldan toplama şarkılarla vede paranın gücüyle gerçek müzisyenlerin hakkı yeniyor.

    ne diyebilirimki evet hakkı yenen çok insan olabilir. ama adil olmayan bir dünyada müzik aleminin adil olmasını beklemiyorum zaten. iyi bir müzisyen tanıyrsan kasetini, demosunu satın al ve bize de öner. birçok müzisyen için samimi bir beğeni ifadesi, onbinler satan bir pop kasetinden daha önemli. tabi iyi bir müzisyenin bunu amaçlarsa çok fazla olmasa da para kazanabileceği yollar da var.


    Pop şarkıları gerçekten bana bi şey kazandırmıyor.

    senin dinlememen için nedenin var o zaman. ama benim daha pop şarkılarından da öğreneceğim çok şey var. Bazı bas partileri oldukça da keyifli üstelik. Sadece çok aşağılamamanı önerebilirim sana. Ben çok Değer vermiyor olabilirim ama dinlediği müziğe (???) değer veren birilerini kırman çok kolay. Ki burada müzikseverler olarak birbirimizi de biraz sevebiliriz belki :P

    Çünkü bence önce müzik söz nasılsa yazılır.

    Aksi görüşte olan şarkı yazarlaır olduğunu da hatırlatırım. Ya da en azından her ikisinin de önemli olduğunu düşünen.


    Beni tatmin etmiyo.
    Ve dinlemiyorsun. Haklısın, ve iyi yapıyorsun. (dalga geçmek için falan söylemiyorum)

    Bence müzik demek canlı performans demektir.

    Bense stüdyoda kaydedilmiş, üzerinde iyi çalışılmış kayıtları "da" seviyorum. Onlar da müzik.

    Pop sanatçıları canlı konser versin bi daha kasetleri satmaz.

    bundan emin değilim, düşündüğünden iyi müzisyenler var pop piyasasında.

    Binbir filtreden geçirilmiş ses,bilgisayar teknolojisiyle oturmuş davul ve bas,2 tane akorla çalınmış gitar.E hal böyle olunca kimse bana gerçek müzik,duygusallık,maneviyat demesin bana verdiği tek şey gürültü.

    tüm popu bu şekilde çöpe atmana gönlüm elvermiyor aslında. Tamam böyle yapanlar var da, iyisini kötüsünü ayırmak zaten dinleyene düşmez mi.



    Onun yerine şiir kasedi çıkarsın.Gerçek anlamda insana yer eden yazılar şiirdir bence

    Bence burada konudan uzaklaşılmış. Şarkı, belli türlerde en azından, sözü, ritmi, melodisi ve armonisiyle bir bütündür. Cazda anlamsız hecelerle solo atabilir, bir çello sonatını senden beklediği gibi sözsüz çalabilirsin, ama bob dylan'ın şarkılarından sözlerini çıkartırsan parça bir şeyler yitirmez mi.

    çok uzattım, sadece seninle çoğu yerde aynı fikirde olmadığımı belirtmek istedim.

    Popun çoğunu severek dinlemem bende. şu an türkiyede popüler olan haline tahammül etmem bile zor. Ama sevenlere, çalanlara tahammül edebilirim ve birlikte yaşayabilirm. Hatta paylaşabilirim de. Onları "çok" aşağılamak gibi isteğim yok. Dönem dönem benim de kırıcı sözler söylediğim, ya da popa burun kıvırdığım olmadı değil ama.
Bu konunun tüm mesajları